Sony відміняє злиття з індійським медіа-гігантом Zee, - Dr. Kryvopust

Індійське відділення Sony скасувало заплановане злиття з Zee Entertainment, яке мало створити одну з найбільших розважальних груп Індії.

Злиття вартістю 10 мільярдів доларів, вперше оголошене два роки тому , мало об’єднати понад 75 телевізійних каналів, кіноактиви та дві потокові платформи.

Sony заявила, що умови злиття не були виконані, але надходили повідомлення про розбіжності щодо лідерства.

У відповідь Zee заявила, що може подати позов проти Sony.

Кінцевою датою угоди було призначено 20 січня, але Sony заявила, що цього не було дотримано, «оскільки, серед іншого, на той час не були виконані умови закриття злиття».

Коли було спочатку оголошено про угоду, виконавчий директор Zee Пуніт Гоенка мав очолити щойно об’єднану компанію.

Однак повідомляється, що Sony була незадоволена цим після того, як індійський регулюючий орган ринку розпочав розслідування пана Гоєнки.

У своїй заяві Зі сказав, що Sony вимагає 90 мільйонів доларів (70,8 мільйонів фунтів стерлінгів) винагороди за розірвання договору внаслідок передбачуваних порушень умов злиття, але сказав, що «категорично заперечує» звинувачення.

Зі додав, що «всі зусилля та кроки були вжиті ZEEL [Zee] відповідно до Угоди про співпрацю при злитті, затвердженої її акціонерами та всіма регуляторними органами».

Компанія заявила, що зараз «оцінює всі доступні варіанти».

Zee додав, що вживе «всіх необхідних заходів для захисту довгострокових інтересів усіх зацікавлених сторін, у тому числі шляхом вжиття відповідних судових заходів».

У ньому також сказано, що пан Гоєнка «згоден піти у відставку в інтересах злиття, і пропозиції щодо цього були обговорені».

Коли було вперше оголошено про угоду, новостворена фірма мала стати головним медіа-гравцем у країні, кинувши виклик таким конкурентам, як Hotstar Walt Disney.

Обидві компанії роками працюють в Індії та володіють потоковими платформами ZEE5 і SonyLIV. Вони також мають величезну кількість прихильників таких популярних каналів, як Sony MAX і Zee TV.

Злиття також розглядалося як ключ до створення конкурента запланованому злиттю між індійським бізнесом Disney та медіа-активами Reliance Industries.

«Зрив угоди матиме негативний вплив на обидві сторони, оскільки вони розглядали можливість розширення індійського ринку, який переживає цифровий збій і потенційну загрозу зростання інтенсивності конкуренції, якщо угода Reliance і Disney відбудеться», — Каран Таурані. , аналітик Elara Capital, сказав Reuters.

Індія стає все більш прибутковим ринком для потокових платформ, орієнтованих на молоду цифрову аудиторію.

За останні кілька років спостерігається сплеск конкуренції з боку потокових платформ, таких як Netflix, Amazon і Hotstar.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Служба Божа
Служба Божа@qPTJ8lRNYjunOFu

1.2KПрочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 30 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається