Прямо зараз у цих ваших твітерах відбувається те, що я б назвав Великою Українською Поплавою.

На представницю киримли (кримські татари), яка перебуває під окупацією і загрозами репресій, накидаються мамкіни охоронці державного суверенітету (https://twitter.com/TedEter), катарсисята та інші не дуже розвинуті розумово пани та пані. Аккаунт вже видалено, і оскільки я не можу цього перевірити, це могло бути навіть вороже ціпсо (хоча дуже наврядчи, ось веб архів (https://web.archive.org/web/20230226000000*/https://twitter.com/kunaylan)), але те що ціпсом точно не було - це нескінченні виперди вище перечислених осіб.

І це, на мою суб'єктивну не експертну думку - прямий наслідок того, що ми вже рік вчимося тиражувати у власних головах зраду, ненависть, агресію до всіх, хто не правий. Це - прямий наслідок вишукування серед співгромадян малоросів, відтворення у власній голові мусорської концепції, з внутрішніми чекістами, прокурорами, суддями, в'язницею, цензурою та репресіями. Це - прямий наслідок толерування зворотнього шовінізму, дічі в стилі "радію що сушка впала на житловий будинок", толерування відвертого людожерства до абсолютно уявних концепцій, таких як "російська нація/росня".

Нема і не було ніякої російської нації, є купа людей які як і 30 років тому живуть у величезній по масштабах в'язниці, є купа бандитів при владі й купа мусорів/воєнних у них на зарплаті. Ми за рік вигадали собі в голові ворога, повоювали з ним у твіторі, і тепер, коли реальність все більше показує нам, що ми боремося з вітряними млинами (власними фантазіями, тож, власною кукухою) (поки хтось звісно бореться з досить реальними орками, які відношення до російської нації в принципі можуть і не мати, і ви можете підтримати наших воїнів ось тут (https://t.me/SolidarityCollectives)) - і тепер ми хуїємо від того, як нам розжижело, поплавило мізки й кидаємося по поводу і без на усе, в чому нам вбачається силует ворога. Не хочу сюди притягувати цілком реальне психічне захворювання (ПТСР), але те що це одного поля ягоди, я думаю і так зрозуміло.

І цілком зрозуміло, що не ми в цьому винні. Цілком зрозуміло, що подібна поведінка - типова для будь-яких народів/країн/націй які стикаються з загрозою знищення та бойовими діями. Цілком зрозуміло, що це наслідок дії ворога, наслідок його злочинної природи й фашистської ідеології.

Але українці. А також мадяри, кримські татари, вірмени, азербайджанці, нохчі, поляки, картвели, євреї, білоруси, росіяни та усі, хто зараз потерпає від російського фашизму та дозволяє собі подібну до вище перечисленої поведінки. Чому ви дозволили російському фашизму залізти вам у голову і там перемогти? Чому піддалися на відверті провокації? Чому і далі продовжуєте дозволяти панувати у своїй свідомості примарам, які з'їдають вас, керують вами, кажуть вам, хто ворог і хто зрадник? Чому ви так легко віддали себе у руки цієї поплави, чому не боротися з цим злом, з безодньою, що породжує у вас наш ворог і біль?

Звісно, я не кажу про тих хто стикнувся з усім цим обличчям в обличчя. Звісно я не кажу про воїнів, медиків, рятівників, політків. Але я кажу про тих, хто знаходиться в тому ж контексті що і я. Тих у чиї міста не прилітали ракети, чиїх рідних не катували й не вбивали, чия участь у подіях обмежується (в кращому випадку) перебуванням у країні, донатами та репостами. Чому ви дозволяєте собі, в суху програвати тому злу, що у вас породжує ворог?

Я закликаю усіх свідомих людей, усіх хто хоче називатись "вільною людиною" - боротися. Перш за все, не з уявним "ворогом" чи іншими співгромадянами, які на вашу думку не праві. Боротися треба перш за все, з оцим внутрішнім голосом, з власною поплавою, з самовідтворенням у своїй свідомості ненависті й жовчі, яка оскільки не має іншого виходу, починає заживо перетравлювати вас. Я вірю і знаю те, що в більшості з нас є сили, щоб цьому опиратись. Тож, будь ласка, не здавайтесь. Нам до перемоги ще далеко, і ми не можемо дозволити собі здавати фронт здорового глузду, психіки, і людяності.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Растаман та Порожнеча
Растаман та Порожнеча@rastaman_ta_porozhneca

170Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 26 квітня

Більше від автора

  • Пройобана монополія на насилля

    Цей пост - реакція на те що відбулося на цьому тижні у моєму рідному місті. Відео події можна переглянути по першому посиланню.

    Теми цього довгочиту:

    Україна

Вам також сподобається

Коментарі (2)

З якими орками ти воюєш? Харе дуть шмаль і берись за голову

Вам також сподобається