Простий посібник із диверсифікації портфеля акцій

Диверсифікація в загальному розумінні - це розширення асортименту продукції. У фінансах диверсифікація портфеля використовується для зменшення ризику впливу на один конкретний актив або подію. У випадку з акціями диверсифікація портфеля досягається шляхом об’єднання різних інвестицій з точки зору секторів акцій, суми розподілу, місця розташування, типу інвестицій в акції та інших активів.

Чому важливо диверсифікувати портфель?

Важливо диверсифікувати портфель акцій, щоб зменшити ризик надмірного впливу на певну галузь. Це захищає від «поміщення всіх ваших яєць в один кошик». Диверсифікація запасів покращується завдяки утриманню деяких акцій, які мають негативну кореляцію з іншими утримуваними акціями. Це призводить до створення портфеля акцій, який керує ризиком і зменшує вплив нестабільності ринку. Хоча портфель може здатися добре диверсифікованим, він ніколи не буває повністю диверсифікованим навіть з точки зору несистематичного ризику.

Систематичний і несистематичний ризик

Щоб повністю зрозуміти, чому диверсифікація важлива, інвестори повинні розрізняти систематичний і несистематичний ризик.

Систематичний ризик:

Систематичний ризик — це ризик, який є центральним для всього ринку. Цей тип ризику широко відомий як недиверсифікований ризик, оскільки його неможливо повністю уникнути. Систематичний ризик є мінливим за своєю природою, що ускладнює захист компаній від нього. Приклади систематичного ризику включають політичні події, війну тощо. Тому окрема компанія не може контролювати цей тип ризику.

Несистематичний ризик:

Несистематичний ризик - це ризик, пов'язаний з конкретною компанією/акцією. Ці типи ризиків можуть контролюватися компанією та можуть бути зменшені за допомогою методів диверсифікації. Приклади несистематичного ризику включають конкурентів, бізнес-ризик (внутрішні операційні або зовнішні юридичні фактори) і фінансовий ризик (структура капіталу).

Несистематичний ризик – це те, що фондові інвестори хочуть зменшити, диверсифікуючи свої портфелі акцій. Якщо диверсифікація акцій досягнута, важливо пам’ятати, що портфель все одно буде піддаватися систематичному або загальноринковому ризику.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

3.6KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається