Проблема роботи для підлітків в Україні

Законодавчо ти можеш працювати з 14 років. Чи так це насправді? Я працюю з 16ти років на різних роботах і мені є що сказати.

Дисклеймер

Я засновуюсь лише на досвіді своєму та своїх знайомих. Прошу не спиймати все сказане за повністю достовірну інформацію. Пам’ятайте, що у всіх різний досвід і різні думки.

Робота за копійки

Робота по типу: працюйте 6 днів на тиждень за 2000 грн/місяць. На жаль чи на щастя це зустрічається найчастіше. Промоутер, мерчендайзер чи ще щось не сильно оригінальне. Чи погоджуватись на подібне рішення ваше.

Незаконна діяльність

Ви можете роками працювати і не знати. А річ навіть не в нелальному працевлаштуванні чи не сплаті податків власником організації.

Така робота виглядає дуже заманчиво: обіцяють по 30000 грн/місяць, не повний робочий день, гнучкий графік, дистанційну роботу. На уьому етапі може насторожити тільки мала кількість інформації про те, що входить у ваші обов’язки.

По факту ви потрапляєте або в дивні переписки з незнайомцями/ в ескорт/ вебкам, але буває набагато гірше: ваша задача просто передавати координати від постачальника клієнту, навіть не підозрюючи що там за товар.

Розвод на гроші

Тут також все заманчиво, але навпаки- дуже розписано чим ви будете займатись. Схема в тому, що вас просять купити підписку на сайті, де ви нібито будете працювати, а після покупки зникають без сліду.

Як знайти роботу до 18?

Стільки нюансів, де ж тоді шувати? Моя відповідь- через знайомих. Питайте всіх: друзів, батьків, старших братів/сестер. У всі рази мені допомагали знайомі, причому ті, від яких не чекаєш. Може тітка вас влаштує на літо в офіс, або бабуля візьме допомагати в магазин. Звісно ви можете шукати тільки роботу за певною профессією і тут я побажаю успіхів.

Висновок

Зазвичай мені вистачало розуму обходити десятою дорогою такі вакансії, але я розумію до чого може призвести безвихідь. На роботу до 18ти не беруть, а тут така замануха і навіть вік не питають. Головне: будьте уважні та обережні, не соромтесь задавати багато питань і гугліть інформацію про фірму, яка вона, де її офіси і т.д.

Пишіть в коментарі свої невдалі та вдалі історії з роботою до 18ти.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Біла птаха
Біла птаха@ptaha

Ділюсь знаннями і надбаннями

4.9KПрочитань
7Автори
40Читачі
Підтримати
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Банальні поради, щоб стати не банальним письменником.

    Я пишу з 7 років свого життя. Комікси, вірші, оповідання стали частиною мого життя і змусили адаптувати себе і свої навички до створення художньої літератури. Ось кілька речей, які можливо врятують ваше письменницьке життя від чергового застою і недописаних шедеврів.

    Теми цього довгочиту:

    Література
  • Звідки взявся Білл?

    Сайт дав доволі багато цікавої інформації по всесвіту, в особливості про Білла Шифра. Давайте розберемось хто він, і як став тим, ким є зараз. Наголошу, що далі будуть теорії фанатів, засновані на деяких фактах про нього.

    Теми цього довгочиту:

    Теорії
  • Продовження головоломок з сайту про Гравіті Фолз

    Друкарня на минулому довгочиті сказала, що я забагато редагую і ще й некоректно зберегла деякі данні, що завадило мені створити нормальну базу матеріалів з того сайту, тож ловіть продовження.

    Теми цього довгочиту:

    Доповнення

Вам також сподобається

Коментарі (4)

Мені імпонує американський підхід: це необтяжливий приробіток. В нас же виходить, що підліток який шукає роботу якийсь нужденний і його треба використати.

Втім з дорослою роботою і взагалі зі стосунками між людьми теж є певні проблеми. Наприклад програмістів як собак нерізаних, але де наші силиконові долини?

Вам також сподобається