Публікація містить рекламні матеріали.

Сайт для подкасту. Чому важливо мати свій сайт подкасту?

Зміст

Чому важливо мати сайт для свого подкасту

Більшість ваших слухачів переглядають ваш вміст через такі програвачі, як Google Podcasts, Amazon Music, Audible, Overcast, Spotif та Apple Podcasts, то навіщо вам власний веб-сайт? Чому б не дозволити слухачам просто знайти вас на своєму улюбленому плеєрі та слухати там? Чи має значення веб-сайт? Чи не буде дорого підтримувати?

Після багатьох років допомоги творчим професіоналам продумати роль, яку відіграє їхня домашня сторінка в їхній загальній стратегії, я переконаний: ТАК, вам потрібен веб-сайт, але НІ, вам не потрібно думати про це дуже часто.

Ви повинні володіти своїми стосунками зі слухачами.

Це причина №1. Це дуже важливо.

Багато років тому музиканти зробили величезну помилку: вони створювали свою аудиторію через MySpace. Коли MySpace пішов, їм довелося починати з нуля зі своєю базою шанувальників. Це був кошмар.

Подкастери знову роблять ту саму помилку з програвачами подкастів. Слухачі не мають стосунку з подкастом, вони мають стосунки з Apple Podcasts або будь-де інде, де вони слухають. Це ЧУДОВО для Apple, але не так добре для вас.

Ви повинні мати прямий зв’язок зі своєю аудиторією. В ідеалі, змусивши їх підписатися на електронну розсилку, але для початку надайте їм веб-сайт для відвідування.

Веб-сайти загальнодоступні

Неважливо, в якій країні хтось перебуває, яким пристроєм хтось користується чи якою мовою хтось розмовляє, ваш веб-сайт буде доступним для всіх. Люди шукають інформацію в Інтернеті, і якщо у вас є веб-сайт, вони можуть отримати до нього доступ.

Багато нових слухачів починають із Google

Коли хтось дізнається про ваше шоу, є велика ймовірність, що він спочатку шукатиме вас у Google, а не в програвачі подкастів. Це майже гарантія, якщо вони зараз не є слухачами подкастів.

Потім ці потенційні передплатники натиснуть будь-яке посилання, запропоноване Google першим.

Ви повинні займати перше місце в Google

Коли люди шукають ваше шоу в Google, найкращий результат має належати ВАМ, а не Apple чи іншому гравцю подкастів.

Володіючи пошуковою оптимізацією, ви завжди контролюєте те, як люди знайомляться з вашим шоу. Замість того, щоб бути спрямованим до програвача подкастів, де він побачить інформацію про ваше шоу, а також буде рекомендовано для інших шоу, новий слухач буде спрямований на веб-сайт, який повністю призначений для його реєстрації, щоб дізнатися про ваш конкретний подкаст.

Якщо ви займаєте перше місце в Google, ви отримаєте більше слухачів через звичайний пошук

Це може здатися очевидним, але щоб було зрозуміло. Якщо нові слухачі починають із Google, і ви займаєте перше місце, наявність веб-сайту забезпечить вам більше органічних слухачів через Google. Ось чому пошукова оптимізація веб-сайту подкастів є такою важливою, і чому ваш веб-сайт має збільшити кількість вашої аудиторії.

Ви повинні контролювати, як ви представляєте своє шоу

Якщо хтось знайде вас у програвачі подкастів, вони побачать останній епізод. Це може бути не найкращим способом для нового слухача познайомитися з вашим шоу. За допомогою веб-сайту ви можете виділити найкращі епізоди для початку, упорядкувати свій вміст за темами та багато іншого, значно підвищуючи шанси того, що той, хто вперше слухає, стане передплатником.

Веб-сайт спрощує роботу для ваших слухачів

Замість того, щоб спрямовувати їх всюди («перейдіть сюди, щоб підписатися, перейдіть сюди, щоб залишити відгук, перейдіть сюди, щоб переглянути примітки»), за допомогою веб-сайту ви завжди можете відправити їх туди ж.

Ви навіть можете налаштувати зручні посилання, щоб зробити ще один крок у простоті (наприклад ,«оцініть мій подкаст на mywebsite.com/rate, підпишіться на mywebsite.com/listen тощо»).

Веб-сайт надає вам місце для публікації стенограм

Стенограми – чудовий спосіб зробити ваші епізоди доступнішими. Додавши їх на сторінку епізоду на своєму веб-сайті, ви не лише надаєте Google кращі метадані для індексування вашого шоу, але й даєте можливість людям, які не мають доступу до аудіо, споживати вміст.

Веб-сайт дозволяє надати слухачам інші способи взаємодії

Ви можете залучити слухачів відвідати ваш веб-сайт, щоб переглянути вміст епізодів подкастів (нотатки до шоу, стенограми тощо), але коли вони там, у вас є можливість налагодити з ними інші стосунки. Ось кілька речей, які ви можете зробити, коли вони з’являться на вашому сайті.

  • Попросіть їх підписатися на вашу електронну розсилку. Це дає вам прямий зв’язок із цими слухачами, навіть якщо вони вирішать змінити програвач подкастів.

  • Ви можете попросити їх пожертвувати. Додавання сторінки пожертв на ваш веб-сайт – це чудовий спосіб пояснити, як фінансова підтримка вашого подкасту дозволить вам продовжувати надавати неймовірний вміст.

  • Напишіть блог. Може бути легше написати допис у блозі, ніж створити епізод, то чому б не зробити і те, і інше. Ведучи блог на своєму сайті, ви надаєте їм більше вмісту для споживання та більше способів взаємодії з вами.

  • Просування інших послуг. Можливо, ви написали електронну книгу або дали коучинг? Про це легко повідомити слухачів, коли вони перебувають на вашому веб-сайті.

Гаразд, як мені створити свій веб-сайт?

Створюючи веб-сайт, можна пройти трьома шляхами (зазначені в порядку складності).

Зверніться до ведучого подкасту. Цілком ймовірно, що вони автоматично створили веб-сайт для вашого шоу. Ймовірно, його не так можна налаштувати, але додавання до нього доменного імені допоможе розмістити його в Google. І якщо ви звичайний подкастер, це може бути найкращим шляхом.

Використовуйте конструктор веб-сайтів подкастів. Існує кілька простих конструкторів веб-сайтів. Деякі не орієнтовані на подкасти, як Squarespace і Wix. Але є деякі, які зосереджуються в основному на веб-сайтах подкастів, автоматично оновлюють ваш канал, створюють сторінки епізодів тощо… Я використовую конструктор веб-сайтів подкастів під назвою Podpage.

Build a beautiful podcast website in 5 minutes - Website builder for  podcasters | Podpage

Створіть сайт Wordpress. Це найскладніший, але настроюваний шлях. У Школі подкастингу є курс . У Audacity to Podcast є хороший посібник для початківців . Ведучий подкастів має гарний путівник . Podcast Insights має курс веб-сайту Podcast . І там є багато іншого.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Dan Norton
Dan Norton@DanNorton

NoCode | Ai | SAAS

649Прочитань
5Автори
5Читачі
На Друкарні з 26 січня

Більше від автора

  • SEO для подкастів

    Як оптимізувати веб-сайт подкастів для пошукових систем. Пошукова оптимізація (SEO) – це більше мистецтво, ніж наука, але за допомогою правильної стратегії ви можете досягти високих результатів SEO та високого рейтингу в Google.

    Теми цього довгочиту:

    Подкасти
  • Productized Services: бізнес однієї людини, який вбиває фрілансерів (на черзі працівники)

    Чому середній графічний дизайнер заробляє 40 тисяч доларів на рік, а Бретт з Designjoy  заробляє 120 тисяч доларів щомісяця з нульовим штатом?

    Теми цього довгочиту:

    Онлайн Заробіток

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається