Прогнози Помпліано: ШІ, біткоїн і нові можливості на фінансовому ринку

Штучний інтелект і блокчейн стали ключовими гравцями у трансформації різних сфер життя. Зокрема, про перетин цих двох технологій вже давно говорять провідні лідери думок у криптоіндустрії. Так, днями відомий інвестор і засновник Pomp Investments Ентоні Помпліано заявив, що очікує, що наступне десятиліття ознаменується синергією цих двох технологій. На його думку, штучний інтелект створить значні багатства, а біткоїн відіграватиме важливу роль у збереженні його.

ШІ та біткоїн - майбутнє багатства

Помпліано зауважив, що раніше багато людей зосереджувалися на біткоїні та криптосфері загалом. Сьогодні ж увага змістилася на штучний інтелект, і, на його думку, це непогано. 

“Я думаю, що люди не розуміють, що це насправді частина однієї й тієї ж тенденції.” - говорить він.

Інвестор зазначає, що світ рухається до ери автоматизації, коли штучний інтелект створить величезні багатства. І коли ця ера стане реальністю, відповідальність біткоїна полягатиме в тому, щоб захистити його від ШІ.

"Коли ви спостерігаєте, як ці технології об'єднуються, найпростіший спосіб помітити їх перетин - це запитати, на які гроші ці машини будуть працювати?" заявив Помпліано під час інтерв'ю.

Помпліано вважає, що в міру того, як штучний інтелект розвиватиметься і зростатиме завдяки інвестиціям, інвестори повернуться до біткоїна. Коли це станеться, він переконаний, що Сполучені Штати відчують зростання ВВП завдяки продуктивності ШІ. Здатність біткоїна брати участь у цьому потенційному масовому розвитку нейромережі може призвести до відновлення ціни монети.

На його думку, нещодавнє падіння біткоїна є результатом рішення інвесторів інвестувати у штучний інтелект. Але Помпліано не турбує поточне падіння цін на 15%, вказуючи, що бичачі ринки зазвичай бачать кілька відкатів цін на 30% і більше.

“Багато людей на відкритих ринках кажуть: "Інвестуйте до травня і йдіть геть", і в результаті другий і третій квартали мають тенденцію до нестабільної торгівлі, особливо в роки халвінгу", - пояснив він.

Помпліано вважає, що подібна ситуація спостерігається і зараз, але очікує, що в останньому кварталі або на початку 2025 року відбудеться ще одне цінове ралі, що також є історичною тенденцією халвінгу. 

Поєднання штучного інтелекту та блокчейну

Поєднання блокчейну та штучного інтелекту (ШІ) відкриває широкі перспективи для розвитку технологій і застосувань у різних галузях. Одним з ключових аспектів цього перетину є підвищення ефективності роботи мережі блокчейн шляхом використання алгоритмів машинного навчання. Алгоритми штучного інтелекту можуть допомогти покращити процеси досягнення консенсусу, забезпечити швидку перевірку транзакцій та оптимізувати розподілену обробку даних.

До того ж впровадження штучного інтелекту може підвищити безпеку блокчейн-систем шляхом виявлення та запобігання шахрайству та кібератакам. Аналіз великих обсягів даних у режимі реального часу дозволяє виявляти незвичну або підозрілу активність, що сприяє забезпеченню високого рівня безпеки та надійності.

Не менш важливим є використання технологій машинного навчання для управління та аналізу великих обсягів даних у мережах блокчейн. Вони дозволяють ефективно обробляти інформацію про транзакції та користувачів, забезпечуючи краще розуміння попиту, прогнозування поведінки користувачів і підвищення операційної ефективності системи в цілому.

Низка впливових людей з оптимізмом оцінюють перетин цих двох технологій. Зокрема, Віталік Бутерін, співзасновник Ethereum, написав ґрунтовну статтю про перспективи та проблеми використання ШІ та криптовалют. У ній він висвітлив точки перетину технологій блокчейну та штучного інтелекту: управління даними, прозорість, монетизація, зниження витрат. Він також класифікував ШІ на кілька типів у контексті децентралізованих технологій і додав усі плюси та мінуси кожного з цих напрямків. На додаток експерт розповідав про успішний досвід інтеграції ШІ в Ethereum для виявлення та виправлення помилок коду в мережі.

"Зараз, коли й блокчейн, і штучний інтелект стають дедалі потужнішими, з'являється все більше прикладів використання на перетині цих двох сфер. Однак деякі з цих варіантів використання мають набагато більше сенсу і є набагато більш надійними, ніж інші. Я з нетерпінням чекаю на нові спроби конструктивного використання ШІ у всіх цих сферах, щоб ми могли побачити, які з них дійсно життєздатні в масштабах". - написав він.

Володимир Носов, генеральний директор WhiteBIT, також позитивно ставиться до інтеграції штучного інтелекту, зазначаючи, що ШІ - це must-have для криптоіндустрії. 

“Є багато ресурсомістких і рутинних завдань, які може закрити штучний інтелект. Аналіз big data, тенденцій ринку, поведінки користувачів, обробка транзакцій, ведення обліку, взаємодія з клієнтами через чат-боти.” - зауважує він.

Крім того, за словами Носова, на WhiteBIT штучний інтелект вже показав себе в дизайні, написанні, перекладі та адаптації текстів. Він підкреслює потенціал нейромережі й припускає, що одного дня вона зможе допомогти “засейвити” кількамісячний онбордінг розробників.

Марчелло Марі, засновник SingularityDAO, децентралізованого протоколу управління портфелем цінних паперів, також підкреслив трансформаційний вплив ШІ та блокчейну.

Він сказав, що ШІ покращує технологію блокчейн, оптимізуючи обчислювальні ресурси та покращуючи конфіденційність даних за допомогою інноваційних методів, таких як гомоморфне шифрування. З іншого боку, блокчейн полегшує отримання справедливої компенсації за контент, створений за допомогою ШІ, і забезпечує безпеку транзакцій за допомогою технології розподіленого реєстру, пом'якшуючи такі проблеми, як порушення авторських прав.

"Будь-яка компанія у світі рано чи пізно використовуватиме штучний інтелект, буде змушена застосовувати його, чи вже робить це", - зауважив він.

Підсумок

Ентоні Помпліано наголошує, що штучний інтелект має потенціал для створення значного багатства, а біткойн може забезпечити захист цього майбутнього багатства. На його думку, поєднання цих технологій принесе велику користь, зокрема, у підвищенні продуктивності та ефективності систем. Сумісне використання штучного інтелекту та блокчейну може підвищити безпеку, оптимізувати обробку даних та забезпечити швидку перевірку транзакцій. 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Владислав Гринів
Владислав Гринів@hryniv_vlad

Digital-журналіст

748Прочитань
2Автори
4Читачі
На Друкарні з 8 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається