Редагуйте свої фотографії за допомогою opensource ШІ

До недавнього часу моїм улюбленим інструментом для масштабування цифрових зображень був GIMP. Пару років тому я намагався використовувати GIMP для масштабування зображення, зробленого в середині 1940-х років. Все спрацювало, але фотографія втратила деталі, глибину та чіткість, яку я хотів.

Все змінилося, коли я дізнався про Upscayl, безкоштовну та відкриту програму, яка використовує штучний інтелект з відкритим кодом для масштабування зображень низької роздільної здатності.

Upscayl

Upscayl працює на Linux, Windows і macOS.

Встановити його на Linux дуже просто, незалежно від того, чи використовує ваша система RPM чи DEB, а на веб-сайті також є універсальний образ Linux AppImage.

Для macOS та Windows ви можете завантажити програми-інсталятори з веб-сайту проекту. Upscayl випущено з ліцензією AGPL.

Початок роботи з Upscayl

Після встановлення ви можете почати масштабувати ваші зображення. Графічний інтерфейс програми дуже простий у використанні. Програма дозволяє вашим старим зображенням виглядати так, ніби вони були зроблені вчора, з роздільною здатністю зображень, яка далеко перевершує оригінали. Крім того, ви можете масштабувати всі папки та альбоми фотографій зображень та масштабувати їх одночасно.

The left panel of Upscayl provides clear guidance on the 4 steps required to upscale an image.

Запустіть програму та натисніть кнопку Select Image. Знайдіть зображення або папку зображень, які ви хочете масштабувати.

Після завантаження зображення виберіть тип масштабування, який ви хочете спробувати. За замовчуванням це Real-ESRGAN, і це гарна опція для початку. Є шість варіантів для вибору, включаючи варіант для цифрового мистецтва.

Далі виберіть каталог, куди ви хочете зберегти ваші масштабовані зображення.

І, нарешті, натисніть кнопку Upscayl, щоб розпочати процес масштабування. Швидкість конвертації залежить від вашого графічного процесора та опції обробки зображення.

Ось тестове зображення, з низькороздільним зображенням зліва та покращеною версією Upscayl справа:

An image processed by Upscayl.

Upscayl - одна з найкращих програм для масштабування зображень. Вона сильно залежить від вашого графічного процесора, тому може не працювати на старих комп'ютерах або на комп'ютері з слабкою відеокартою. Тому завантажте її і спробуйте. Думаю, ви будете вражені результатами.

Підтримати автора можна зареєструвавшись на сайті Whitebit за реферальним посиланням https://whitebit.com/referral/6f7c7706-ec7d-4a60-8021-adf88b3a9559

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Crypto blogger
Crypto blogger@crypto_blogger

380Прочитань
3Автори
6Читачі
На Друкарні з 24 лютого

Більше від автора

  • Вибір правильного API: tRPC, gRPC, GraphQL чи REST

    У світі веб-розробки побудова ефективних та масштабованих API стала критично важливим аспектом сучасної архітектури додатків. Оскільки доступно декілька технологій, таких як tRPC, gRPC, GraphQL та REST.

    Теми цього довгочиту:

    Software
  • Microsoft відкриває доступ до коду MS-DOS 4.0

    Нас чекає ще один несподіваний крок від Microsoft у сфері відкритого коду, адже нещодавно компанія відкрила доступ до коду MS-DOS 4.0.

    Теми цього довгочиту:

    Microsoft
  • Паризький стартап Payflows залучає €25 млн на побудову командного центру для фінансових команд

    Payflows, універсальна SaaS-платформа для фінансових команд, залучила €25 млн фінансування для розробки операційної системи, яка безшовно інтегрує фінансові команди та робочі процеси.

    Теми цього довгочиту:

    Startup

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається