Напевно, в кожному, навіть невеличкому містечку ви можете побачити безліч магазинів косметики, які рясніють різними марками парфумів, і вибір насправді в більшості з них досить хороший.

Також, не варто забувати про такі великі торгові мережі з продажу косметики як Avon, Mary Kay, Oriflame, Yves Rocher та інші, представники яких є скрізь. З усього цього постає питання - як же все-таки увійти на ринок косметики і почати конкурувати з усіма конкурентами? Чим виділитися? Відповідь знайшли багато підприємців - це торгівля парфумами на розлив.

Формат бізнесу і пошук приміщення

У великих містах за таким принципом уже працюють і великі торговельні мережі, але в невеликих містах - цей формат продажу парфумів може бути чудовим стартом для підприємця-початківця.

Цей бізнес - найімовірніше для жінок. Бо саме вони знаються на цьому і можуть запропонувати клієнту саме те, що йому потрібно. Тож, врахуйте цей факт під час підбору персоналу для свого магазину.

Вивчіть детальний бізнес план повноцінного магазину косметики. Організаційні моменти, розрахунок вкладень і прибутку, а також корисні поради.

Якщо ви зважилися відкриватися, тоді варто зайнятися пошуком орендної площі у вашому місті. Насамперед потрібно розглядати торгові центри. Для старту ви можете відразу не розглядати величезну площу під магазин, вам буде достатньо 15-25кв.м., але як варіант, якщо торговий центр розкручений і там багато клієнтів, можна зняти і невеликий торговий острівець, і виставити хоча б мінімум продукції.

Обладнання

Так, для бізнесу з продажу парфумерії на розлив, вам потрібно буде закупити спеціальне обладнання. Ми зараз розглядаємо варіант, коли ви зняли ціле приміщення (не торговий острів) для свого магазину. По-перше, це вітрини. Зазвичай замовляють скляні стелажі з підсвічуванням. По-друге, це меблі для організації робочого місця для продавця. По-третє, це різне обладнання, для того щоб ви могли здійснювати розлив парфумів просто у себе у відділі. По-четверте, це тара для розливу. Вона може бути: скляна, пластикова та металева. Обов'язково закуповуйте різні кольори розливних флаконів, а також різний форм фактор. Так, наприклад, вони можуть бути:

  • Скляні флакони

  • Флакони з кольорового скла

  • Атомайзери-метал

  • Флакони-комплекти

  • Атомайзери-пластик

  • Комплектуючі (розпилювачі та інше).

Асортимент

Чим більший асортимент вашого магазину розливних парфумів, тим більшу кількість клієнтів ви зможете залучити. Як ви знаєте, смаки у всіх різні, а парфуми - це товар, який сприймається емоційним сприйняттям, тому потрібно давати клієнту якомога більший вибір.

Зараз на ринку розливної парфумерії є величезна кількість оптових постачальників товару, яких можна знайти за допомогою інтернету. З'їздіть у їхні магазини, оцініть асортимент і визначтеся, з якими постачальниками ви хотіли б працювати.

Розливна парфумерія як перспективний вид бізнесу*

Розглядайте як дорогу продукцію, так і дешевий сегмент парфумів. Так ви зможете охопити максимально можливий діапазон потенційних клієнтів залежно від їхнього матеріального становища.

Відкриваючи магазин розливних парфумів, вам потрібно також закупити подарункову упаковку, яку ви зможете пропонувати клієнтам як додаткову послугу. Це відмінно працює. Подарункові коробки, плівки та інше, все це буде приносити вам прибуток.

Займіться продажем трендового товару - натуральної косметики. Постачальники, цільова аудиторія, реклама та рентабельність.

Реклама

Бізнес із торгівлі парфумами ви запустили, як його розкрутити? По-перше, якщо ви відкрилися в торговельному центрі, то у вас і так з'являться клієнти, які відвідуватимуть торговий центр. По-друге, дайте оголошення в місцевій газеті, і почніть роздавати листівки біля торгового центру, з інформацією про ваше відкриття.

Запустіть інтернет магазин і запустіть на нього контекстну рекламу. Ніша це не дуже конкурентна і можна навіть зайнятися і пошуковим просуванням.

Створіть групи в соціальних мережах і почніть продавати товар через профільні спільноти.

Це далеко не всі інструменти маркетингу, які можна застосувати.

Скільки капіталу потрібно для старту?

Ми вкажемо дані для бюджетного магазину розливної косметики. Дорогі бренди ми не зачіпаємо. Усі числа приблизні, і в кожному окремому випадку вони будуть різні.

  • Оренда приміщення - $200 - $250

  • Податки - $150

  • Зарплата продавцеві - $200

  • Первісна закупівля товару - $4000 - $6000

  • Купівля обладнання - $800 - $1000

  • Реклама - $250 (+ реклама в інтернеті).

Виходячи з цих пунктів, ви можете розрахувати власні витрати, перед тим як відкрити магазин парфумів на розлив.

Націнка на товар

Витрати це добре, але потрібно і знати скільки можна заробити? Відповідь на це запитання містить у собі безліч нюансів, але все ж приблизну націнку в цій ніші ми наведемо. Так середня націнка на парфуми на розлив - 100% - 200%. Погодьтеся, це дуже хороший заробіток і вельми привабливий напрямок.

Короткий висновок. Продаж наливної парфумерії - це вельми вигідний бізнес і чудовий старт для підприємця-початківця. Для того щоб заробляти солідні суми, вам потрібно буде запустити не один, а кілька торгових точок, і це ще один стимул для масштабування.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

453.8KПрочитань
11Автори
387Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Ваш довгочит дуже цікавий! 🤩

Завтра його буде опубліковано в Twitter та на Facebook Друкарні.

🔸https://www.facebook.com/drukarniaua

🔸https://twitter.com/drukarniaua

Вітаємо!

Вам також сподобається