OKAZIA - Цикл.

Незалежний музичний колектив OKAZIA працює у жанрах інді-року, інді-попу, альтернативного та прогресивного року. Гурт з’явився в червні 2022 року завдяки басисту і композитору Михайлу та вокалістці й авторці текстів Снішці. Проєкт був створений дистанційно: учасники перебували в різних країнах, на відстані понад 3 000 км один від одного. Через рік спільної онлайн-роботи вони повернулися в рідне місто Харків і запросили до складу нових учасниць — Марі на бас-гітарі та Аліну на ударних. На сьогодні OKAZIA випустила EP «Між світами», до якого увійшли чотири треки, натхненні українською міфологією, і три сингли, серед яких найбільш популярним є «Не спиняюсь». Гурт активно працює над створенням концертної програми з новими композиціями, які вже звучать на виступах, хоч і не мають офіційного релізу. За останній рік OKAZIA виступала на багатьох майданчиках у Харкові, а також взяла участь у фестивалі «Український Етно Схід». Крім того, музиканти неодноразово їздили до Києва, зокрема, щоб отримати нагороду Young Blood People’s Choice на Jager Music Awards 2024.

У червні 2023го року відбувся реліз пісні "Цикл" про філософську концепцію життя як безперервного циклу, де стагнація і рутина переплітаються з трансформацією і відродженням.

Слова формувались із образів глибинних, древніх архетипів, нагадуючи мантру через повторювану фразу «то є ми» – відлунням гіпнотичної, безперервної подорожі по колу.

Зміст відбудовується довкола двох основних образів: уробороса та фенікса.

Символізм уробороса — змія, що кусає свій хвіст, — транслює ідею самознищення, коли ми не можемо вирватися з пастки власних дій і навязливих думок. Водночас фенікс, як потужна сила трансформації і переродження у новій формі, уособлює перехід у більш удосконалену версію себе. Таким чином утворюється цикл переходу із внутрішнього стану до зовнішнього.

Музика підкреслює цей глибокий посил завдяки прогресивній структурі, натхненній гуртами, такими як Perfect Cycle і Porcupine Tree. Композиція м'яко веде слухача через усі етапи від занепаду до оновлення.

Від перших нарисів Циклу до релізу кліпу минулими вихідними минуло більше двох років. Прослідковується трансцендентний ефект, коли твір є породженням самого себе у житті.

Під час зйомок і монтажу було багато випробувань, але результат приголомшливий.

По-перше, обрані локації виглядають круто і небезпечно. Хто бував у Аскольдових тонелях зрозуміє, про що мова: холодні вологі протяги, звідусіль капіж, слизькі, вкриті мулом і пліснявою проходи. Така робота викликає повагу і захват, адже встановити світло, зробити цікавий ракурс, виглядати невимушено та яскраво у кадрі ща таких умов потребує винахідливості та психологічної стійкості.

Над кліпом працювала крута команда, талановита команда. Шикарно підібрані костюми, стильний мейкап, сучасна операторська робота. Режисура топова, що не так часто зустрічається у роботах молодих гуртів.

Варто відмітити костюми учасників гурту, як вони гармонійно вписані у формат локацій, створюючи лаконічний і водночас яскравий художній візуал.

Головна героїня, символізуючи древню величну змію, проходить процес відродження, позбавляючись старої шкіри та оновлюючись. Її шлях через підземелля відображає внутрішній пошук сенсу в складних життєвих обставинах.

Танцівники у кліпі — це фенікси, що через них передається стан, коли ми розгублені, але всередині все ще жевріє надія. Ідея єдності і відродження з попелу додає кліпу емоційної сили та нагадує про здатність відновлюватися після найгірших життєвих криз.

Також у кліпі присутній образ дитини – чистої свідомості, того самого нульового стану, від якого походить трансформаційний ресурс .

Пісня та кліп гармонійно доповнюють одне одного, передаючи потужне послання про циклічність життя і силу відродження. Приємно бачити, який високий рівень культури демонструє Okazia у своєму дебютному відео. Кліп одразу отримав купу схвальних коментарів, що можна вважати заявкою на успіх і велике майбутнє.

Автор: Ju

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
SHUM media
SHUM media@shummediaua

1Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 16 жовтня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається