Шість способів перемогти опонента в діалозі

Зміст

Зберігай на випадок важких дискусій щоб гідно відбивати напади опонента.

if you're going to insult me... - Meme - MemesHappen
“Якщо збираєшся образити мене... принаймні прояви креативність“

Ми почнемо з класичних прийомів відповідей, які відмінно підходять для того, щоб привернути до себе увагу і поставити в незручне становище людину, яка вас образила.

Потім ми розглянемо кілька більш доброзичливих і харизматичних відповідей, щоб ви могли виглядати холоднокровним і впевненим у собі, не не створюючи собі ворога.

1. Рефреймінг високого статусу (The High Status Reframe)

Замість того, щоб реагувати на образу, ви відповідаєте, що людина, яка ображає вас, просто не настільки важлива, щоб звертати на неї увагу. Класичним прикладом цього є сцена з фільму "Божевільні", коли Гінзбург злиться на Дона Дрейпера за те, що він не використав його ідею (дв. відео)

Гінзбург: Мені шкода тебе
Дрейпер: Я зовсім не думаю про тебe

Можливо, ви думаєте, що це працює лише в фільмах, але в цьому відео ви побачите, що це так само ефективно і в реальному житті. Головний ефект переосмислення високого статусу полягає в тому, що ви навіть не потрудилися згадати людину, що говорить.

Джеремі буквально так і не оговтався від цього 👇
https://youtube.com/shorts/baGk4c8Kn5k

Репортер запитав Макгрегора, який бій був для нього найважчим. Опонент Макгрегора, Джеремі, перебив його і сказав, що ось він, він і є його найважчий бій. Більшість людей зробили б помилку, зосередившись на нападі Джеремі, і спробували б посперечатися, хто вдарить сильніше... але коли ви використовуєте рефреймінг високого статусу, ви повністю усуваєте напад, навіть не намагаючись його усунути.

2. Прийміть образу і використайте її проти опонента

Класичний удар у відповідь, який ставить іншу людину у глухий кут, щоб вона пошкодувала про заподіяну вам образу. Як і в першому випадку, головне – не намагайтеся оскаржити образу, а прийміть та використовуйте її проти опонента.

Коли хтось намагається образити Кумейла Нанджіані

Напад: Чи член Кумейла також кольоровий?
Кумейл: Так, кожен відтінок помади твоєї матері

Брутально 🔥

https://youtube.com/shorts/SiF5JFAd61I

Ще один приклад – відома історія Вінстона Черчілля, де жінка каже йому: “Якби ти був моїм чоловіком, то я би отруїла твій чай”. А він відповідає: “Якби ти була моєю дружиною, то я випив би його сам”.

Лєра Мандзюк, яка стала відома, зокрема, через відео про пісюрик, також зазнала нападу.

TikTok – Лєра Мандзюк

Напад (чоловік із залу): Чи заважають вам брекети дьоргати пісюрик?
Лєра: Не мішають, того шо брекети ліплятся на зовнішню сторону зубів, які ніяк не задіяні в процесі. Все нормально можеш не боятися ставити собі брекети.
Лєра Мандзюк

3. Не ображайте людину, відповідайте нападом на напад

Ще один спосіб відреагувати на образу, яким ви можете розсмішити натовп і не нажити ворогів. Це може поставити людину в дурне світло за те, що вона образила вас, але вона не почуватиметься особисто ображеною.

Наприклад, у відео нижче, чоловік у відповідь на напад подякував за жарт, який чув відносно себе вже сто разів. Таким чином він ніяк не образив людину, оцінивши лише сам жарт.

https://youtube.com/shorts/xGUxiN1Ddzw

4. Позначьте кордони

Якщо ви не бажаєте зпускатись до рівня нападника та використовувати образи взагалі, інший варіант котрий у вас є це – позначити кордони.

Наприклад, жінка запитує Джордана Пітерсона щодо індивідуальної відповідальності людини перед обличчям глобальних проблем. В своєму питанні вона просить утриматись від банальних відповідей. У своїй відповіді він каже, що складно ввічливо відповісти на питання, яке закінчується словами “Твої коментарі банальні“.

Якщо образа здалася вам по-справжньому неприємною, ви також можете позначити кордон, вигукнувши це вголос, а потім переключивши увагу з людини на когось іншого. Це обурює нападників, оскільки їх поведінка часто мотивується бажанням привернути до себе увагу.

Приклад: Джон Хілл не захотів відповідати на відверто некоректне запитання і перевів увагу 👇

https://youtube.com/shorts/HAXZOl2nbpQ

5. Хтось жартує з тебе? Роби в тому ж стилі

Якщо ви насправді не образилися на напад, ви часто можете використовувати це як трамплін для дотепних жартів, які розсмішать нападника.

https://youtube.com/shorts/bVUtqJQG3yw

6. Залишайтеся непохитними

Не на кожну образу потрібно відповідати взаємністю, іноді найхаризматичніше, що ви можете зробити, це показати, що вас це не зачіпає.

Один із способів досягти цього – відповідати на риторичні запитання буквально. Отже, хтось ображає вас, але ви поводитесь так, ніби вам задають щире запитання.

Ось невеликий приклад з фільму "Месники" 👇

https://youtube.com/shorts/8yEmtRRJtMc?feature=share

Це працює не тільки у фільмах. Послухайте, що говорить Норм Макдональд у цьому відео. Зверніть увагу, як йому вдається розсмішити всіх і виставити себе у вигідному світлі, не нагрубити і не образити інтерв'юера.

https://youtu.be/bkQV-syeanU

Джерело: https://x.com/Inspirationwiz/status/1806367205061448015

Поділіться яким з наведених методів ви найчастіше користуєтесь у своєму житті 👇

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Богдан Андріанов
Богдан Андріанов@b_andrianov

29Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 30 червня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається