Нова трилогія Modern Warfare ніколи не стане класикою

Розбираєм, як безідейна Activision захотіла виїхати на легендарній франшизі.

Чутки про нову Modern Warfare були ще з 2018 року, на весні вони підтвердилися і світ побачив перезапуск легендарної франшизи про сучасні військові дії.

Мої дитячі спогади пов’язані з Modern Warfare

Здається кожен має свій власний спогад пов’язаний з першими MW. Для когось це місія у Прип’яті, для когось ядерний вибух у столиці вигаданого арабського міста, а для когось це битва за Вашинтон. У кожного свій персональний досвід з іграми цієї франшизи.

У дитинстві я обожнював грати Call of Duty. Я перепроходив кожну місію по десять разів, міг за день пройти цілу гру і залипав у режимі виживання третьої MW. Прекрасний час, коли, щоб скачати гру, потрібно було йти в піратський магазин. Епоха без інтернету, коли про всі новини відеоігор ти дізнавався через Ігронавтів.

З усіма людьми грає ностальгія, вона прикрашає минуле та витісняє погані спогади. Так у мене було з багатьма іграми, які не пройшли перевірку часу, коли я пограв їх знову вже у зрілому віці, але не MW.

Я з радістю готовий проходити ці ігри щоразу, бо вони заслужено можуть називатися шедеврами FPS.

Було невимовно сумно, коли я дізнався, що 4 частини більше не буде. Це було ще у далекому 2012-13 році. Після того хороших Call of Duty більше не виходило, окрім Black Ops 2.

Позорний перезапус

Говорю зразу, мені чхати на мультиплеєр. Я буду розглядати гру виключно у контекті сюжету. І він мене розчарував. Я пройшов гру незадовго після релізу. Таких фейспалмів я не ловив давно. Вони просрали весь вайб, який був. Якщо колись це була гра, що мало була схожа на реальність ( ну та протистояння США та росісі, але ж це вже була тоді не новинка і це було максимально гіперболізовано ) то у 2019 році вони виперли максимально політизовану гру, з якої можна було зловити крінж. Можна справедливо зазначити, що якщо хтось обсирає русню, то це гуд, але вони зробили це на скільки бездарно, що навіть мені було тошно на це дивитися, не говорячи за руснявих блогерів, що нили по інтернетах.

Сирія на мінімалках, браві америкоси і щось типу днр, серйозно? батлрояль у Донецьку? Що? Це крінж. От справді, якщо вам подобається такі от паралелі, то питань немає, але ігри мають бути впершу чергу іграми, а не крінжовим вивертом нашої реальності. Та й обісрали русню так вони собі. Це не рускі погані, а генерал, і взагалі масква нічо не знала, бля, це типу той момент, коли хотів і рибку з’їсти ,і на пляшку сісти.

Сіра мораль обісралася навіть не почавшись, а ново-старі персонажі були жалюгідною пародією самих себе. Та й хто там був. Прайс, “добрій рускі “ Микола і чорний Гас.

От добавте інші імена і взагалі нічого не зміниться.

Злодії наскільки не цікаві та прісні, що хотілося просто скіпнути гру. А ну і звісно інтерактивні діалоги і вибір без вибора. Навіщо добавляти у гру вибір відповіді в діалозі, якщо це ніяк не впливає у майбутньому?

Думаєте є глобальна проблема яку слід вирішити? Наче є, доблесні амери рятують русню у піпербурзі. Не знаю, що курили сценаристи, але думаю, що таке шкодить здоров’ю.

У другій частині краще не стало, навіть гірше. Боротьба з картелем у Мексиці, дуже цікаво. Продовження заради продовження, логіки не має, а сюжет ніяк не продовжує історію першої частини. Якщо чесно навіть не слідкував за 2 частиною перезапуску. Але по продажах видно, що люди і таке зхававали, хоча передбачаю, що більшість купувала заради мультиплеєру.

За третю частину я взагалі промовчу…

Call of Duty перестала бути тим чим була.

Та й взагалі зник ось цей весь масштаб бойових дій, який був завжди. Вони все благополучно просрали.

Колись ми захоплювали міста, звільняли Європу, мали секретні операції на території мордора, де підігрівали повстанський рух, і зупиняли ядерні боєголовки. А тепер ганяємо картель у джунглях і полюємо на “злих рускіх генералів”. Чесно кажучи не такого я очікував від MW.

Гра була хорошим аткракціоном у цікавих декораціях з мільйонами спецефектів і морем епіку. Тепер це максимально псевдореалістичний шутан з закосом на сучасні конфлікти і події, що відбулися цього століття. Кому це потрібно? хто це просив? не знаю.

Якщо колись це хоч доречно обгравали, то тепер це просто виглядає недоцільно.

Все що вони зараз роблять, це паратизують на старій добрій класиці, націлюючись на те, що їх будуть купувати. Купують. Навіть захоплюються, хоча не розумію захвату. Можливо я занадто старий для цього крінжу.

Для мене це остаточна смерть MW.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Storm
Storm@ratel

Письменник.

3.1KПрочитань
1Автори
20Читачі
На Друкарні з 28 червня

Більше від автора

  • Що могло замінити Call of Duty? 2.

    Продовжую розповідати про ігри, які хотіли у свій час повторити успіх всім відомої Call of Duty.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Total War Warhammer - половина гри одразу, половина в DLC

    На свій жаль помітив, що в нашому сегменті не має жодного висвітлення про гру Total War Warhammer ( 2016 ), тому вирішив це виправити і зробити огляд на цю фентезі стратегію.

    Теми цього довгочиту:

    Warhammer

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається