Основні економічні мандати Федеральної резервної системи

Головним завданням Федерального резервного банку США є виконання монетарної політики. Законодавчо визначені цілі цієї монетарної політики включають наступне:

  1. Максимальна зайнятість: Грошово-кредитна політика, яку встановлює Федеральний відкритий ринок (FOMC), спрямована на зниження рівня безробіття та стимулювання економічного зростання, щоб підтримувати успішну діяльність підприємств та забезпечити збільшення числа робочих місць.

  2. Цінова стабільність: ФРС визначає цінову стабільність як досягнення рівня інфляції на рівні 2% у довгостроковій перспективі.

  3. Помірні довгострокові процентні ставки: Ця мета співпрацює зі стабільністю цін, при якій довгострокові процентні ставки залишаються на помірному рівні.

ФРС намагається досягти своїх монетарних цілей за допомогою впливу на процентні ставки та загальний фінансовий клімат. Це може призвести до коливань в обмінному курсі долара США перед оголошеннями ФРС та змінами у її політиці.

Федеральний комітет відкритого ринку

Грошово-кредитна політика визначається Федеральним комітетом з відкритих ринків (FOMC), який керує операціями на відкритому ринку Федеральної резервної системи. На засіданнях FOMC встановлюється цільова ставка федеральних фондів – це процентна ставка, яку вони прагнуть бачити при укладанні банками один одному короткострокових позик під забезпечення.

Хоча FOMC не має прямого контролю над цільовою ставкою федеральних фондів, він може впливати на неї трьома основними методами:

Операції на відкритому ринку: це означає купівлю та продаж облігацій на відкритому ринку. Продаж облігацій зменшує грошовий обсяг для підвищення процентних ставок, а купівля облігацій вводить більше грошей в економіку для зниження процентних ставок.

Облікова ставка: це процентна ставка, яку банки сплачують за позичення грошей у ФРС. Коли ця ставка нижча, є більше шансів, що ставка федеральних фондів буде також низькою.

Резервні вимоги: банки повинні утримувати певний відсоток клієнтських депозитів в резерві, щоб гарантувати наявність коштів для виведення. Коли ці вимоги збільшуються, банки мають менше можливостей для позичання грошей та зазвичай підвищують процентні ставки. Зниження резервних вимог дозволяє банкам позичати більше коштів та знижувати процентні ставки.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

3.6KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається