Тетяна VLASNA

Тетяна VLASNA (справжнє ім'я — Тетяна Володимирівна Власенко) (нар. 14 квітня 1969, смт. Козельщина) — українська співачкакомпозиторка-піснярка, викладачка естрадного вокалупедагогиня, музична керівниця, сценаристка, організаторка масових культурних заходів, естрадна режисерка-постановниця, лауреатка обласних і міжнародних мистецьких конкурсів, кавалерка ордену "Гордість і слава України-2023", власниця нагороди від Всеукраїнської народної пісенної премії "Галицький шлягер-2023"

У репертуарі співачки пісні, написані в різних стилях: поп, лірика і шансон.

Життєпис

Освіта

Талант Тетяни почав активно проявлятися під час навчання у Козельщинській середній школі ім. А.Головка. Тому паралельно зі школою дівчина навчалася грі на акордеоні в Козельщинській дитячій музичній школі. У 1984 році Тетяна вступає до Гадяцького культурно-освітнього училища ім. І.П. Котляревського, яке закінчила у 1987 році за спеціальністю «Керівник оркестру народних інструментів», а у 2001-му — до Харківської державної академії культури, яку закінчує у 2006-му році, за спеціальністю «Естрадний спів». В академії її викладачкою з вокалу стає заслужена артистка України Людмила Красовська. По закінченню вишу Тетяна отримує диплом зі спеціальності «Соліст-вокаліст» та «Викладач естрадного вокалу».

Возможно, это изображение 8 человек
Концерт у Гадяцькому фаховому коледжі культури і мистецтв імені І.П.Котляревського

Професійна кар'єра

Відразу після закінчення училища культури, у 1987 році, Тетяна призначена інструктором культурної роботи у Козельщинському районному Будинку культури. Згодом Тетяна працює методистом, а у 1993-му, і з 2007-2012 року — директором цього ж закладу. Її стараннями було відкрито нове приміщення Козельщинського районного Будинку культури.

У 2005 році Тетяна відкриває студію естрадного вокалу «Феєрія» при Козельщинському районному Будинку культури, у якій плекає численні таланти, які зараз працюють не лише в Україні, а й за кордоном, продовжуючи справу свого педагога.

Окрім цього, певний час Тетяна керувала аматорським хором, склад якого налічував від 20 і аж до 120 осіб. Голос жінки знають у всьому колишньому Козельщинському районі, зокрема через багато аудіозаписів, озвучених нею. Це, наприклад, Книга пам'яті захисників, полеглих у Другій світовій війні та багато віршів, текстів, котрі звучать на концертах.

Також свого часу Тетяна була керівницею естрадного танцювального колективу «Стакато», а ще за плечима має 15 років праці музичною керівницею у дитячому садочку та 2 роки — учителькою музики у сільських школах. Під час роботи у школах, вихованці Тетяни не раз перемагали у конкурсах колядок і щедрівок, за що отримували путівки до різних країн. Також була керівницею агітбригади культпрацівників, яка займала призові місця на обласному рівні.

Дитячий садок “Дзвіночок”

Улітку 2017 року Тетяна призначена на посаду начальника відділу культури і туризму Козельщинської територіальної громади.

Режисерський внесок

Ганнусине весілля, 2008 рік, Козельщинський Будинок культури

У професійній кар'єрі Тетяни є яскрава сторінка режисерської роботи. Працюючи у Будинку культури, вона розпочинає епоху колоритних, грандіозних та багаточисельних заходів. Одними із перших стали мюзикли, а їх уже за понад 15 років було чимало: це і «Морська перлина», і «Кохайте жінку», і «Благословенна будь, Вкраїнська хато», і «Донна Белла», і «Пандемічний маскарад», і комедія «Ганнусине весілля», і постановка п'єси Олексія Коломійця «Фараони» на новий лад, і водевіль «Жінка — диво», і багато-багатих інших чудових заходів. У 2008-му та 2009-му році за постановкою Тетяни було проведено грандіозні Дні селища: «Осінній зорепад». на якому керівництво тодішнього району перевтілилося у справжніх артистів, та «Таланти твої, Козельщинська родина», де творчі родини Козельщини показували свої таланти. Пізніше популярності набувають так звані Карнавали, на яких усі підприємства, організації вбиралися в костюми та змагалися, у кого найкращі образи. Захід цей спав на думку Тетяні, між іншим, о четвертій годині ранку.

День Козельщини 2018

Також було чимало й народних гулянь: свято Масниці, Обжинків, День художника та багато-багато інших різножанрових заходів, організаторкою та режисеркою яких і є Тетяна.

Літні табори

Літній табір “Буревісник”. На головному плані - Тетяна Власенко. Верхня Мануйлівці. 1989 рік

Також 15 років Тетяна працювала в літніх оздоровчих таборах музичною керівницею та старшою вожатою. Вплинуло на це, мабуть, спогади з дитинства, адже сама співачка була в дитинстві в літніх таборах 7 разів. Найпершим досвідом після закінчення училища культури став Гадяцький літній табір нафтовиків «Іскорка». Далі був і табір «Буревісник», що в селі Верхня Мануйлівка, і освітянський табір «Старт», що у Говтві. Найбільше часу роботи припало на табір медичних працівників «Ромашка», що у Біликах. Дні Нептуна, вогнища та походи — це все запало в душу назавжди.

Музична кар'єра

Початком музичної кар'єри Тетяни можна вважати, мабуть, з її участі у вокально-інструментальному ансамблі «Мінори» під керівництвом Валерія Горбаня. Цей колектив спеціалізувався на озвученні свят.

Тож у стажі Тетяни — 33 роки гучних весіль та корпоративів, де вона була і ведучою, і музиканткою.

Одне з гучних свят

З 1989 року Тетяна стає учасницею шоу-групи «Дубль-8» (Валерій Соловйов — клавішні, комп'ютери, вокал; Сергій Тристан — лідер-гітара; Володимир Пономаренко — бас-гітара, вокал; Тетяна Власенко — вокал) на базі селища Нова Галещина. Ансамбль виконував естрадні пісні та мав декілька своїх композицій.

Нет описания фото.
Шоу-група “Дубль-8”. Валерій Соловйов, Володимир Пономаренко, Тетяна Власенко, Сергій Тристан (зліва - направо). 1989 рік

У 2018 році пройшов великий творчий вечір Тетяни Власенко "В ритмі серця" до 30-річчя творчої діяльності співачки.

У жовтні 2022 році Тетяна Власенко розпочинає свою сольну кар'єру під псевдо Тетяна VLASNA піснею «Волонтерка», у кліпі на яку були відзняті волонтерські ініціативи Козельщинської громади. Далі була пісня-посвята «Реквієм», веселі: «Святкова» й «Гороскоп», «Кароокі полтавки» та «Гоп! Тетяно!», ліричні: "Давай на «ти» й «Жіноча душа». Як зізнається сама співачка, вона вбачає свій успіх у тому, що її твори щирі близькі до життя.

Возможно, это изображение 17 человек
Тетяна VLASNA у колі артистів Полтавської філармонії

21 травня 2023 року Тетяна взяла участь у 2 турі щорічного телефестивалю "Всеукраїнська народна пісенна премія «Галицький шлягер — 2023» під гаслом «Захистимо Україну піснею» з піснями «Волонтерка» та «Реквієм» та одержала перемогу в цій же премії. Є творчою гостею Полтавської філармонії. Регулярно бере участь у благодійних концертах, займається волонтерською діяльністю.

Возможно, это изображение 1 человек и текст
Нагороди з “Галицького шлягеру”

Цікаві факти

  • Жоден концерт у Козельщинському селищному будинку культури не проходить без участі Тетяни.

  • На початку 2000-х років Тетяна визначалася Людиною року Козельщинського району.

  • У 2023 році в Українському домі, що в Києві, Тетяну нагородили орденом “Гордість і слава України” за професійну діяльність у галузі культури.

Орден “Гордість і слава України”
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
А
Артисти@artist_34343434

128Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 7 грудня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається