Штучний інтелект може викрадати дані, прослуховуючи натискання клавіш

Команда британських дослідників навчила штучний інтелект інтерпретувати натискання клавіш дистанційно, спираючись лише на звук.

Записуючи натискання клавіш для навчання моделі, вони змогли передбачити те, що було набрано на клавіатурі, з точністю до 95%. Ця точність знизилася до 93% при використанні Zoom для навчання системи.

Згідно з новим дослідженням, це означає, що конфіденційну інформацію, таку як паролі та повідомлення, може інтерпретувати будь-хто, хто знаходиться в межах чутності того, хто друкує на своєму ноутбуці, або записуючи звук особисто, або віртуально через відеодзвінок. 

Ці так звані акустичні атаки стали набагато простішими в останні роки завдяки великій кількості пристроїв з мікрофонами, таких як смартфони або розумні колонки, які можуть записувати високоякісний звук.

У поєднанні зі стрімким розвитком штучного інтелекту це робить такі атаки можливими й набагато небезпечнішими, ніж вважалося раніше. По суті, ви можете отримати конфіденційну інформацію, озброївшись лише мікрофоном і алгоритмом машинного навчання.

Команда вчених провела тест за допомогою MacBook Pro. Вони натискали 36 окремих клавіш по 25 разів. Це стало основою для моделі машинного навчання, яка розпізнала, який символ асоціюється зі звуком натискання клавіші.

Ця інформація була записана як за допомогою телефону в безпосередній фізичній близькості до ноутбука, так і за допомогою Zoom. Існувало достатньо тонких відмінностей у формах хвиль, отриманих під час запису, щоб розпізнати кожну клавішу з вражаючим ступенем точності.

Щоб запобігти злому ваших натискань, дослідники рекомендують змінювати стиль набору, використовувати випадкові паролі на противагу паролям, що містять повні слова, або додавати випадково згенеровані фальшиві натискання клавіш, а також використовувати біометричні інструменти, такі як сканування відбитків пальців або обличчя.

Або ж просто друкуйте тихіше…

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Rodion Shkurko
Rodion Shkurko@rodion.shkurko

Державний службовець

13.4KПрочитань
16Автори
87Читачі
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається