Соціальна мережа we:

Зміст

Соціальна мережа - це комплекс online сервісів, на якому кожен з учасників має свою персональну (персоніфіковану) сторінку і встановлює зв'язки з іншими учасниками мережі через їх подібні сторінки та регулярні повідомлення. Під повідомленнями в соціальних мережах слід розуміти не лише особисту переписку, а й публічні, чи напів-публічні дописи (оголошення, пости, сторіз, фото, відео, тощо), які можуть бути доступними для ознайомлення широкій, чи заздалегідь визначеній аудиторії. Публічно-доступні повідомлення в online соціальних мережах називають контентом.

Головною особливістю соціальних мереж є відтворення реальних соціальних зв'язків у мережі Internet та забезпечення обміну інформацією між ними для підтримки чи посилення цих зв'язків online. Учасники соціальних online-мереж можуть входити до необмеженої кількості соціальних груп одночасно. Всі учасники соціальних мереж переслідують спільну мету: обмін інформацією у своїх соціальних групах. На популярність соціальних мереж впливає, в першу чергу, присутність значної кількості великих соціальних груп (однодумці, співгромадяни, фанати, тінейджери, тощо) та доступність релевантного [відповідного] контенту.

Українська соцмережа в рамках online платформи we: дозволяє створювати публічні сторінки (особисті сторінки та "Канали" для бізнесу і поширення інформації), встановлювати зв'язки зі своїми соціальними групами (запрошувати друзів, родичів, сусідів, однодумців, партнерів і колег) і обмінюватись публічними та приватними повідомленнями з ними.

Головна соціальна група нашої мережі - це українці зі всього світу. Для об'єднання навколо спільних інтересів, ми пропонуємо користувачам we: слідкувати за Новинами з українських новинарень, створювати Оголошення для допомоги і обміну корисностями, слідкувати за каналами популярних українців чи вітчизняного бізнесу та користуватись зручним вітчизняним месенджером для легкої комунікації.

Наша мета - бути об'єднаними заради України!

Реєстрація на we: - відкрита та безкоштовна: https://we.ua/reg 

Сторінки користувачів, або "Профілі"

Кожен Користувач української соцмережі від we: може самостійно обрати короткий і лаконічний нікнейм. Він же буде частиною адреси (аліас) сторінки і за ним можна буде легко знайти потрібного користувача. Нікнейм має складатись з символів нижнього регістру, написаних латиницею a-z, цифр 0-9 та розділювача для слів "-", або "_" загальною довжиною понад 6 символів.

В налаштуваннях облікового запису бажано вказати своє дійсне Ім'я та Прізвище, щоб ми могли підтвердити Ваш профіль і Ви отримали статус "Перевірений користувач".

Кожен користувач може створювати спеціальні сторінки для популяризації своєї діяльності, чи бізнесу. Такі сторінки називаються "Канали". В налаштуваннях каналів можна також: обрати лаконічний нікнейм; встановити аватар, чи логотип; встановити обкладинку для сторінки; додати опис і публікувати публічно-доступні повідомлення (пости) з фото та відео. В інформації про канал буде розміщено посилання на профіль відповідального Користувача.

Якщо користувач ховає ім'я за вигаданим нікнеймом і не готовий написати власне реальне ім'я над своїми дописами, довіри до такого користувача немає і розповсюджені ним повідомлення, швидше за все - сумнівного змісту. Довіряйте лише перевіреним користувачам!

На своїй сторінці Користувач може встановити фото-аватар та зображення обкладинки для кращого вигляду і брендування сторінки. Закликаємо використовувати для обкладинок Профілю невисокі зображення в альбомній орієнтації, оскільки сторінки користувачів можуть переглядатись на великих Desktop-екранах.

На сторінці Користувача також можна оприлюднити коротку автобіографічну інформацію "Про себе". Там можуть бути посилання на свої сайти, виставки робіт, чи твори. Про себе в соцмережі we: можна розповісти і з відео: просто додайте в текстовий блок посилання на відео в YouTube.

Як ми перевіряємо користувачів

Всі користувачі української соцмережі we: можуть отримати статус "Перевірений користувач" після заповнення всіх необхідних контактних даних та процедури підтвердження, яка може бути здійснена кількома способами:

  1. Автоматично через державний сервіс "Дія" за допомогою цифрового підпису (найшвидший спосіб).

  2. В ручному режимі через відео-дзвінок та SMS з кодовою фразою під час відео-дзвінку (Користувач сам записується на найближчий зручний робочий час з 09 до 18:00).

  3. Ми можемо укласти договір про надання інформаційних послуг в паперовому чи цифровому вигляді (стосується власників каналів та монетизації).

Перевірені користувачі отримають спеціальне позначення біля фото-аватару на своїх сторінках для того, щоб інші користувачі могли їх легко візуально відрізнити.

Скарги на користувачів

Пам'ятайте, що всі користувачі соцмережі на online платформі we: можуть скаржитись одне на одного через спеціальний інтерфейс і кнопку "Поскаржитись". Якщо на Користувача надійде хоча б 1 скарга і ми виявимо, що обліковий запис підозрілий, ми зобов'яжемо такого користувача пройти підтвердження облікового запису в обов'язковому порядку, інакше - заблокуємо обліковий запис. При  наявності понад 3 скарг на непідтверджений профіль, він заблокується автоматично.

Ми можемо передавати третім особам списки недобросовісних користувачів, за якими було помічено шахрайські дії.

Публічні дописи

Ми пропагуємо публічність та доступність інформації. За публічною доступністю має йти і публічна відповідальність. Про це детально описано в окремій статті: Принцип публічності та відповідальності. Загалом, можна сказати так: "не пишіть публічно те, за що Ви не готові публічно відповідати, чи вибачатись". Сумнівній та неправдивій інформації не місце на платформі we:

До публічних повідомлень належать:

  • дописи користувачів на їх сторінках (в Профілях);

  • дописи в Каналах новин;

  • дописи на Дошці оголошень;

  • коментарі до дописів та фотографій;

  • графічні повідомлення емоцій (вподобайки).

Такі повідомлення бачать всі відвідувачі we: навіть незареєстровані читачі. То ж будьте максимально обачні і тактовні в своїх публічних висловлюваннях на we: . Майте на увазі, що ми не підтримуємо критику влади, закликаємо не ображати відомих осіб на сторінках we: та забороняємо використовувати сервіси we: для будь-якого виправдання військової та інформаційної агресії РФ.

Просимо не послуговуватись мовою терористів та окупантів і створювати публічні дописи українською мовою, оскільки we: - це, перш за все, український проєкт. В наших інтерфейсах не буде російської мови і, сподіваємось, російського контенту.

Публічні повідомлення додатково не шифруються при збереженні на наших серверах, чи при передачі в мережі. Пам'ятайте, що створене Вами публічне повідомлення може бути використане проти Вас третіми особами (в т.ч. і в судовому порядку).

Особисті (приватні) повідомлення

Для обміну приватними повідомленнями в українській соцмережі we: існує система миттєвих повідомлень (IM - Instant Messaging) з E2E шифруванням. 

Коли починається розмова між користувачами, створюється простий чат, в якому всі повідомлення зберігаються в хронологічному порядку. Вести приватні бесіди можуть лише користувачі, які обмінялись заявками в Друзі. Якщо Вашу заявку в Друзі відхилили, Ви не зможете написати цьому користувачеві.

Ми називаємо обмін приватними повідомленнями Чатами, тому що в наших миттєвих повідомленнях немає інформації про Отримувача (як це може бути в Email, чи SMS), лише про Відправника та місце (Чат), де слід це повідомлення показати.

Пізніше чати для 2 користувачів можуть бути розширені на більшу аудиторію, через запрошення до них інших користувачів зі списку "Друзів". В групових чатах дійсно не важливо кому адресоване повідомлення (типово, прийнято вважати що всім), важливіше коли і ким.

Кожен чат в нашій соцмережі має свій ідентифікатор та адресу. Долучитись до чужого чату сторонні користувачі не можуть. Нових учасників має запросити хтось з дійсних учасників чату і цим самим передати інформацію про нового учасника для інших користувачів.

Ми не претендуємо на звання найзахищенішого в світі Месенджеру і закликаємо не передавати в особистих повідомленнях інформацію про державні, чи військові таємниці; про переміщення, чи дислокацію військових, а також медиків та волонтерів. Просимо військових не використовувати месенджер we: а користуватись спеціалізованими апаратно-технічними та цифровими засобами зв'язку. І взагалі, закликаємо наших військових не використовувати будь-які публічно-доступні соцмережі для запобігання OSINT розслідуванням агресора.

Миттєві повідомлення

Не всі миттєві повідомлення в українській соцмережі we: є приватними, хоча всі приватні - миттєві. До миттєвих належать: чати, коментарі, вподобайки. До приватних - лише чати.

Річ у використанні технології WebSockets, коли повідомлення доставляються до Отримувача надзвичайно швидко (миттєво). На цій технології працюють не лише приватні Чати особистих повідомлень. Також, миттєво доставляються повідомлення в коментарях та у віджеті емоцій (вподобайки). Для того, щоб інші користувачі побачили написане Вами повідомлення, їм не потрібно перезавантажувати сторінку, повідомлення практично одразу ж опиняться в їх інтерфейсі. Так працюють WebSockets.

Канали новин

Канали новин - це спосіб комунікації за принципом "один - до багатьох", коли власник інформації надає за певною адресою регулярні повідомлення. Охочі можуть в будь-який час прийти за потрібною і обумовленою заздалегідь адресою та прочитати оновлений список повідомлень.

Для прикладу, найдавнішими каналами є RSS-фіди сайтів новин, чи блогів. В XML-файлах таких RSS-фідів повідомлення про оновлення розділені структурними блоками. Сайти надають адреси своїх RSS-фідів в односторонньому порядку, а охочі до новин читачі приходять за оновленнями, коли їм зручно.

За схожим принципом працюють канали оновлень на we: . Щоправда, в нас канали оформлені у вигляді зручних стрічок повідомлень і можуть мати унікальні лаконічні адреси, текстовий опис та додаткове графічне оформлення (обкладинка вгорі сторінки та аватар чи логотип для кращої ідентифікації в стрічці оновлень).

Автор контенту створює повідомлення, яке зберігається в стрічці його каналу. Читачі мають 3 способи як прочитати повідомлення з каналу новин на we:

  • відвідати канал за посиланням від Автора, чи будь-кого з підписників;

  • отримати повідомлення в "Обраному" Стрічки новин, якщо Читач підписаний на канал;

  • в дописі друзів, якщо хтось з них розповсюдив повідомлення (репост).

Звичайно ж, канали новин в соцмережі we: не обов'язково наповнювати вручну, якщо у Вас вже є сайт з RRS-фідом новин. Просто додайте адресу фіду в налаштуваннях Каналу. Ми будемо перевіряти оновлення з певною періодичністю (1 - 2 години). Також, можна імпортувати дані з власного каналу в YouTube (після ретельної перевірки модераторами).

Кожен з учасників може підписатись на публічний, чи приватний канал новин і отримувати в Стрічці новин інформацію з улюблених джерел (список "Обране").

Також, ми прагнемо об'єднати українців навколо патріотичних і вітчизняних каналів, то ж пропонуємо власникам ретранслювати контент їх каналів з Telegram у каналах на we:. Це не означає, що сумнівні, чи про-російські канали опиняться на we:. Кожен канал буде ретельно перевірений і власникам буде запропоновано укласти письмовий договір про інформаційні послуги для забезпечення максимальної відповідальності за розповсюджувану інформацію.

Монетизація в Каналах новин

Якщо Ваш канал на Платформі we: має понад 100 підписників, ми можемо запропонувати Вам додатковий спосіб заробітку - розміщення між дописами контекстної реклами від Google AdSense.

Читайте в окремій статті про деталі монетизації в каналах на we: (буде доповнено пізніше).

Українська соцмережа

Соцмережа від we: є на 100% українською і створена, в першу чергу, для українців і наших друзів зі всього світу. Більш детально про історію створення та структуру власності - в розділі Інформації.

Сподіваємось, що українська соцмережа від we: допоможе Вам знайти нових друзів та однодумців, дасть всі необхідні канали зв'язку з клієнтами і дозволить презентувати себе на якісно-новому рівні.

То ж, реєструйтесь в нашій соцмережі та запрошуйте друзів: https://we.ua/social 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Мирослав Володимирович
Мирослав Володимирович@miro

розробник та підприємець

155Прочитань
1Автори
2Читачі
На Друкарні з 28 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (6)

Без критики влади - то добре, не буде порохоботів.

Перевірка через дію - теж добре, не буде русні.

Ось питання, що мене цікавлять.

  1. Скільки символів у дописі.

  2. Чи є якісь розгорнуті дописи, до можливо більше символів, якщо у звичайному є обмеження.

  3. Скільки картинок можна прикріпити.

  4. Чи можна відео завантажити одразу на ваш сайт, чи тільки посилання на інші платформи.

  5. Якість фото та відео змінюється, чи ставиться оригінал у допис.

  6. Чи можна прикріпити аудіо.

  7. Які обмеження по контенту, чи можна викладати бойові дії, включно зі знищеною руснею, можливо є відповідне позначення контенту.

  8. Чи бачать незареєстровані користувачі мої дописи, або мережа закрита - це було б не добре.

  9. Чи є темна тема.

  10. Як працює система рекомендацій контенту, можливо можна описати кількома словами.

Взагалі добре що в нас з'являються свої соцмережі, бажаю успіхів! Цікавлять питання. Можливо приєднаюсь.

Вам також сподобається