Що таке сезон прибутків і на що звертати увагу у звітах про прибутки?

Що таке сезон прибутків та чим він важливий?

Сезон прибутків – це період кожного фінансового кварталу, який зазвичай триває кілька тижнів, коли багато найбільших компаній, зареєстрованих на біржі, оголошують свої останні фінансові звіти. Звіт про прибутки складається з доходу, чистого прибутку, прибутку на акцію (EPS) і прогнозу на майбутнє, а також низки інших даних, які можуть допомогти надати інвесторам уявлення про поточний стан і перспективи компанії. Цю інформацію можна знайти у різних фінансових виданнях та на веб-сайтах окремих компаній.

Сезон прибутків важливий, оскільки він допомагає учасникам ринку отримувати інформацію від компаній, які вони відстежують, разом із ширшим індексом. Наприклад, сильний звіт про прибутки Apple (AAPL) може продемонструвати оптимізацію інвесторів щодо ф’ючерсів на Nasdaq 100 , концепцію, яку обговорюватимемо нижче, дивлячись на акції лідера.

Щось ще може супроводжувати повідомлення про прибутки – це дзвінок про прибутки. Це конференція між компанією та аналітиками, пресою та інвесторами, на якій обговорюються результати звіту про прибутки та, у багатьох випадках, відкривається слово для запитань керівництву компанії. Така ретельна перевірка звітів може надати трейдерам доступ до додаткової інформації для подальшого обґрунтування своїх рішень, хоча не всі компанії проводять дзвінки щодо прибутків.

Коли починається сезон прибутків і коли виходять звіти?

Сезон прибутків зазвичай відбувається через кілька тижнів після закінчення кожного кварталу (грудень, березень, червень, вересень). Іншими словами, сезон прибутків починається приблизно в січні-лютому (результати Q4), квітні-травні (результати Q1), липні-серпні (результати Q2) і жовтні-листопаді (результати Q3), при цьому неофіційний початок сезону прибутків зазвичай відзначається коли великі банки США звітують про результати.

Зазвичай це збігається зі збільшенням кількості прибутків, які оприлюднюються, тоді як неофіційне завершення сезону прибутків зазвичай припадає на час, коли Walmart (WMT) оголошує свій звіт про прибутки.

3 речі, на які слід звернути увагу у звітах про прибутки компанії

У звітах про прибутки компанії слід враховувати ряд факторів. Трейдери повинні бути максимально уважними до показників найбільших акцій «лідера», розуміти значення спаду доходів певної акції та розуміти, як повідомлення про прибутки акцій може вплинути на відповідний індекс залежно від ваги даного цінного папера.

1) Продуктивність передових запасів

Аналізуючи прибутки компанії, важливо звернути увагу на акції «лідера», які можна розглядати як показник ефективності макроекономіки. Хоча статус провідних акцій може змінюватися з часом, найбільші та найвідоміші компанії зазвичай вважаються провідними акціями.

Приклади акцій Bellwether:

  • FedEx (FDX): доставляє товари для споживачів і компаній по всьому світу

  • Caterpillar (CAT): найбільшого у світі виробника важкої техніки розглядають як лідера, враховуючи його значний вплив на будівництво, виробництво та сільське господарство, зокрема в Китаї

  • 3M (MMM): показник здоров'я виробничого сектора

  • Apple (AAPL): одна з найбільших компаній світу. Важливо для ключових постачальників, зокрема, виробників мікросхем.

2) Спад доходів

Спад прибутків характеризується двома послідовними кварталами падіння прибутків компанії в порівнянні з минулим роком. Однак, незважаючи на те, що прибутки є важливим фактором прибутковості фондового ринку в довгостроковій перспективі, спад прибутків не обов’язково збігається з економічною рецесією.

Наведений нижче графік показує, що за останні шість спадів доходів, які спостерігалися в США, лише два співпали з економічною рецесією. Сині кола показують, де відбувся спад доходів без економічної рецесії, тоді як червоні кружечки показують, де відбувся як спад доходів, так і економічна рецесія.

3) Прибуток і зважування фондового індексу

Трейдери повинні розуміти, що під час торгівлі доходами певні акції матимуть більший вплив на ширший індекс відповідно до їх ваги індексу. Наприклад, під час торгівлі індексом Dow Jones Boeing, який оприлюднить свої прибутки, матиме великий вплив на індекс, тоді як Visa, швидше за все, не матиме такого впливу через вагу першої 9,49% порівняно з вагою другої 4,41%, як показано в таблиці. нижче. Це підкреслює важливість приділяти пильну увагу акціям лідерів і тому, як вони можуть вплинути на більш широкий індекс акцій.

Торгівля під час сезону прибутків: найкращі поради

У нас є докладний посібник про те, як торгувати сезоном доходів , але важливо пам’ятати:

1) Знайте «очікувані» результати

Важливо знати, що «очікується» щодо показників доходу/продажів і прибутку на акцію (EPS), оскільки реакцію компанії на ціну акцій часто можна визначити за сумою, на яку вона перевершує/пропускає сукупні очікування аналітиків. .

2) Будьте уважні до несподіваних оголошень

Будь-які несподівані оголошення, які збігаються зі звітом про прибутки, також можуть вплинути на курс акцій компанії. Вони можуть включати програми зворотного викупу акцій, а також керівництво компанії.

3) Пам’ятайте про побічні ефекти між акціями

Прикладом побічного впливу може бути, якщо інвестор має акції виробника мікросхем у своєму портфелі (EG Dialog Semiconductor), прибутки від Apple можуть мати значний вплив на акції. Отже, важливо оцінити пов’язані акції, враховуючи, що вони можуть розкрити перспективи сектора, таким чином викликаючи можливу ротацію сектора.

4) Враховуйте нестабільність залежно від очікуваного руху

Розробка «очікуваного руху» на спрямованій основі для акцій у відповідь на подію бінарного прибутку може бути важкою справою. З іншого боку, погляд, прийнятий з урахуванням нестабільності, натомість може підготувати інвесторів до значних рухів, не позиціонуючи збоку від кінцевого результату.

Що сезон прибутків говорить нам про світову економіку?

Вплив сезону прибутків на світову економіку залежить від цілої низки факторів, починаючи від продуктивності певних секторів і закінчуючи різними фундаментальними факторами. Хоча передові компанії, які відповідають або перевищують очікування, можуть відображати міцне корпоративне середовище, фондовий ринок взаємодіє з економікою багатьма різними способами, тому між ними не завжди існує передбачуваний зв’язок.

Як фінансовий спад впливає на сезон прибутків?

Фінансові спади можуть суттєво вплинути на сезон прибутків – зниження попиту на продукти та послуги, викликане спадом або більш тривалою рецесією , природно, може означати, що прибутки не виправдають очікувань у багатьох секторах. Однак сприйняті захисні акції, такі як акції споживчих товарів або охорони здоров’я, можуть краще витримувати спади або, можливо, навіть ставати привабливішими на такому тлі.

Чи сезон прибутків однакові дати в США та Великобританії?

Коли йдеться про дати сезону прибутків США/Великобританії, британські та європейські компанії, як правило, отримують основну частину своїх прибутків приблизно через два-три тижні після США.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

4.4KПрочитань
8Автори
11Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається