Розбір персонажа: Ґевін Рід

Невеликий розбір деталей пов'язаних з одним з найбільш популярних персонажів Детройту на честь його дня народження.

Джерело: https://www.reddit.com/r/DetroitBecomeHuman/comments/cukrha/indepth_character_study_gavin_reed/

1. Він не дурний

“What model are you?” “Яка ти модель?”

Більшість людей сприймає запитання про модельмяк те, що Ґевін просто… дурень (номер буквально перед його очима?!).
Це неправда. По-перше, йому б ніколи не дозволили працювати поліцейським у DPD, якби він був дурний або не вмів (абсурд та й годі). По правді кажучи, це просто хибний англійський переклад. Девід Кейдж – француз, от і все.

“T'es quoi comme modelèle?”

Правильний переклад:

What kind of model are you?”“Який ти тип моделі?”

Він не питає про номер моделі. Він запитує про серію моделі (поліцейський, сторож, садівник, тощо). Ось чому Коннор відповідає «Я прототип» після «RK800».

2. Він боїться втратити роботу

"So machines are gonna... replace us all... is that it?” “Отже машини зрештою… замінять усіх… так?”

Прислухайтеся до його голосу. Він наляканий. Це очевидно. Однак є деталь, яку легко упустити. Його реакція на відповідь Коннора.

“RK800. I’m a prototype.”“RK800. Я прототип.”

Коннор каже це. Слово «прототип» бентежить Ґевіна. Не тому, що він вважає, що Коннор «хизується», а тому, що він припускає, що це означає, що в майбутньому з'явиться ціла серія андроїдів-детективів. Прототип означає «перший».

“A prototype? Android detective…"“Прототип? Андроїд детектив…”

Ґевін відповідає. Він не «представляє» Коннора Тіні. Він вказує на те, що на зміну детективам приходить ціла серія Коннорів. Це означає, що в майбутньому йому доведеться турбуватися про більшу кількість андроїдів, ніж один Коннор. Яке його рішення? Знешкодити Коннора, щоб CyberLife виправив його/створив іншого. Це дає Ґевіну деякий час, перш ніж його замінять.

3. Він невпевнений у багатьох речах
Ніл Ньюбон (його актор голосу та захоплення руху) підтвердив це в потоці Браяна Декарта.  Той факт, що андроїди розроблені, щоб бути «кращими», ймовірно, є однією з причин. Він також невпевнений у своєму шрамі, оскільки одна з його неактивних анімацій у галереї «Додатково» показує, як він намагається його приховати.

4. Він має пристрасть до контролю
Щоразу, коли Коннор не слухається його, він обов’язково зазначає, що машини мають слухатися людей. Він наказує як людям, так і андроїдам. Він також не любить, коли його накази ігнорують.

(to Chris) “Chris, lock it up.”(до Кріса) “Кріс, замкни його”. (to Chris) “Move it!”(до Кріса) “Посунься!” (to Connor) “Stay outta this, got it? No fuckin’ android is gonna tell me what to do.”(до Коннора) “Не втручайся в це, затямив? Жоден довбаний андроїд не буде казати мені, що робити”. (to Connor) “I told you to shut your fuckin’ mouth!”(до Коннора) “Я сказав тобі закрити свій довбаний рот!” (to Hank) "Mind your own business, Hank."(до Генка) “Не лізь не у своє діло, Генк.” (to Connor) “Hey, bring me a coffee, dipshit! GET A MOVE ON!”(до Коннора) “Гей, принеси мені кави, придурку! РУХАЙСЯ!” (to Connor) “Do yourself a favor, stay outta my way.” / “If Hank hadn’t got in the way yesterday, I would’ve fucked you up for disobeying a human.” / “When a human gives you an order, you obey.” / “I gave you an order!”(до Коннора) “Зроби собі послугу, тримайся подалі від мене” . / “Якби Генк не став на заваді вчора, я б тебе пристрелив за те, що ти не послухався людини” . / “Коли людина дає тобі наказ, ти слухаєшся”. / “Я тобі наказав!” (to Connor) “Go on then. Get a fucking move on!”(до Коннора) “Тоді давай. Рухайся, блять!”

5. Він не любить п'яних
Якщо Коннор не знайшов андроїда Карлоса Ортіса і піде до кімнати відпочинку, Ґевін буде дуже голосно говорити про Коннора як нового партнера Генка.

“Hey! You his drinking buddy? You bring him home when he’s too drunk to find his car? Ha, he stinks of booze!”“Гей! Ти його товариш по чарці? Ти привів його додому, коли він був надто п’яний, щоб знайти свою машину? Ха, від нього тхне випивкою!”


Він також висловлює це в Eden Club.

“It’s, uh… starting to stink of booze in here.” “Тут починає тхнути випивкою.”

Ґевін не любить п'яних. Проте Ніл підтвердив, що він вживає алкоголь. Він просто знає, коли зупинитися. Він хлопець, який любить контролювати ситуацію, а алкоголь позбавляє його цієї можливості. Він любитель кави.

6. Він особливо зневажає Генка
Це вказано в його біографії. Хоча там згадується, як він викликав ненависть своїх колег, Генк має цілий абзац, присвячений йому. Ґевін відчуває огиду до Генка через те, що він, неблагополучний п’яниця, який на 2 ранги вищий за Ґевіна. Генку також багато чого пробачається через його давню дружбу з капітаном Фаулером. Це очевидно в одному з результатів сцени допиту.

“You won’t get away with it this time.”“Цього разу тобі це не зійде з рук.”

Цього разу,  каже Ґевін. Отже, Генку вже вдавалося націлити пістолет на колегу. Це, зрозуміло, дратує Ґевіна.

“Mind your own business, Hank."“Не лізь не в своє діло, Генк.”"It seems Hank has a new partner!" / "If Hank hadn't got in the way yesterday, I would've fucked you up for disobeying a human."“Здається, у Генка новий партнер!” / “Якби Генк не став на заваді вчора, я б пристрелив тебе за те, що ти не послухався людини.”

Варто також зазначити, що Ґевін на «ти» з Генком і тому знає його особисто (певною мірою). Цілком можливо, що між ними стався конфлікт.

7. Він зверхньо дивиться на людей, які платять за секс (йому також подобається чорний гумор)

“Just some, uh… pervert who got more action than he could handle.”“Просто якийсь, е-е… збоченець , який отримав більше, ніж міг би впоратися.”

Він зневажливо говорить про «жертву» вбивства, яка пішла до The Eden Club, щоб розважитися. Він дуже малоймовірно сам добровільно піде в секс-клуб. Він також безтурботно жартує над мертвою людиною.

8. Він відчайдушно хоче, щоб його побачили, а також почули (...і стає жорстоким, якщо його не бачать)

“Hey, asshole, I’m talkin’to you!”“Гей, гівнюк, я з тобою розмовляю!”

Спочатку в кімнаті відпочинку. Якщо Коннор вибирає «ігнорувати», відповідь Ґевіна, він звучить розлючено, це його явно зачіпає.
Він стає жорстоким, якщо Коннор не слухається його. Те саме відбувається за межами архівної кімнати. Якщо Коннор вибере «іронічно» або «ігнорувати», Ґевін буквально спробує вбити (і може вбити) Коннора в кімнаті архіву. Якщо Коннор вибере «спокійний» або «стриманий», Ґевін залишить його в спокої, тому що Коннор не відповідає йому (він також більше не є безпосередньою загрозою для його становища). Ще одна деталь про кімнату відпочинку. Його поза буквально показує, що він хоче здаватись більшим ніж є. Він хоче, щоб люди помітили його. Він робить себе «більшим». Він робить це тому, що або 1. нехтував ним у дитинстві, і/або 2. звик бути в центрі уваги.

9. Він погано спить
Окрім того, що він п’є багато кави та наполегливо працює, це здебільшого фізичне спостереження. Загальновідомо, що у Ґевіна досить помітні мішки під очима.

10. Його найвиразніший шрам був спричинений гострим предметом (це не зламаний ніс)
Якби у нього був зламаний ніс, пошкодження було б у верхній частині перенісся. Шрам також закінчується трохи вище лівого кута його рота і дуже схожий на ножове поранення. Коли його запитали про шрам, Ніл підтвердив, що він часто бере участь у п'яних бійках, тому що «не може тримати язика за зубами». Зазначений шрам теж зовсім нещодавній. Це тому, що він ще не побілів, а також тому, що Ніл особисто підтвердив, що це йому сказав Девід Кейдж.

11. У нього проблеми зі спиною
В галереї «Додатково» одна з його неактивних анімацій потягується, розминаючи спину.

12. Він працьовитий
Коли Ґевін сидить в телефоні у відділку, він не відволікається. Насправді він працює над справою, тому що його комп’ютер наразі не працює належним чином (в повній анімації можна побачити, як Кріс намагається допомогти Ґевіну вирішити проблему з комп’ютером). У біографії його персонажа сказано, що він «безжально амбітний» і «буде робити все, щоб просунутися вперед по кар'єрних сходах». Цим також пояснюється його ненависть до андроїдів. Він наполегливо працює, андроїди — ні, але вони легко можуть зайняти його посаду. Ґевін старався, щоб потрапити туди, де він є, і він не хоче, щоб усе це було марним.

13. Він захищає своїх колег
Під час допиту андроїда Карлоса Ортіза Ґевін дістає пістолет лише тоді, коли Коннор силоміць відтягує Кріса геть. Ґевін сприймає це як акт агресії та втручається, щоб переконатися, що з Крісом все гаразд. Адже вони допитували андроїда, що вбив людину. Коннор цілком здатний зробити те саме (насправді, навіть більше).

14. Він розмовляє всім тілом, якщо він захоплений темою

Якщо ви затримаєтеся за межами кімнати відпочинку достатньо довго, ви побачите, що Ґевін справді любить щось пояснювати/розповідати Тіні.

На жаль, ми не можемо почути, про що вони насправді говорять, проте є розшифровка цього моменту:

Коли Гевін патрулював смугу, він побачив двох повій, які, на його думку, були жінками. Він підійшов до них, оскільки вони не мали бути там, і вони почали тікати. Ґевін зупиняє їх, щоб зрозуміти, що вони насправді хлопці, коли вони кладуть їх на капот, щоб надягти наручники. Його «приятель» (швидше за все, партнер по роботі) виснажений і не помічає цього — оскільки повії були швидкими. Він розуміє це лише коли береться за одну з них. Потім Ґевін сміється над абсурдністю розмови і називає її “поганим днем”.

Джерело ( https://www.youtube.com/watch?v=Yk8GFLfEzsU&list=PLOoCOvTokSYu-bJQt_tjsmsq5VscuSmkR&index=4 ) містить майже виконану розшифровку, яку було знайдено у файлах гри.

15. Він не низький

Ґевін зростом із середнього американського чоловіка (5,9 футів). Деякі інші персонажі, такі як Коннор і Генк (6,2 фута), просто дуже високі.

16. Він собака (напівжартома)

Багато людей у ​​фандомі думали, що він віддає перевагу котам. Вибачте, але ні. Ніл сказав, що він а собака. Він також підтвердив, що базував рухи Ґевіна на пітбулі/бульдозі (бачить ціль і прямує до неї).

17. Він ніколи не мав чіткої передісторії

Ніл підтвердив, що Гевін буквально був поруч, щоб гравці відчували Коннора. Про нього не багато думали (тобто сценаристи, судячи з того, як він його грає, Ніл виконав чудову роботу).

18. Він не вміє підморгувати, ображено стискає губи і лається, як кошеня, що чхає

Це те, що ми як фандом можемо вічно зберігати як канон.

19. Він має упередження щодо андроїдів

Це підтвердив Ніл Ньюбон, використовуючи саме це слово. Упередження. Ґевін не вважає, що андроїди мають справжні емоції, і тому він ставиться до Коннора як до лайна.

20. Він не мудак

Ґевіну було б так легко образити почуття Генка до моди, його суїцидальні нахили (хоча не підтверджено, що Ґевін знає про це), його трудову етику або виховуння його мертвого сина, але він цього не робить. Він лише завжди (виправдано) ображає його алкоголізм, який може поставити під загрозу колег. З’являтися на роботу в нетверезому стані в якості поліцейського дійсно небезпечно і може призвести до непотрібних втрат. Насправді Ґевін є морально справедливою людиною, якій потрібно попрацювати над своїм неприємним ставленням, спричиненим невпевненістю та страхом.

21. Він поважає людей (до певної міри навіть андроїдів), які поважають його

Як згадувалося раніше, Ґевін залишає Коннора одного в архівній кімнаті, якщо Коннор вибирає «спокійно» або «стримано». Вибір «ігнорувати» або «іронічно» — що запускає сцену бійки — є дурним ходом (слово «іронічно» смішне, але це все одно нерозумно говорити).

22. Він має м’який розвиток характеру на користь андроїдів, який легко замовчувати

Як зазначено в пунктах 8 і 21, Ґевін залишає Коннора в спокої, якщо той вибирає «спокійно» або «стримано». Звичайно, Коннор може покинути дільницю, але він все ще там. Ґевін активно вирішує не вбивати його (якщо Коннор є професіоналом, коли Ґевін запитує, куди він йде), незважаючи на те, що він все ще є загрозою.

На той момент Ґевін не знає, що Коннора відсторонили від справи.

Якщо Коннор професіонал... (спокійний/стриманий) Ґевін дізнається про це та залишає його в спокої.

Якщо Коннор непрофесіонал... Ґевін або 1. (йде) не дізнається і чує про це від когось іншого – можливо, Фаулера – або 2. (іронічно) дізнається та ображається. Будь-яке з цих рішень змусить Ґевіна спробувати вбити Коннора.

“You're off the case… And now, it's gonna be definitive.” “Тебе вилучили зі справи… І тепер це буде остаточно” .

Ґевін або намагається вбити Коннора, або залишає його в спокої залежно від того, був гравець професійним чи ні. Можна сказати, що бачити розвиток персонажа є «нагородою» для нас, гравців, за професіоналізм, а не бачити розвитку персонажа є «покаранням» за непрофесійність. Як зазначено в пункті 21... Ґевін поважає людей (до певної міри навіть андроїдів), які поважають його.

Інша річ, яку люди, здається, замовчують... Коннора не пускають до архівної кімнати, яка є дуже делікатною зоною, обмежена з певної причини, і Ґевін має повне право покарати його. Він просто виконує свою роботу.

23. Він не легко визнає свої помилки

Продовження до пункту 22. Розвиток характеру Ґевіна на користь андроїдів, але він все ще дуже неприємний щодо Коннора – і вказує на свою андроїдну природу – тому що він надто впертий, щоб визнати, що був неправий.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Videogames Multifandom UA
Videogames Multifandom UA@gamefandomua

29Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 21 вересня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається