Справжній детектив: Країни ночі - про що він насправді / Огляд

Сьогодні розкажу про четверту частину серіалу Справжній детектив та поясню, чому це чудова історія, але не детектив. За сюжетом нам показують як в один день раптово зникли всі науковці з дослідницької станції, не залишивши жодних зачіпок, окрім відрізаного язика та слів "Ми всі мертві", написаних на дошці. Тіла знаходять посеред снігової пустелі, а на їх трупи вказав привид батька Расті Коула з першого сезону серіалу, хоча усі відсилки до першого сезону – це непотрібний фансервіс. Розслідуванням зникнення чоловіків займається детектив Елізабет Денверс. З часом до справи долучається Еванджелін Наварро, яка колись посварилася з напарницею через дивну справу. Справжній детектив частенько фліртував з надприродними елементами і робить це знову. Але тут, в ізольованому містечку в моторошному краї, де ніч приходить на 60 днів поспіль, ці історії здаються не стільки прикрасою оповіді, скільки найімовірнішим поясненням усього. Авторка серіалу робить усе, щоб ми повірили у містичні сили та перестали слідкувати за фактами за ходом оповіді, тим самим відволікаючи нас від жахливої детективної складової. Однак чи правдою є усе те, що бачать персонажі або вони настільки зламані усередині, що лише вірять та змушують нас з вами у це повірити. Картина за шість епізодів намагається охопити одразу з десяток питань. Расова та сексуальна політика також вплетена в єдине ціле. До інупіатів ставляться як до громадян другого сорту. У місті процвітає домашнє насильство. До Денверс ставляться з мінімальною повагою, її посада лише підкреслює статус старшої і нежіночної жінки. Але є й більш нагальні проблеми, які потребують вирішення. Хто фінансує дослідницьку станцію, кому належить язик залишений на підлозі, як розморозити величезну купу тіл, щоб зберегти всі докази, які залишилися та чи пов’язана ця справа з іншим вбивством, що сталося декілька років тому? "Нічна країна" - це блискуча інверсія попередніх сезонів, де багато чоловіків, спека, роздута оповідь. Лопес зберегла їхню суть, але за допомогою низки чудових акторів зробила це по-своєму оригінальним. Одна тільки сцена з нереалізованим коханням Генка варто того, щоб серіал запам’ятався. Однак авторка зробила цю історію просто цікавою, а не цікавим детективом.

Продовження огляду за посиланням - https://youtu.be/AlMPfZ6HHnU

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
СЕРІАЛЬНИЙ КЛУБ
СЕРІАЛЬНИЙ КЛУБ@serialsnewsua

усе про серіали

4.6KПрочитань
0Автори
13Читачі
На Друкарні з 28 жовтня

Більше від автора

  • Огляд серіалу Періш / Parish

    Типові історії з простим сюжетом, майже завжди мають легкий комерційний успіх. Але подібну тезу можна прикладати до великих фільмів у прокаті, де люди йдуть на харизматичного Стейтема чи Скалу Джонсона.

    Теми цього довгочиту:

    Серіал
  • Огляд серіалу Пальм Рояль / Palm Royale

    Раз у рік на якомусь сервісі точно виходить картина про заможних американок з минулого століття, які живуть своє найкраще життя і раптом до них підбирається хтось з низів та усе псує. Це вже стало класикою і наразі усе це виглядає як викидання грошей за вітром.

    Теми цього довгочиту:

    Серіал

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається