Старбаунд: подорожі космосом, страх перед привидом Місяця і чарівна культура різних расс(ігри-пісочниці ч.2)

Не пройшло й півроку, а наступна стаття по пісочницях готова! Гра-пісочниця на черзі - Старбаунд і ми, як завжди починаєм з…

Історії

Якось колись, один співробітник Re-Logic, захотів зробити свою Террарію, але в космосі. У цьому йому допомогла британська студія Chucklefish і 22 липня 2016 року на світ з'явився Старбаунд. Тож дві гри досить тісно пов'язані і це можна побачити по однакових кролика в обох.

Далі на черзі..

Лор

Про лор у грі можна дізнатись завдяки книжкам, запискам і кодексах, які діють як нагорода за квести, або знаходяться в скринях.

Давним давно, у всесвіті Старбаунда панував Творець - “божество” балансу і порядку. Все було дуже добре аж поки не прийшов Руйнівник. Він був нищенням і смертю для всього і Творець зрозумів, що Руйнівнику не місце в цьому світі. Вони бились дуже довго, але Творець переміг, хоч і витратив усі свої сили. З останньою краплиною своєї магії він ув'язнив Руйнівника і створив 6 каменів-ключів, завдяки яким можна було знайти місцезнаходження Зла. Він роздав ці артефакти усім рассам(крім Новакідів) і остаточно розвіявся. Коли ці артефакти помістити в ворота Руйнівника, відкриється портал до місця в якому він ув'язнений. Пройшло багато років і Зло почало пробиватися зі своєї в'язниці. Саме це призвело до руйнування Землі на початку вашої пригоди. Тепер, як останній з виживших протекторів, саме на ваших плечах лежить місія по вбивству Руйнівника. Знайдіть артефакти і знищте раз і назавжди справжнє зло.

Тож зрозуміло, для проходження сюжету треба зібрати артефакти, повбивати босів і після цього всього прилетіти до Руйнівника і наваляти йому раз і назавжди.

Цікаво правда? Старбаунд відрізняється тим, що щоб побити босів(я зараз про основних) вам потрібно пройти лабіринт, а не просто взяв, прикликав, вбив. Не менш важлива тема гри це…

Расси

Расса вибирається при створенні персонажа, всього в грі їх 7.

  1. Людина

Всі події відбуваються в майбутньому і там на диво люди ще живі. Тим більше, вони одна з найрозвиненіших расс, засновники Протекторату і взагалі дуже круті чуваки. Це все, що потрібно про них знати.

Люди(картинка з starbound.wiki)
  1. Флорани

Рослинки-гуманоїди. Дуже войовничі чувачки, які спричинили багато війн. Як рослини, живуть в лісах і люблять влаштовувати полювання. Саме на таке попадає Головний Герой, коли має отримати артефакт Флоранів.

Флорани (картинка з starbound.wiki)
  1. Хілотли

Тут уже рибки-гуманоїди. Миролюбні і великі шанувальники японської культури(може це якось з суші пов'язане?), живуть на дні океану. Саме вони найбільше потрапляли під тиск Флоранів і після повномасштабної війни проти рослинок, Хілотли були змушені покинути сушу і жити під водою.

Хілотли(картинка з starbound.wiki)
  1. Авіани

Віруючі пташки. Живуть в пірамідах і поклоняються Клювексу, їхньому давньому богові(один з босів, якого треба буде побороти). Загалом вайб давніх єгиптянів, які вб'ють за свою віру.

Авіани(картинка з starbound.wiki)
  1. Апекси

Мавпочки-примати, які досягли найбільшого розвитку. Найкрутіші чувачки з надновими технологіями. Теж люблять свого боса, майже поклоняються йому. Живуть на холодних планетах і часто роблять воєнні бази.

Апекси(картинка з starbound.wiki)
  1. Ґлітчі

Роботи які мали б бути найбільш розвиненими, але через збій у їхніх комп'ютерних мозочках, їхній розвиток застряг на періоді середньовіччя. Тому вони дивно говорять, вдягаються в обладунки і живуть в замках на дуже гарячих планетах.

Ґлітчі(картинка з starbound.wiki)
  1. Новакіди

Дослівний переклад “діти зірок”. Ця расса єдина не була наділена артефактом. Одна з найзагадковіших відомих рас, Новакіди — це розумні енергетичні істоти в гуманоїдній формі з металевими «клеймами» на їхніх обличчях. Вони люблять ковбойський стиль і взагалі не паряться про те, що відбувається в світі.

Новакіди (картинка з starbound.wiki)

Космічні подорожі

Для польотів в космосі у гравців є космічний корабель. Також на кораблі можна робити базу зі станками, плантаціями і там буде жити ваш екіпаж. На початку гри він зламаний, для того щоб його поремонтувати треба пройти першу сюжетну місію “Erchius Mining Facility”. Після проходження лабіринту і вбивства боса, пірат-механік з Аванпосту відремонтує вам корабель.

Корабель людини (картинка з starbound.wiki). Вигляд вашого корабля залежить від расси

Але для переміщення на кораблі вам необхідне паливо і добувається воно двома способами:

  1. Купівля

Рідке паливо продається в магазині на Аванпості, коштує 5 пікселів(ігрова валюта). Для одної поїздки потрібно 100 палива=500 пікселів. Тож цей спосіб трохи дорогий для постійного використання і корисний, якщо в вас немає часу на викопування палива.

  1. Видобування з місяця

У кожній сонячній системі в якій ви будете перебувати буде хоч одна планета з супутником. Ці супутники, або можна назвати їх “місяцями" мають лише одну функцію і одного моба. Там ви зможете видобути тверде паливо(яке дає 2 одиниці палива в корабель), або рідке паливо(воно лежить під землею і не варте тих зусиль і ризику). Єдина перешкода- Ерхієвий привид. Як тільки ви видобувається одну одиницю палива, у вас з'являється повідомлення, що привид вийшов на полювання. Він рухається від ядра Місяця і сам він дуже повільний, тож у вас буде достатньо часу, щоб назбирати палива і втекти, але якщо вам не пощастить і Привид вас наздожене, то буде дуже печально, оскільки він вбиває з одного удару. А вбити його неможливо. Але з мого досвіду, часу цілком достатньо щоб назбирати паливо.

Ерхієвий привид

Збільшення корабля і екіпаж

Оскільки, корабель часто використовується, як база, то у Старбаунді є функція його збільшення. Для цього є два способи:

  1. Легальний

Для цього способу покращення вам потрібна певна кількість екіпажу(про це нижче) і модулі покращення. Модулі можна знайти в скринях на різних планетах і базах

К-сть модулів і екіпажу для покращення
  1. Нелегальний

Для цього нам потрібно багато пікселів. На Аванпості у магазинчику “Пінгвіняча бухта" можна купити фейкові ліцензії, з якими ви зможете покращити корабель без певної кількості екіпажу і модулів покращення.

Ліцензії і їхня ціна (картинка з starbound.wiki)

Екіпаж

Екіпаж можна набирати на планетах у різних поселеннях виконуючи квести NPC. Після виконання квесту вони можуть запитати про додання до команди. Також членами екіпажу можуть бути пінгвінчики. Їх можна найняти після перемоги над Страшнокрилим Пінгвіном(неосновний босс). Платою за пінгвіна є дублони. 1 дублон=3 діаманти. Ваш екіпаж буде жити у вас на кораблі і їх можна кликати з собою в супровід.

Планети

Планети теж різні, вони поділяються на типи за рівнем загрози:

Немає рівня загрози: газовий гігант

Невідомо(рівень 0): Місяць

Низький (рівень 1): Стародавні Ворота, Поле Астероїдів, Безпліддя, Сад

Помірний (рівень 2): Пустеля, Ліс

Ризикований (Рівень 3): Океан, Савана, Сніг

Небезпечний (рівень 4): Джунглі, Мутований, Токсичний

Екстремальний (рівень 5): Арктика, Північ, Тундра

Немислимий (Рівень 6): Розкладений, Магма, Вулканічний

На рівні 0,1,2 і 3 потрібен Дихальний Рюкзак Захисту від Середовища(або РЗС). На планетах 4 рівня потрібен Радіаційний РЗС(всі наступні види рюкзака є покращеннями першої версії). Для морозних планет(р.5) - Гріючий РЗС. Для планет 6 рівня - Охолоджувальний рюкзак(він містить в собі властивості всіх РЗС-ів).

Всі види ‘‘рюкзачків’’( фото з starbaund.wiki)

У ваш РЗС можна вставити один модуль. Модулі - штучки, які дають різні ефекти. З мого досвіду найкращим модулем світловий, але ось всі їхні види:

Види модулів(картинка з starbound wiki)

Добування/копання

У Старбаунді на відміну від інших пісочниць, копання робиться за допомогою маніпулятора матерії. Це інструмент, який видається на початку гри, він один на всю гру. Копає він будь які блоки. Єдине, що з ним можна робити це покращувати за допомогою модулів маніпулятора. При покращенні може збільшитись: швидкість копання, зона дії маніпулятора, дальність використання. Також при покращенні слоту розширення можна буде: 1 покращення - “викопувати" рідини, 2 покращення - фарбувати блоки, 3 покращення - з'єднувати дротами функціональні об'єкти(вимикачі, важелі, кнопки, датчики)

Маніпулятор матерії (картинка з starbound.wiki)
Модуль маніпулятора (картинка з starbound.wiki)

У Старбаунді є бури і кайла, але вони не вічні і єдина їхня перевага це швидкість копання, якщо у вас непокращений маніпулятор.

Класси

Як такого поділу на класси в Старбаунді немає. Але броня має різні види і кожен додає бонуси до статів: енергії, здоров'я, захисту і сили атаки.

Вікно броні і статів (картинка з starbound.wiki)

Тому є види броні з одного матеріалу, які найбільше покращують один з статів.

Рівні складності

При створенні персонажа, потрібно вибрати рівень складності, всього їх три: звичайний, виживання і хардкор. Звичайний - найпростіший рівень, при смерті персонаж втрачає 10% своїх пікселів. Виживання - сердній рівень, персонаж втрачає 30% пікселів, всі свої речі(крім меблів) і має їсти, щоб не вмерти. Хардкор - найважчий рівень, і все як завжди - персонаж вмирає, втрачає все і більше не відроджується.

Їжа, голод і фермерство

Середній і Хардкор рівні мають шкалу голоду, яку потрібно періодично поповнювати. Їжу можна готувати, купувати, або безжально вбивати ворогів і їсти їхнє м’ясо. Але ‘‘жерти’’ все, що попало не варто, бо є ймовірність отруїтись, вмерти чи отримати якийсь неприємний ефект. Також кожна їжа має свій рівень ситості і тому треба зважати, що краще: з’їсти 5 шоколадок, чи 1-2 різотто(не бійтеся, ваги ви не наберете, але економія вона всюди економія). Тим більше їжа у Старбаунді діє, як зілля і може дати вам приємні баффи, але таке їдло важче добути/приготувати. Ще одна проблема - їжа може зіпсуватись, тому потрібно крафтити холодильники.

Щоб забезпечити себе провіантом до кінця вашого життя, найкращим варіантом буде фермерство. Це потребує дуже мало(ні) часу і нервів, але якщо ви станете рисовим/гороховим магнатом, то це вже половина гри пройдена. Рослинки треба поливати(лійкою, або ж можна зкрафтити розпилювачі і не паритись), а насіння і саджанці шукати на різних планетах.

Wheat And More Wheat
Грядка з пшеницею(фото з starbound.wiki)

Рослинки діляться на два типи: 1 - один раз посадили саджанець, просто ходите поливаєте і збираєте врожай. Щоб їх посадити треба викопати саджанець і розмістити його у вас на грядці. 2 - садяться з насіння і кожного разу після збирання випадатиме плід і насіння, яке знов треба садити. Тут зрозуміло, знайшовши таку рослинку, ви її збираєте, випадає насіння, несете на свою грядочку і садите. З цим типом найбільше клопотів, але їжа потрібна вся і єдиний вихід мучитись.

У моєму проходженні наймажорнішою і найбаффішою їжою був Моторошний Пончик. Він давав круті баффи і використовувався перед боями с боссами. Ось крафт, може знадобиться:

Крафт Мотрошного Пончика(фото з starbound.wiki)

Зброя

У Старбаунді більшість зброї(а вона там різна, від клинків до магічних жезлів) не крафтиться, а знаходиться в скринях, або дається за квести і після битв з боссами. Мечі, сокири, молоти, пістолі і тд можуть бути одноручними(тоді в іншу руку можна взяти ліхтарик, щит абощо), або дворучними(логічно, що тоді ви більше нічого в руки не візьмете). Також у зброї часто є додаткова атака, яка активується правою кнопкою миші і використовує багато енергії, але може врятувати вам життя. Якщо ваш ‘‘ножичок’’ має високий статус(рідкісний, або легендарний), то з спеціальною атакою на ворога накладеться один з ефектів: вогонь, мороз, отрута, або електрика. Це все показано в описі зброї.

Це було все, що вам варто знати про Старбаунд перед проходженням, а я однозначно раджу вам його пройти;). Напишіть, про що важливе я не згадала(якщо таке є), ставте аплодисменти і грайте Старбаунд.

Ваш Анонімчик

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
А
Анонімчик@anonim_nya

218Прочитань
6Автори
5Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається