Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

Пройобана монополія на насилля

https://t.me/rastaman_ta_porozhneca/817

Напевне, тут і коментувати нема чого, ви й самі усе бачите. Але я що називається, понагнітаю. Бо є шанс, що під соусом "в країні війна" в нас вкотре будуть прикривати і виправдовувати відверті злочини посадових осіб.

Взагалі у "правоохоронних органів" і інших силових структурах є оцей, так би мовити, "совково-руснявий" наратив (називаю його таким, бо не знаю як справи в інших країнах) - людину яка скоїла на посаді подекуди відверті злочини, не карають як будь-якого звичайного громадянина, а "переводять на іншу посаду", ну або просто звільняють. Типу, цього достатньо або їх вгамувати.

Перейдемо до драматизації.

Три людини, один з яких з бойовою зброєю, в центрі міста, відверто б'ють беззбройну, цивільну людину. Якщо голосові не фейк - ще й людину близьку до похилого віку. Ще й погрожують іншим особам зброєю за фіксацію їх злочину.

Ще раз.

Три, мать його, ТРИ людини, підходять до чоловіка і через те що той не спілкується з ними так, як їм хочеться, застосовують фізичну силу, зразу утрьох, при цьому в одного з них в руках - летальна, автоматична зброя. Якби ви не бачили відео чи не прочитали перший абзац, могло б здатися наче я описую сутичку в 90х, бандитські-гоп розбірки.

Але ні. Двадцять перше сторіччя, центр європейської країни. Представники Збройних Сил. Представники державної влади.

Є така штука, ви можливо про неї чули, називається монополія на насилля. Це така задумка модерних держав - тепер тільки держава, тільки центральний механізм має право під своїм контролем (ну типу) застосовувати насилля в обмеженій кількості. На практиці це працює не завжди, але увесь сучасний цивілізований (далеко не тільки західний) світ побудований на цій концепції. Якщо в країні якісь люди застосовують насилля, тим паче озброєне, і їх при цьому не оголошують в розшук і не надають ніякого покарання - то це вже не модерна країна, це те що називається, пройобана держава (failed state).

Але тут ситуація ще гірша, ніж, наприклад, з озброєними бандами в мексиці чи пвк вагнер на росії. Тут це - військові. Представники Збройних Сил України. Люди, яким держава у вигляді відповідно назначених осіб згідно з владною вертикаллю, надали право на насилля. Право на зброю. Надали зброю. Право цю зброю носити, і очевидно, застосовувати.

І ці люди, повірені державою, тобто, по великому рахунку, нами, дозволяють собі косплей 90их прямо в центрі міста, посеред біла дня.

Ми вже проїбали державу, чи в нас ще є шанс відігратися?

Звісно є.

Це називається правосуддя.

Має відбутися публічний суд. Імена і прізвища людей які ці вчинили мають бути оприлюдненні. Ці люди мають нести покарання згідно з законодавством і здоровим глуздом. До їх дій має бути застосована найжорсткіша стаття, яку відповідальні особи відкопають у своїх фоліантах. Це не має бути відряджання на фронт, досить з нас штрафбатів з ґвалтівників і мілких хуліганів. Це має бути справедливе, доцільне, законне покарання, спокутування провини й головне - розуміння не тільки учасниками цього дійства, а й усіма їх колегами, до яких би відомств вони не належали, розуміння того що якщо ти береш від народу (згідно з конституцією, ага) монополію на насилля, ти несеш відповідальність і несеш її в десятки разів більше, ніж людина яка застосувала насилля, але ніякого мандата ні від кого на це не отримувала.

Злочин, тим паче насильницький злочин, скоєний представником силових відомств у відношенні цивільних - це зрада. Не метафорична, не пост іронічна. Це буквально, зрада. Зрада усього. Цивільних, присязі, побратимів і посестер, державі, народу, нації.Ви буквально направили зброю на своїх співгромадян. Погрожували їм. Більш наочного трактування цього слова важко знайти. І винні, мають нести за це повну, безальтернативну, відповідальність.

P.S. мені дуже сумно, що доводиться присвячувати таку купу тексту злочинцям.

За вчора-сьогодні відбулося багато чого, про що можна було написати. Але я краще зроблю це коротко і по ділу.

Сьогодні вночі терористичне угрупування "російська федерація" знову завдала удару по цивільним об'єктам нашого краю, в тому числі, по моїй рідній області, по всім відомому місту Умань(https://t.me/V_Zelenskiy_official/6025)

Збір постраждалим вже відкрили місцеві волонтери, долучитись можна тут (https://www.instagram.com/p/CrkhEZQozP8/?igshid=YmMyMTA2M2Y=).

Вчора ми дізнались про загиблих у бою побратимів-анархістів.

Прочитати про Іллю Лєшєго можна тут (https://t.me/uantifa/325).

Прочитати про Фінбара Кефферкі можна тут (https://twitter.com/mairenimhordha/status/1651703168944816128?s=20).

Дякую вам за вашу боротьбу, товариші, вона не буде забута 🖤

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Растаман та Порожнеча
Растаман та Порожнеча@rastaman_ta_porozhneca

170Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 26 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається