Дві чарівні ігри пісочниці і чому я не люблю Майнкрафт(ч.1)

Всім привіт, сподіваюсь ваше літо йде вдало, а сьогодні ми зібрались тут, щоб поговорити про 3 ікони серед ігор пісочниць і про те чому я не люблю одну з них. Тож в програмі:

  1. Тераррія: вбивство кроликів, босси і подорожі то в пекло то ще в якусь дупу для 🌟фарму🌟

  2. Старбаунд: подорожі космосом, вічний страх перед монстром Місяця і чарівна культура різних расс

  3. Майнкрафт: сплющення мозку до квадратного формату, відсутність якогось сюжету і моя нелюбов до цієї гри

Думаю можна починати, але велике прохання не бийте мене за мою думку:)

P.S.(Так уже вийшло, що я занадто захопилася і вирішила, що поділю цю всю тему на декілька частин. Тому у першій частині у нас…. Террарія)

Террарія

2D пісочниця з непоганим лором і сюжетом, а тепер трішки історії: Гру випустили 16 травня 2011 року американська компанія Re-Logic. Загалом перша версія гри виглядала так:

Скрін взятий з відео летсплею ChippyGaming
Скрін взятий з відео летсплею ChippyGaming

Непогано, так? Я подивилась і зрозуміла, що теперішня графіка в грі не набагато відрізняється. Ось скрін з останнього глобального оновлення 1.4, яке вийшло 16 травня 2020 року і яке є останнім глобальним оновленням у Террарії

Цей скрін з летсплею ChippysCouch
Цей скрін з летсплею ChippysCouch

З історією покінчили, переходимо до самої гри, сюжету і тд.

Лор: я читала лор і можу сказати, що він хороший(перший плюсик в карму). Українською я рила рила і не знайшла, тому, якщо хочете почитати ось лор в оригіналі(якщо бачили десь українізовану його версію напишіть в коменти будь ласка)

Всі скріни з офіційної Terraria.wiki
Всі скріни з офіційної Terraria.wiki
Всі скріни з офіційної Terraria.wiki
Всі скріни з офіційної Terraria.wiki
Всі скріни з офіційної Terraria.wiki
Всі скріни з офіційної Terraria.wiki
Всі скріни з офіційної Terraria.wiki
Всі скріни з офіційної Terraria.wiki
Всі скріни з офіційної Terraria.wiki
Всі скріни з офіційної Terraria.wiki
Всі скріни з офіційної Terraria.wiki
Всі скріни з офіційної Terraria.wiki
Звучить Лор приблизно так: коли Бог створював світ Террарії він зробив баланс між добром і злом, для цього були створені Святий біом з чарівними феями і єдинорогами і Багрянець, або Гниль(в оригіналі “corruption” весело, хіба ні?) (Останні два біоми залежать від генерації вашого світу, буде якийсь один. (Загалом більше про біоми і взагалі про все можна почитати на “Террарія Вікі”. )А ми переходимо далі.)Був колись, такий собі Ктулху великий бос-руйнівник з неймовірною силою. Багато хто старався побороти його, але ні в кого не вдавалось.. Аж ось коли майже вся надія була втрачена, дріади(мавки можна сказати, лісові духи) зібрали своїх з дерев і рослин і пішли проти Руйнівника війною. Перемогти Ктулху вони не могли, але мавки вирвали у нього око, частину скелета і мозок(кріповенько, правда ж?) І завдяки цьому ослабили його і відправили на темну сторону Місяця де Ктулху сидить і відновлюється з кожним днем для наступної спроби захопити світ. Щодо дріад, то їх спіткало вимирання і залишилась тільки одна особа, яка не показувалась уже сотні років.Багато, багато років пройшло після війни з Руйнівником і ходять чутки, що злий Лунатик разом зі своїм культом планують відновити Ктулху. Для цього вони викрали Механіка, яка мусить відновити органи, безжально вирвані дріадами. Уже виготовлені Очі і частина Скелету, якої бракувало, залишився тільки Механічний Мозок і Ктулху буде знов звільнений. Мандрівники, що проходять повз, чують будівництво та крики, що доносяться з Підземелля — злої, демонічної фортеці мертвих, у якій імовірно ув’язнена Механік, яка виконує свою роботу.Багато по всій Террарії потрапили під володіння культу, включно з доброзичливим Старим, який наглядає за Підземеллям, колись процвітаючим містом, повним життя, доки прокляття не змусило всіх його мешканців зійти з розуму, живучи за межею, коли їхні тіла згнили й вони стали безглуздими неживими слугами зла. Без будь-якого втручання, якоїсь сили, щоб зупинити цю хвилю, якогось героя, щоб врятувати ситуацію, загибель Terraria вже близько!Це підводить нас до нашої пригоди. Воно починається з вас — зі скромних початків і показує ваш шлях вірним і таємничим Провідником. Як чемпіон світу, ви будете відчувати зв’язки зі світу, щоб допомогти захистити вашу місію. Світ привів вас у це конкретне місце в цей конкретний час. Чи встанете ви та боротиметеся за Террарію проти зростаючих тіней майбутньої загибелі?

Сюжет: ну думаю тут зрозуміло, що сюжет базується на Лорі. В процесі проходження ми маємо вбивати босів, серед яких є і органи Ктулху, які забрали в нього дріади і ті, що зробила Механік, і скажена рослина, і бджола, і кам'яний чувачок. Визволяємо і заселяємо до себе НІП(Не Ігровий Персонаж)- той самий Механік, Остання Дріада, і Старий з Підземелля, і навіть звичайний хлопчик-Рибак. Під кінець, вбиваємо Лунатика і Місячного Лорда(який за теоріями брат Ктулху). Загалом сюжет тягне на 8/10, а це ще один плюс в карму. А тепер переходимо до “найцікавішого” процесу… *барабанний дріб*..

🌟Фарм🌟

Називаючи фарм найцікавішим я використала скептичні лапки. Взагалі це невід’ємна частина кожної пісочниці, але в Террарії я займалась ним найбільше. Думаю цей біль зрозуміють всі хто намагався дістати собі лук Дедала, або, як і я Вампірські ножі(в мене не вийшло, але, що я очікувала від ключа, який випадає з шансом 4% з будь якого монстра в біомі). Террарія чудове місце для фарму завдяки своїм біомам і купі предметів, які тільки фармом можна отримати. Тож, якщо збираєтесь грати в неї, очікуйте, що є ймовірність провести багато часу в грі заради декількох крутих предметів.

Ось чарівні Вампірські ножі, які мене не вдалось дістати(скрін з відео sockrteez)
Ось чарівні Вампірські ножі, які мене не вдалось дістати(скрін з відео sockrteez)

Далі буде дуже цікава тема…

Вбивство кроликів

Ви не будете вважатись справжнім гравцем Террарії, якщо не вбили одного, а то й кількох кроликів і білочок. Якщо ви везучий мажор, то вам пощастить і ви зустрінете на своєму шляху золотого кролика, або білочку, яких можна розрубати з більшим пафосом, або продати торговцю за декілька золотих.

Скрін з відео 1005HAGAMING “Terraria, how to: kill a bunny"
Скрін з відео 1005HAGAMING “Terraria, how to: kill a bunny"

За милих кроликів дамо +2 плюсики в карму, далі тема, яку я не згадувала в плані, але дуже важлива

Класи

Ні я не про шкільні класи. Клас - класифікація персонажа за типом зброї, яку він використовує. У Террарії є 4 основні класи і один малий. Загалом: Воїн, Стрілець, Маг, Закликач(так його назвав гугл перекладач) і неосновний Метальник. Тепер про кожен окремо:

Воїн

Мабуть найпоширеніший клас, використовує зброю близької атаки, це в основному мечі, бумеранги, йо-йо, списи і ще трохи особливої зброї(серед якої мої улюблені Вампірські ножі). Броня цього класу має нахил на захист, можна назвати “броня танка”. Взагалі вся броня в Террарії поділяється на класи, щоб можна було підібрати під себе. Повернемось до воїна. В кінці гри найкраща броня воїна - Сонячна, зроблена з люмінітових злитків і сонячних фрагментів.

Скрін з офіційної Terraria.wiki
Скрін з офіційної Terraria.wiki

З тих самих сонячних фрагментів робиться дві зброї для воїна: Сонячне виверження і Світанок

Я могла б детальніше про все це розказати, але не дуже хочеться затягувати. Загалом думаю тут зрозуміло Воїн - близька атака, броня з підвищеним захистом.

Стрілець

Теж дуже поширений клас, по назві зрозуміло, використовує зброю дальньої атаки - це луки, вогнепальна зброя і знову ж таки трохи особливої зброї(Гарпун наприклад, або Пушка Піраній). Броня Стрільців дає бафи швидшої стрільби, або ймовірність меншого використання боєприпасів і звичайно ж більший урон(“damage" кількість шкоди яку наносить зброя). Деяка броня Стрільців додає режим невидимості, під час якого всі ці бафи збільшуються. Не менш важлива тема у цього класу це боєприпаси. Стріли, кулі є різними, крафтяться по різному і ще є чарівний аксесуар Безкінечний мішок куль і Безкінечний сагайдак стріл. Як зрозуміло по назві вони мають безкінкінеий запас боєприпасів, хоча інколи краще крафтити стріли, або кулі з бафами(наприклад Хлорофілові кулі з самонацілюванням). Щодо найкращої броні, то за Стрільця відповідає Башта Вихря і з її фрагментів робиться броня(з ефектом невидимості) і два види зброї: Пушка Вихря і Фантазм.

Броня Вихря(скрін з Terraria.wiki)
Броня Вихря(скрін з Terraria.wiki)

В підсумках - Стрілець - клас з дальньою атакою і бронею з бафами для цієї ж атаки.

Маг

Не скажу, що цей клас дуже поширений, але непоширеним його теж важко назвати. Маг - клас, який користується магічною зброєю, яка в свою чергу використовує ману(фактично енергія, спеціально для магічної зброї)

Сині зірочки- шкала мани(скрін з відео Udisen Games)
Сині зірочки- шкала мани(скрін з відео Udisen Games)

Для відновлення мани існують зілля, аксесуари і взагалі броня Мага має бафи для меншого використання мани. Повернемось до зброї. Зброя Мага - посохи, магічні пушки і книжки заклинань. За клас Мага відповідає Башта Туманності з фрагментів якої крафтиться броня і знову ж таки дві зброї: Арканум Туманності і Полум'я Туманності.

Броня Туманності +використовується Полум'я Туманності(скрін з відео Chippy Gaming)
Броня Туманності +використовується Полум'я Туманності(скрін з відео Chippy Gaming)

Маг - клас, який використовує магічну зброю, броня допомагає менше витрачати і швидше відновлювати магічну енергію - ману.

Закликач

Найменш поширений клас. Особисто я використовувала його зброю просто для допомоги собі. Тож… Закликач - клас, який використовує міньйонів(не тих жовтих) для битви і до оновлення 1.4 крім посохів з міньйонами не мав іншої зброї. Пізніше ж додали батоги(звучить дивно). Посохи Закликача теж використовують ману(батоги ні). Броня ж додає міньйонам урону і збільшує кількість міньйонів, яких можна закликати. Башта Закликача - Башта Зоряного Пилу, з її фрагментів створюється броня(яка має додаткового міньйона) і дві зброї: Посох Зоряного Дракона і Посох Зоряної Клітини

Броня Зоряного Пилу і міньйон, який іде в комплекті(цей джин праворуч)
Броня Зоряного Пилу і міньйон, який іде в комплекті(цей джин праворуч)

Закликач - клас, використовує міньйонів і батоги, йому потрібна мана.

Метальник

Це не можна назвати прям класом, скоріш підкласів, який відноситься до Стрільця і використовує метальну зброю(гранати, динаміт, сюрикени). Має дві броні всього і вони корисні тільки до Хардмоду(про це нижче).

Усі дві броні Метальника, які є в грі
Усі дві броні Метальника, які є в грі

Давайте поговорим про щось цікаве

Режими гри і періоди

Спочатку періоди

Я згадувала вище, про таку чарівну(ні) штуку, як Хардмод. Це режим у який переходить світ після вбивства боса Стіни Плоті. У цьому режимі: важчі боси, нові руди, новий біом і сильніші монстри. Тож гра поділяється на два періоди ПреХардмод і Хардмод. З цим розібрались, давайте далі

Режими гри

При створенні свого світу ви можете вибрати режим у якому будете грати. Всього їх чотири. Зараз трохи детальніше

  1. Journey мод

Режим доданий у оновленні 1.4, можна назвати його творчим. При появі в світі у вас є непоганий набір інструментів і також модуль з різними кнопками серед яких є: кнопка для контролю погодою, кнопка для переходу з одного режиму в інший, кнопка з якою ви не будете отримувати урон(кнопка Бога), кнопка, яка може дублювати предмети, кнопка для дослідження предмета(без цього продублювати ви не зможете), кнопка для контролю над часом і кнопка, яка зупиняє поширення злих біомів.

Початок гри в Journey mode(скрфн з відео swyte)
Початок гри в Journey mode(скрін з відео swyte)

В цьому режимі гри монстри слабші вдвічі. Загалом лайтовенький режим.

  1. Нормал мод

Звичайний режим, нічого незвичного. Я навіть не знаю, що тут написати. З'являєтесь ви з мідними інструментами і все. Нічого цікавого, йдемо далі.

Початок гри в Нормал режимі(скрін з відео TheNeoCubest)
Початок гри в Нормал режимі(скрін з відео TheNeoCubest)
  1. Експерт мод

Цей режим уже важчий. Монстри мають майже вдвічі більше здоров'я і кількості урону. З босів випадають, не просто речі, а мішечки у яких більше предметів. Також боси мають додаткові атаки для погіршення життя гравцеві. З монстрів предмети випадають з більшим шансом.

  1. Мастер мод

Найважчий режим у грі, доданий у оновленні 1.4. Монстри мають втричі більше здоров'я ніж у нормал моді, Боси вдвічі більше здоров'я. З них випадають крім мішечків, ще й їхні реліквії і є шанс 25% вибити особливий аксесуар(їздову тваринку, світильник, або просто тваринку). Додається, ще один слот для аксесуарів. Загалом найважчий режим, для найскладнішого виживання.

Всі реліквії з босів в Мастер моді
Всі реліквії з босів в Мастер моді

Тепер про налаштування персонажа.

Є 4 рівні складності: Journey, Класична, Медіум і Хардкор

Меню створення персонажа(скрін з Terraria.wiki)
Меню створення персонажа(скрін з Terraria.wiki)

Journey може використовуватись тільки в світі з Journey mode. Переваги цього режиму, в тому, що персонаж з'являється з кращими предметами ніж в інших режимах

В Класичній складності при смерті з гравця випадають монети(скільки монет залежить від рівня світу, в Нормал моді випадають 50%, в Експертів 75%, в Мастері 100%)

В Медіум при смерті випадають всі предмети(вони будуть лежати на місці смерті)

В Хардкор при смерті гравець більше не воскресне, він стає безтілесним привидом.

З цим ясно, і думаю можна закінчувати. Основи я розповіла, наступний на черзі Старбаунд;). Сподіваюсь вам сподобалось і ви дочитали до кінця.

Ваш Анонімчик

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
А
Анонімчик@anonim_nya

218Прочитань
6Автори
5Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Дуже детально, чекаю на Старбаунд! Так само дві улюблені гри

Вам також сподобається