Очистка глушника. Конструкційні особливості. Польові умови. Ультразвукова чистка

ЯКЩО ВИ В ПОЛІ

Основне, що цікавить нас під час догляду - розбірний глушник чи ні?

У випадку нерозбірного глушника, нажаль, ніяких чудес. Бронзова щітка, бор снейк, жорсткі насадки на шомпол та трохи терпіння - все що вам знадобитися. Гнучкі бронзові насадки дуже зручні у даному випадку. Не використовуйте рідини та масла для догляду за нерозбірними глушниками, внутрішній простір має бути сухим. Всі рекомендації по типу «замочіть глушник, а потім постріляйте» - частково міфи, оскільки гідроудару вам може розірвати глушник. На ринку існує тільки одна компанія яка передбачає таку процедуру очистки - Helix-QD. Також, не рекомендується використовувати патчі, вони можуть впасти між перегородками і застрягти.

Різьбу очистити від забруднень та змастити невеликою кількістю збройового масла.

Через труднощі в обслуговуванні, рекомендуємо чистити нерозбірний глушник якомога частіше, бо він застарілого нагару в полі його практично неможливо очистити.

Якщо глушник розбірний, процедура загалом набагато простіша. Необхідно повністю його розібрати. Кожух із середини начисто протираємо спочатку щіткою, а потім промасленою тканиною. Залишки масла стерти сухою тканиною.

Газові камери рясно вкриваємо збройовим маслом і чекаємо деякий час (до 3-х годин) на розм'якшення нагару. Видаляємо нагар щіткою до чистоти. Очищені камери насухо протираємо.

У ТИЛУ

Пропонується багато варіантів апаратної очистки глушників. Найбільш популярний та ефективний - ультразвукова баня. Потужності комерційних ванн зазвичай не дозволяють пошкодити метали, але можуть пошкодити тефлонові перегородки малокаліберних глушників.

У випадку розбірного глушника перед процедурою рекомендуємо його розібрати.

Рідину для ванн найкраще підбирати за двома ознаками: наскільки вона проникаюча/розм'якшуюча та чи не викликає вона корозію. Найкращим варіантом є комерційні спеціалізовані рідини для УЗ-ванн. Кінець очистки можна помітити за тим, що із глушника перестане "лізти" чорна cуспензія нагару. У випадку розбірного глушника перед процедурою рекомендуємо його розібрати.

Глушник після процедури промити, просушити й змастити перед використанням.

І пам'ятайте, "забитий" глушник - мертва вага на вашій зброї.

Дуже часто від збройових “експертів” ви можете почути про те, що глушник можна залити водою (повірте, це найадекватніше, що туда пропонували заливати) й постріляти. Однак, це може грозити гідроударом, як мінімум. Гідродинаміка це дуже непроста штука, відповідно й інженерів, які здатні передбачити як буде поводитись ваш глушник з водою теж небагато. З відомих нам компаній, які заявляють про таку можливість очистки є тільки Helix-QD.

Хай стрільба йде як по маслу!

Наш телеграм: @s148_engineering;

Наш інстаграм: @s148_engineering;

Наш фейсбук: @s148engineering;

Наш ютуб: @S148Engineering;

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
S148 Engineering
S148 Engineering@s148_engineering

Догляд за зброєю від хіміків

76Прочитань
7Автори
4Читачі
На Друкарні з 15 червня

Більше від автора

  • Звідки береться нагар

    Бездимний порох утворює сажу при згорянні, що формує нагар на зброї. Причини утворення: високий порох/повітря, низькі температури, старий порох, барвники в мастилах. Сажа погіршує змащувальні властивості, викликає корозію і зношування механізмів, знижує точність стрільби.

    Теми цього довгочиту:

    Нагар У Зброї
  • Хімічна очистка

    Часто виникають ситуації, коли CLP для очистки уже недостатньо значний настріл, цементування нагару після довгого простою без чистки чи накопичення обміднення. У таких ситуація на допомогу приходить спеціалізована хімія для чистки зброї.

    Теми цього довгочиту:

    Видалення Міді
  • Догляд за мінометами 60 мм, 82 мм, 120 мм калібрів

    В цьому огляді представлена уніфікована процедура догляду для більшості мінометів. Розглянемо її на основі радянського буксированого 120-мм міномету 2Б11 (разом з військовою вантажівкою комплекс має назву 2С12 «Сані»).

    Теми цього довгочиту:

    Чистка Мінометів

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається