Ядерна війна. Чи буде Україна в безпеці?

THAAD

Чесно, не знаю, що повинно трапитися в цьому світі, щоб така річ нам знадобилася б. І тим не менш, на захист неба вільного світу може стати протиракетний комплекс рухомого наземного базування THAAD (Terminal High Altitude Area Defense, рання назва Theater High Altitude Area Defense) призначено для висотного заатмосферного перехоплення ракет середньої дальності під час створення зональної системи ПРО.

Технічний опис

Схема ЗКР THAAD

1. Передній відсік із системою наведення; 2. бойова частина; 3. Корпус; 4. “Спідниця”; 5. Перехідний відсік; 6. Вікно системи наведення; 7. Інтегрувальний пристрій; 8. Система контролю відхилень від траєкторії; 9. Система аварійного підриву; 10. Батареї; 11. FTS; 12. балон із газом; 13. Порожниста стінка; 14. Розпірка; 15. Органи управління соплом; 16. Рухоме (кероване сопло); 17. Контроль подачі палива.

Антиракета THAAD складається з бойової частини і двигуна. Єдиний ступінь - твердопаливний стартовий двигун. Також ракета оснащена системою управління вектором тяги, а також газодинамічними інтерцепторами в носовій частині. Інтерцептори починають працювати незабаром після запуску і забезпечують управління під час руху. Так управління польотом ракети на стартовій і середній ділянках траєкторії здійснюється за допомогою поворотного сопла маршового твердопаливного двигуна. Характеристики цього двигуна забезпечують розгін ракети до швидкості близько 2.5 км/с, даючи змогу реалізувати концепцію "повторного обстрілу" балістичної цілі. Хвостова частина ракети — це гнучкий саморегульований конічний стабілізатор, який адаптується до умов польоту, що складається з рухомих аеродинамічних площин-сегментів, які спираються на спеціальні газові мішки. Подібне конструктивне рішення посилює стабілізуючий ефект під час впливу на ракету аеродинамічних сил.

Проміжний відсік, що з'єднує стартовий прискорювач із бойовою частиною містить піротехнічний склад, який, вибухаючи, відокремлює стартовий прискорювач від бойової частини.

Бойова частина ракети - високоманеврений перехоплювач прямого попадання Kill Vehicle (знищувальний апарат). Ця частина ракети - технічно складний пристрій, який шукає, захоплює і потім знищує ціль, використовуючи при цьому тільки кінетичну енергію високошвидкісного впливу. Спеціальний обтічник закриває перехоплювач протягом атмосферної ділянки польоту. Це необхідно для зниження аеродинамічного опору і захисту вікна головки самонаведення від аеродинамічного нагрівання. Одна з головних особливостей перехоплювача - гіростабілізована багатоспектральна інфрачервона головка самонаведення (ІЧ-ГСН) з вікном із сапфіра, виконана на основі антимоніда індію (робочий діапазон 3-5мкм). Крім ІЧ-ГСН, перехоплювач оснащений командно-інерційною системою управління, обчислювачем, джерелом електроживлення, а також руховою установкою маневрування і орієнтації DACS (Divert Attitude Control System), яка забезпечує точне маневрування ракети на траєкторії.

Розгортання системи ПРО THAAD

До складу кожного дивізіону включені:

  1. Радіо-лоакційна станція (далі РЛС) виявлення і супроводу балістичних цілей типу GBR (Ground Based Radar);

  2. Пункт управління BM/C41;

  3. Пускові установки (4 штуки);

  4. протиракети "THAAD" (60 штук).

    Cхема роботи системи ПРО THAAD

Пункт керування BM/C41 змонтований на багатоцільовому автомобільному шасі і може функціонувати в ролі тактичного пункту управління дивізіону TOS (Tactical Operation Station) і пункту управління вогнем пускової установки LCS (Launcher Control Station). У конфігурації LCS пункт управління забезпечує обмін інформацією з іншими LCS і передачу інформації в TOS. Кожна батарея має кілька пунктів управління BM/C41. Їх взаємозамінність забезпечує багаторазове резервування системи управління вогнем, що підвищує бойову стійкість комплексу в цілому.

Багатофункціональна РЛС GBR вирішує завдання виявлення, супроводу, ідентифікації та класифікації цілей, а також наведення протиракет на ціль на початковій ділянці траєкторії. Для РЛС GBR використовується активна фазована антена решітка в діапазоні (невідомі данні діапазону) з площею антенного полотна близько 10-15 м2 і числом елементів близько 24000.

Особлива увага при розробці ПРК THAAD звертається на можливість швидкої його передислокації та розгортання. Для значного зниження маси апаратури в її виробництві використано передову технологію і мікроелектроніку.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дядько Сем
Дядько Сем@RA1DER_8_8

Інженер та трішки фізик)

7KПрочитань
7Автори
32Читачі
На Друкарні з 22 жовтня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається