Організація майстер-класу з епоксидної смоли

Зміст

У яких сферах життя і для кого актуальна бізнес-ідея

Красиві предмети ручного виготовлення завжди високо цінувалися. Зростання ринку та збільшення пропозиції змінили це. Найціннішими стали предмети, зроблені власноруч. Ба більше, крім зробленої речі, людина отримує і добре проведений час, і нові навички.

Специфіка виробів з епоксидної смоли полягає в тому, що будь-який виріб виходить унікальним. Їх часто використовують у складанні дизайну приміщення, декорі. Також конкуренція в цій ніші майже відсутня, що сприятливо позначиться на бізнесі.

Плюси і мінуси бізнес-ідеї

Тут, як і в будь-якому іншому бізнесі, є свої переваги та недоліки. Розглянемо їх докладніше.

Переваги:

  • Простота. Бізнес досить простий і підприємець-початківець зможе контролювати всі процеси самостійно.

  • Реалізація товару. Після кожного курсу у вас залишатимуться речі, виготовлені вашими учнями. Їх ви можете продавати, що дасть вам додатковий прибуток.

  • Підробіток. Важливою перевагою цього бізнесу є можливість використання як підробіток, що дасть змогу зберегти колишню роботу.

Недоліки:

  • Пошук клієнтів. На початковому етапі роботи бізнесу у вас можуть виникнути проблеми з пошуком своєї цільової аудиторії. Пізніше, у міру нарощування оборотів, клієнти самі почнуть рватися до вас.

  • Межа зростання. На жаль, тут немає величезних перспектив для зростання, і в якийсь момент ви досягнете межі. Якщо ж ви плануєте збільшувати свій дохід від цих майстер-класів, то знадобиться відкриття додаткових точок.

  • Вартість розширення. Якщо ви вирішите збільшувати свій бізнес, то маєте бути готові до суттєвих вкладень.

Витрати на бізнес

Витрати на бізнес вкрай малі і в сумі складуть близько 17 000 гривень. Причому левову частку фінансових коштів буде витрачено на закупівлю епоксидної смоли. Щомісячні витрати будуть значно вищими, ніж на старті, і становитимуть 25 000 гривень.

Одноразові витрати

Витрати на старті зовсім мізерні і становлять 17 000 гривень. Докладний список містить у собі такі пункти:

  • Закупівля епоксидної смоли - 10 000 гривень

  • Закупівля витратних матеріалів - 5 000 гривень

  • Проведення рекламної кампанії - 1 000 гривень

  • Оплата послуг транспортних компаній - 1 000 гривень

Щомісячні витрати

Щомісячні витрати в сумі становлять 25 000 гривень. Більш детальна стаття витрат складається з таких пунктів:

  • Закупівля необхідного обладнання - 10 000 гривень

  • Оплата оренди - 8 000 гривень

  • Повторна закупівля епоксидної смоли - 5 000 гривень

  • Реклама і просування бізнесу - 1 000 гривень

  • Оплата послуг транспортних компаній - 1 000 гривень

Сума щомісячних витрат досить приблизна, адже якісь витратні матеріали залишаються або є можливість використовувати їх повторно, що істотно скорочує витрати на їх придбання.

Прибутковість бізнесу

За найскромнішими підрахунками чистий прибуток на початковому етапі може становити від 20 000 гривень. Оскільки стеля зростання дуже низька, то для збільшення прибутку вам буде необхідно відкривати нові точки і тоді ваш прибуток буде дуже значним.

Необхідне обладнання для виробництва

Для будь-якого бізнесу необхідне певне обладнання. Так, для проведення майстер-класів вам крім епоксидної смоли знадобиться таке обладнання:

  • Одноразові рукавички (50 пар)

  • Одноразові фартухи (10 штук)

  • Одноразові респіратори (5 штук)

  • Робоча скатертина для столу (1 штука)

  • Одноразові стакани (1 упаковка)

  • Шприци (10 штук)

  • Зубочистки (1 упаковка)

  • Наждачний папір (1 упаковка)

Сума витрат на всі витратні матеріали складе 1 100 гривень. Сума невелика, але якщо ставитися до них економно, то ці кошти, розраховані на один майстер-клас, вдасться зменшити. Для економії грошей не викидайте невикористані предмети, а залишайте для наступного майстер-класу.

Крім зазначеного, ви можете також додатково закупити годинникові механізми і циферблати для власноручного виготовлення годинників. Такі речі дуже популярні на ринку, а тому на них буде попит.

Вимоги до приміщення

Для розміщення бізнесу вам знадобиться приміщення. Найкраще підійдуть класи художніх шкіл або майстерень. Що стосується вимог, то вони не надто жорсткі. Так, аудиторія, в якій ви збираєтеся проводити заняття, повинна вміщати в себе щонайменше 5 осіб і мати хороший і міцний стіл. Оскільки епоксидна смола не вирізняється позитивним впливом на організм у незастиглому стані, пари слід виводити з приміщення. Тому в кімнаті для проведення майстер-класів має бути хороша вентиляція.

Враховуючи той факт, що заняття проводитимуться щотижня, то приготуйтеся до оплати оренди в розмірі 8 000 гривень. Не виключено, що майстер-класи замовлятимуть клієнти до себе на об'єкт. Так ви зможете самостійно ставити цінник залежно від передбачуваних витрат.

Вибір постачальника витратних матеріалів

Вашим основним витратним матеріалом буде епоксидна смола, і від її якості залежатиме якість виробів. З цієї причини не рекомендується економити на ній. Найбільш зарекомендували себе такі фірми, як Slab, Hobby і Art Pro. Що стосується інших матеріалів, їх можна закуповувати у звичайному побутовому магазині. Оптові закупівлі будуть актуальні, коли ви матимете власне приміщення і місце для їх зберігання.

Пошук клієнтів: маркетинг і реклама

Для залучення клієнтів вам потрібна реклама. Запустіть таргетингову рекламу в соціальних мережах і створіть свої бізнес-акаунти. Для більшого охоплення потенційних клієнтів ви можете створити систему знижок за приведення друга або за репост.

Пропонуйте приватні заняття або проведення курсів для корпоративних клієнтів.

Перераховані методи допоможуть дуже швидко обзавестися своєю аудиторією і уникнути простої роботи.

Висновок

Наостанок можна сказати, що успіх бізнесу повністю залежить від вас. Грамотно опрацьовуйте стратегію і налаштування реклами і ви досягнете небувалих висот у своїй ніші.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

380.8KПрочитань
10Автори
354Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається