Продовжую серію оглядів на портативні консолі, в які можна грати за відсутності електрозхарчування. І сьогодні жертва мого огляду - PSP (не віта).

Що це таке?

Лол, ви що, не знаєте що таке PSP? Мені треба тут шось писати? Ну ок. PSP - це перша та дуже хітова портативка від Sony та головний конкурент Nintendo DS в 2004 році. Навідміну від ДС вона була більш орієнтована на західних користувачів та мала ігри з ГРАФОНОМ. Та все це - прямо в кармані в ті роки, коли смартфонів все ще не існувало. Коротше PSP - це справжня легенда портативних консолей на заході.

Різновиди

Є цілих 5 видів PSP:

  • 1000 - сама перша, сама велика і галіма

  • 2000 - покраще, поменше, сама нормас

  • 3000 - ще кращий екран ніж в 2000

  • GO - незвичний дизайн-слайдер

  • PSP Street - 3000 для європи

Чи є різниця? Майже нема. Так, техногуру та колекціонери зараз можуть обуритися, але я розглядаю все з позиції звичайного користувача, котрий хоче тупо грати в ігри.

PSP GO це стиль
PSP GO це стиль

Різниця у моделей лише в розмірах, році випуску, трошки в дизайні, батареї та в екрані. Лише PSP-GO дійсно виглядає інакше та має дизайн слайдеру. Але в цілому, якщо вам потрібно тупо грати в ігри - можна брати будь яку.

Батарея і прошивка

НОРМАЛЬНА батарея зазвичай тримає десь 5 годин. Що в цілому непогано. Проблема в тому, що на ОЛХЇ хєр найдеш PSP з нормальною батареєю з нормальною ціною. Зазвичай об'яви по типу "продаю без батареї", чи "батарея не трамає майже взагалі".

Батарея не тримає )))))
Батарея не тримає )))))

Прошивка мега-легка, розбереться навіть дитина. Гайдів в інтернеті - мільйон. Але зазвичай вони продаються вже прошиті. Тож з цим проблем взагалі ніяких не буде.

Ігри

Бібліотека ігр налічує майже 2000 тайтлів. Тут є і гоночки, і жрпг, і файтинги і екшони. Коротше все, чого душа забажає.

АЛЕ! Екзів саме для PSP дуже небагато, десь 200, причому багато з них - не дуже цікаві ігри. В багато ігр з PSP можна пограти на інших консолях, та й в цілому PSP дуже легко емулюється на смартфоні.

Ціни

НОРМАЛЬНУ PSP вдасться купити десь за 2500-3000, а інколи ціни можуть досягати 4000+ гривень. Дешевше знайти важко і скоріш за все ви знайдете об'яви "продаю без батареї", "батарея не тримає", "треба замінити екран" і т.д.

Такого дуже багато
Такого дуже багато

Можна зажопитися і взяти варік за 1700-2000 грн, але не факт. що батарея буде тримати 5 годин. Тож треба ДУЖЕ УВАЖНО читати об'яви та задавати питання продавцю саме про батарею.

В цілому ціни на PSP вищі, чим на Nintendo DS, а знайти якісну консоль - важче, серед купи трешу "на деталі" та "батарея тримає 2 год".

Типова китайська підробка з ОЛХ
Типова китайська підробка з ОЛХ

ВАЖЛИВО! На ОЛХ є купа підробок "типу під PSP", з гарною ціною. Але насправді це китайські емуль-машини на яких є лише ігри з NES, Gameboy і тд. Тож будьте обережні.

Брати?!

Як на мене - ні, не рекомендую. Краще брати або Nintendo DS яка всередньому дешевше та надійніше, або підкопити грошей та взяти PSP Vita (на якій можна грати всі ігри з PSP). Тож брати рекомендую лише колекціонерам або ностальгуючим дідам та бабцям у котрих така консоль була в дитинстві.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Кежулам вхід заборонено
Кежулам вхід заборонено@nocasuls

Найкращий канал про ігри

2.4KПрочитань
16Автори
70Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається