Далі на черзі 4й та 5й посіви, але вже Східної Конференції.

На мою думку - чи не найцікавіше, найінтригуючіше протистояння першого раунду плей-оф!

Чому так? Давайте розбиратись!

Кавальєрс (4 місце) - Меджик (5 місце)

Сезонна серія 2:2

Історія протистояння : Позор Клівленда

Те, яким чином завершився останній матч Клівленда в регулярці - це один з найбільш позорних моментів, які я бачив на власні очі в НБА за час, який я дивлюсь цю Лігу!

Результат поєдинку проти Шарлотт, а також результати паралельних матчів, вирішували те, яке місце посядуть Клівленд Кавальєрс. Теоретично, Кавс могли завершити сезон на 2 місці. Коли перед ними замайорів подібний сценарій, Кавс обкакались, настрашились можливих суперників в обличчі Філадельфії та Маямі і зробили все від себе залежне, щоб фінішувати четвертими.

Виграючи по ходу матчу у Хорнетс, на останню чверть, Бікерстаф випустив на майданчик такий склад : Емоні Бейтс, Деміен Джонс, Піт Ненс, Айзея Моблі, Трістан Томпсон. Саме цим лайнапом Кавс догравали матч, успішно перетворили перевагу в +13 очок на поразку в -10.

Саме ця історія має слугувати додатковим паливом для Орландо Меджик, яких, по факту, Кавальєрс обрали собі за суперників. Спортивна злість. Спортивна лють.

Минулого року, Клівленд отримали на горіхи від габаритних, фізично сильних брутів з Нью-Йорку. Орландо, як на мене, стилістично дещо нагадують Нікс.

В своєму ростері вони мають здоровенних, готових відпрацьовувати в обороні Бенкеро, Вагнера - головних зірок команди. Джонатан Айзек, якщо б зіграв потрібну кількість матчів та потрібну кількість хвилин, міг би легко претендувати на нагороду "Кращому Оборонцю". Одним з цьогорічних відкриттів в плані оборони став Джейлен Саггс, який зараз є чи не найкращим оборонцем поміж гардів.

Прогноз : прохід Меджик 4:3

Одна з моїх найулюбленіших фейкових цитат Вінстона Черчіля звучить так :

«Якщо країна між війною і ганьбою вибирає ганьбу, вона отримає й війну, й ганьбу».

Щось подібне я можу сказати й про Клівленд. Між вильотом в першому раунді від сильніших Сіксерс чи Хіт, вони обрали позорний шлях поразки і пошуку слабшого опонента. Зазвичай, подібним колективам це вилазить боком.

Фактори серії :

📍 Стан Клівленду. Як і Кліпперс, в якийсь момент сезону, Кавальєрс видали дуже потужний ривок. Від початку січня до середини лютого, зіграли з рахунком 17-1.

Втім, після МВЗ, Кавс 21 в Лізі з рахунком 12-17. Тоді як Орландо ділять 7 сходинку НБА з рахунком 17-10.

Після МВЗ, показники атакуючого рейтингу команд приблизно однакові. 112.8 у Орландо, 19 місце. 112 у Клівленда, 20 місце. В оборонному рейтинзі, Орландо посідають 1 місце 108.2. У Клівленда 25 місце і рейтинг 115.5.

📍 Донован Мітчел. З останніх 29 матчів сезону, Мітчел взяв участь лише в 11. Його переслідували травми коліна. Через які, результативність гарда впала до 19.5 очок в середньому за гру при 40.4% влучань з поля.

Хоча минулорічний плей-оф також був провальний для "Павука", тим не менше я бачив, як цей хлопчина набирав в плові по 50 очок, тягнув на собі френчайз як ні в чому не бувало!

Відповідно, якщо він буде здоровий, у Кавс будуть шанси. Якщо його проблеми з колінами, що турбують його протягом кількох місяців, перенесуться і на плей-оф, шанси суттєво знизяться.

Cavaliers-Magic: Schedule, how to watch, predictions & analysis

📍 Гідність. Після провальної серії проти Нікс, минулого року. Після позорної домашньої поразки Шарлотт, яку освистали домашні трибуни. Гадаю, саме час, щоб зібратись і довести всім, що зібраний колектив, який пішов на подібні кроки, зробив це не дарма. І що вихід в другий раунд плей-оф буде того вартий!

Тим паче, що порівняно з Орландо, Клівленд є значно досвідченішим колективом. Макс Струс минулорічний фіналіст НБА. Донован Мітчел вигравав серії плей-оф. Навіть Гарленд та Моблі дебютували там минулого року.

В іншому випадку.. Якщо Кавальєрс, якимось чином, знову вилетять в першому раунді..? Boy oh boy, яке гаряче літо на нас чекає! Полетять голови! Можливо полетять запити на обмін. З Гарлендів, Моблі, до яких досі ставились терпимо, нарешті питатимуть як з дорослих гравців : "хлопці, а де результати?". Тим паче, що причини для подібних питань є! Оскільки ні Моблі, ні Гарленд, наразі не продемонстрували, чому саме їм має належати майбутнє френчайзу.

pics from : nba

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Просто Про НБА
Просто Про НБА@ProstoProNBA

Роздуми, аналіз про баскетбол!

315Прочитань
1Автори
8Читачі
На Друкарні з 19 жовтня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається