Публікація містить рекламні матеріали.

SEO для подкастів

Зміст

Запуск веб-сайту подкастів здається простим. Зберіть вміст, розмістіть його на сторінці та натисніть «Опублікувати». Але це лише перший крок.

Тепер, коли ваш веб-сайт існує, ви хочете переконатися, що люди зможуть його знайти. Отже, є низка інших тактик і стратегій, які ви можете застосувати, щоб отримати найкращий шанс Google прочитати ваш сайт і добре його індексувати в пошуку.

Дві примітки перед початком:

  1. Хоча для оптимізації пошукових систем надзвичайно важливо мати інші сайти, на які можна посилатися на ваш, цей посібник стосується речей, які ви контролюєте: ідеального способу структурувати ваш веб-сайт, щоб Google знаходив його. Те саме стосується веб-сайтів подкастів. Щоб мати найкращий із можливих веб-сайт подкастів, вам потрібно, щоб інші сайти посилалися на вашу URL-адресу, тому Google знає, що це цінне місце для поширення в результатах пошуку.

  2. Це стратегії, які попередньо встановлені для кожної  Podpage, але їх можна використовувати на будь-якому веб-сайті.

Що таке подкаст SEO?

Мільйони веб-сайтів писали про тему SEO раніше, і якщо ви читаєте цей посібник, ви, мабуть, уже дещо з цього знаєте, тому дуже швидко подкаст SEO гарантує, що ваш веб-сайт подкастів з’являється, коли хтось шукає вас у Google або тема, на якій ви зосереджені. Це те, що не відбувається відразу, але ви хочете закласти гарну основу для того, щоб з часом покращуватись. 

Що найбільше впливає на SEO подкастів?

Є дві дуже важливі речі, які слід враховувати, коли мова йде про пошукову оптимізацію подкастів:

  1. Кількість релевантних інших сайтів, які посилаються на ваш. З часом це відбуватиметься дедалі частіше, і це не повністю під вашим контролем. Ось чому цей посібник зосереджений на №2.

  2. Оптимізація вашого веб-сайту, щоб, коли Google дивиться на нього, він міг знаходити всі сторінки, розуміти, про що кожна сторінка, як усе організовано тощо.

Як оптимізувати свій веб-сайт подкастів для SEO?

Ці тактики та стратегії призведуть до того, що Google надасть вашому сайту вищу оцінку SEO під час проведення  аудиту Google SEO .

Створіть карту сайту для свого сайту подкастів

Карта сайту – це в основному схема вашого веб-сайту, із записом для кожної сторінки, яку може відвідати користувач. Оскільки Google шукає це, щоб переконатися, що вони індексують кожну сторінку вашого веб-сайту, важливо, щоб ви створили її та підтримували її в актуальному стані. Ви хочете розмістити його у своєму кореневому каталозі, і він має бути у форматі XML. Приклад наведено нижче.

Створивши його, ви можете переконатися, що він дійсний, скориставшись таким інструментом перевірки мапи сайту,  як цей.

(Користувачі Podpage можуть додати /sitemap у кінці свого веб-сайту, і ви побачите той, який створено для вас)

Створіть файл robots.txt

Крім того, вам потрібно повідомити Google, що вони можуть, а що не можуть шукати за допомогою файлу Robots.txt (у якому також має бути перерахована ваша карта сайту). Для більшості людей це виглядатиме приблизно так:

(Користувачі Podpage можуть додати /robots.txt у кінець свого веб-сайту, і ви побачите файл, який створено для вас)

Добре структуровані пошукові мета-теги

Ви захочете додати деякі теги до розділу HEAD вашого HTML, щоб надати Google певну основну інформацію про цю сторінку, яку Google також може використовувати, коли ваш сайт з’являється в результатах пошуку. Три загальні теги: назва, опис і ключові слова (хоча ключові слова більше не використовуються). Вважайте це основною основою. Ви хочете зробити це для кожної сторінки вашого сайту.

Для свого подкасту ви можете використовувати назву й опис подкасту:

Для сторінок епізодів використовуйте назву епізоду, назву подкасту, короткий опис епізоду та категорії епізоду.

Читабельні URL-адреси

Google переглядає URL-адреси, щоб отримати додатковий контекст про те, що міститься на сторінці. Якщо посилання на епізод http://www.mypodcast.com/9cha9h23, Google не знатиме, що з ним робити

Усі посилання на вашому сайті мають бути  доступними для читання людиною  (іноді їх називають красивими посиланнями). Спробуйте зробити їх відносно короткими (менше 70 символів), але описовими. Наприклад, епізод про автомобільні перегони може бути таким: https://www.mypodcast.com/2020-march-nascar-roundup

Додайте тег мови до тегу HTML.

Якщо, як і більшість сайтів, ваш лише однією мовою, додайте lang="ua" для української мови має виглядати так:

<html lang="ua">

Додайте мета-тег області перегляду

Інший тег, який Google любить бачити, — це мета-тег viewport, який допомагає Google зрозуміти, для якого розміру екрана оптимізовано цей веб-сайт. Оскільки ваш сайт має чудово виглядати на мобільних пристроях, ви можете використати наведений нижче код, який також зробить його доступним для людей, яким потрібно збільшити масштаб.

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0, maximum-scale=5.0"/>

Додайте тег канонічного посилання

Google хоче переконатися, що коли ваша сторінка відображається в результатах пошуку, це єдине найкраще місце для пошуку такого вмісту. Тому вони рекомендують розміщувати канонічний тег у заголовку HTML, який є лише посиланням на поточну сторінку.

<link rel="canonical" href="[current_page_url]" />

Додайте теги alt для всіх зображень

Google чудово читає текст, тому чим більшу частину сторінки зможе ПРОЧИТАТИ робот Google, тим краще. Тому переконайтеся, що всі ваші зображення містять текстовий опис у тегу alt. Це дає Google кращий контекст для вашої сторінки.

<img src="episode-image.jpg" alt="The Rock розповідає про те, як зберегти позитивний настрій">

Як перевірити свій сайт

Виконавши всю цю роботу, ви хочете переконатися, що все працює правильно, чи не так? Google робить це досить легко. Відкрийте браузер Chrome і перейдіть на свій веб-сайт.

Потім перейдіть до  Перегляд (на панелі меню) > Розробник > Інструменти розробника . Це відкриє невелику панель у нижній частині екрана зі смугою вгорі, яка починається з елементів. Праворуч ви повинні побачити аудити.

Виберіть SEO, настільний або мобільний і натисніть «Створити звіт». Це дасть вам уявлення про те, що ви робите добре, а що вам потрібно виправити.

Налаштуйте Google Search Console і надішліть свою карту сайту

Тепер, коли ви знаєте, що структура вашого сайту надійна, офіційно зареєструйте його в Google. Перейдіть до  Google Search Console , додайте свій сайт і перейдіть до Sitemaps, щоб надіслати Google запит на індексування вашого сайту.

Якщо у вас є веб-сайт WordPress, я чув, що такі плагіни корисні для деяких із вищезазначених речей:  PrettyLinks  для читабельних URL-адрес,  Yoast SEO  для загальної оптимізації SEO та налаштувань метатегів.

І, звісно, ​​все, що описано вище, налаштовано та включено автоматично до кожної  Podpage.

Дякую за читання!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Dan Norton
Dan Norton@DanNorton

NoCode | Ai | SAAS

653Прочитань
5Автори
5Читачі
На Друкарні з 26 січня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається