Огляд серіалу Франклін / Franklin

Сервіси постійно конкурують між собою, щоб створити кращий костюмований серіал, однак у багатьох випадках вони забувають вкласти у картину якісь сенси та наповнити її чимось, окрім гарної картинки. В цей раз Apple TV взялися за постать Бенжаміна Франкліна, якого можна вважати одним з найвеличніших людей, які взагалі колись існували. Однак розповідають не про його неймовірні наукові чи технічні досягнення, а про нелегкий дипломатичний візит до Франції, коли США лише зароджувалися.

Картина розповідає історію неофіційних восьмирічних переговорів 70-річного державного діяча з Парижським бомондом, що розпочалися у 1776 році, коли поразка Америки у революційній війні, здавалося, розчавить молоду націю, не встигнувши навіть розпочатися. До Парижа Бенджамін їде в надії, що давні суперечки між французами та англійцями допоможуть йому переконати перших надати гроші, зброю та інші припаси обложеним американцям з прагненням до незалежності. Ця історія дуже нагадує сучасну Україну і усі паралелі дуже легко зчитуються.

Однак серіал не концентрується на головних фігурах, а заходить здалеку і дуже повільно веде нас до головних гравців та центрів прийняття рішень. Автори намагалися максимально точно зобразити той період та ті переговорні можливості, які були у Франкліна. Але усе це може відштовхнути вас від перегляду. Занадто повільно та занадто звивисто нас ведуть до королівського палацу.

Майкл Дуглас цілком переконливий у ролі досвідченого, але своєрідного державного діяча та знаменитості 18-го століття. І він має свою звичайну незаперечну присутність. Але сам Франклін був виснажений на цьому етапі своєї прославленої кар'єри, і здається, що ми зосереджуємося не на тій частині його дивовижної історії (серіал можна вважати шаною Франкліну, однак не більше). І коли Конгрес розчаровується відсутністю прогресу у Франкліна і посилає замість нього Джона Адамса, Дуглас змушений приєднатися до графа Шомона і теж опинитися на узбіччі сюжетної гілки, як і ми з вами.

Автори обрали цікаву частину біографії Франкліна, однак не зуміли її захопливо подати.

Підтримка Buy Me A Coffee: https://www.buymeacoffee.com/serialsnewsua

Монобанка: https://send.monobank.ua/jar/2SF4mq3VzC

Спільнота в Telegram: https://t.me/serialsnewsua

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
СЕРІАЛ ЗА СЕРІАЛОМ
СЕРІАЛ ЗА СЕРІАЛОМ@serialsnewsua

усе про серіали

5.2KПрочитань
0Автори
16Читачі
Підтримати
На Друкарні з 28 жовтня

Більше від автора

  • Перший погляд на серіал Санні / Sunny

    Apple TV, як і решта стрімінгів, все активніше заходять на японський ринок, знімаючи картини для азійської авдиторії.

    Теми цього довгочиту:

    Серіал
  • Огляд на серіал Посібник з убивства для хороших дівчат

    Стандартні сюжети можна обігрувати нескінченно у будь-яких варіаціях і продавати то на Нетфлікс дуже дорого. Таким шляхом пішли автори проєкту Посібник з убивства для хороших дівчат і не прогадали.

    Теми цього довгочиту:

    Серіал
  • Огляд серіалу Ерік / Eric

    Бенедикт Камбербетч зазвичай дуже скрупульозно підходить до вибору ролей у проєктах. Однак тут він обрав персонажа, якого вже грав декілька разів.

    Теми цього довгочиту:

    Серіал

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається