Офіційна позиція Друкарні щодо криптоблогерів та подібного контенту

Тут апдейт ситуації:


Любі друзі, адміністрація Друкарні останнім часом не мала змоги приділяти достатньо уваги модерації контенту. Виправляємось.

Трохи лору про проєкт. Друкарня була заснована двома ентузіастами, які хотіли збільшити частку корисного контенту в інтернеті українською мовою. Для цього було прийняти рішення за власні кошти спробувати створити блог платформу. Проєкту вже понад рік і ми пережили багато класних моментів разом з нашою спільнотою (я хочу подякувати всім тим людям, які залишаються з нами до сьогодні та підтримають нас).

Друкарня досі є повною власністю цих двох співзасновників, фінансується і підтримується тільки коштом наших власних грошей і зусиль.

Як бачать Друкарню засновники - це блоги окремих людей, які витрачають певний час на написання кожного довгочиту, мають експертизу в конкретних сферах і прагнуть поділитися своїми думками, досвідом або ідеями з іншими українцями.

Ми зацікавлені в авторах, які пишуть саме такий обміркований контент, який неможливо зробити за декілька хвилин. Для більш швидкого контенту є інші платформи, такі як Фейсбук, ТГ або Твітер. Ми не хочемо бачити на платформі довгочити які можна трактувати як пост в соц. мережах або як короткі новини. Для розповсюдження такого контенту краще підійдуть ті ж самі соц. мережі, що вказані вище.

Які проблеми виникають?

  1. Фінансові втрати

Тема криптовалюти зараз набирає популярності, тому залучає велику кількість трафіку, за який ми сплачуємо з власних кишень. Проблема в тому, що ми не зацікавлені в трафіку, який приходить на такі довгочити.

  1. Репутаційні втрати

Платформа Друкарня заповнилася контентом пов’язаним з легким заробітком та криптовалютами, що витісняє інший більш цільовий для нас контент.

Тема криптовалют не є такою, якій довіряють більшість нашої цільової аудиторії, тому коли потенційно новий читач з нашої ЦА заходить на сайт вперше, він бачить перед собою повний екран різних майже однакових довгочитів про Крипто Ігри та подібний контент. Така картинка складає враження, що проєкт Друкарня спеціалізується виключно на криптовалютах та скаму.

Автори, які розміщують свої реферальні посилання в таких довгочитах заробляють кошти на тому, що люди, які повірили автору, реєструються і виконують певні дії.

Зазначимо, що такий контент гарно просуває гугл саме через те, що Друкарня має високий рейтинг довіри в Google. Але цей рейтинг почав падати через низькоякісні, схожі на шахрайство однотипні публікації.

Ми не можемо навіть спробувати запустити рекламу на сайт через засилля контенту який не цікавий нашій цільовій аудиторії.

Цей контент має на меті тільки поширення власних реферальних посилань та короткого гайда, як саме зареєструватися і почати грати. Це не освітній контент, він не несе ніякого позитивного інформаційного навантаження. Такі автори використають наші гроші для залучання нових користувачів “гри”, а також абьюзять довіру Гугла до нашої платформи.

Ми розцінюємо це як зло, як для Друкарні, так і для українського суспільства в цілому!

  1. Спам

Більшість довгочитів написаних на крипто теми майже ніяк не відрізняються одна від одної. Вони мають стандартизовану структуру, ціль якої максимально швидко довести читача від початку довгочиту до цільових посилань. Єдина різниця між подібними публікаціями в тому, що в них різні реферальні посилання.

Також існують нездорові заклики переходити в телеграм пабліки, що робить такі пости(саме пости) простою безкоштовною рекламою власного пабліка без додаткової користі для наших цільових читачів.

Висновок

Які публікації ми вважаємо допустимими для нашої платформи?

  1. Гарний короткий заголовок без капсу та емоджі

  2. Текст гарно відформатований, його легко і цікаво читати

  3. Текст має картинку на прев’ю

  4. Автор довгочиту має читабельний юзернейм та аватар

  5. Текст повністю розкриває ту чи іншу тему

  6. Текст самодостатній і має мінімум посилань на 3-ті ресурси

  7. Текст несе позитивну інформаційну цінність

  8. Текст не створює враження, що був створений тільки для промоції своїх посилань

  9. Текст має на меті лише інформативний підтекст та не має гіперболізованих закликів до дій. Наприклад “КЛІКАЙ ТУТ”, ТИЦЬ, “ЗАХОДЬ СЮДИ” і т д.

Наші цільові автори й так дотримуються цих вимог, бо це просто здоровий підхід до ведення блогу.

Що буде далі з акаунтами про кріптоігри та подібний контент?

Всі облікові записи, які мають хоча б 1 подібний “довгочит“, що присвячені криптоіграм і закликають до участі в них, або не несуть позитивної інформативної цінності незабаром будуть видалені, разом з усім змістом. Це займе деякий час, але рішення прийнято і не буде змінено ні за яких умов.

Якщо ви хочете вести свій блог на Друкарні, то будь ласка просимо з повагою ставитись до платформи, наших читачів та нас особисто.

Дякуємо за розуміння!

PS. радимо ознайомитися з цим довгочитом, ми знаходимо його дуже корисним!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Друкарня
Друкарня@drukarnia

Офіційний акаунт

3.4KПрочитань
30Автори
526Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (54)

Дякую за те, що звернули на це увагу та почали з цим боротись!

Після довгої відсутності на платформі, коли я знову сюди повернувся, то був трохи розчарований тим, наскільки багато тут різного спаму з криптовалютою.

А якщо зайти на платформу як не авторизований користувач, то складалось таке відчуття, наче тут тільки такі довгочити і публікуються.

Вам також сподобається