Топ-7 кращих туристичних наметів - Рейтинг 2024 року

Лучшие туристические палатки 2023 года

Безпечний відпочинок на природі так чи інакше залежить від надійності та зручності намету, який Ви підготували до походу. На жаль, безвідповідальний підхід до вибору таких товарів часто призводить до того, що перші ночівлі не дозволяють отримати належних емоцій через брак комфорту. Враховуючи цю обставину, ми підготували для Вашої уваги рейтинг найкращих туристичних наметів 2024 року, але спочатку хотілося б поговорити про те, які взагалі існують рішення щодо форм-фактору:

  • напівбочки;

  • напівсфери.

Топ-7 кращих туристичних наметів 2024 року

Як Ви вже зрозуміли, у нашій збірці зібрані намети обох форм-факторів. Розберемося з їхніми особливостями:

  1. Напівбочки – досить популярний на ринку України тип похідних наметів, які відрізняються наявністю габаритного тамбуру для зберігання речей. Крім того, такі винаходи залучають великим обсягом простору всередині. Мінус безпосередньо в складності установки, адже каркас із дуг має на увазі якісну розтяжку торців. Такий форм-фактор має ще один недолік через погану стійкість до впливу вітру.

  2. Напівсфери – найпопулярніший тип куполоподібних наметів, які, найчастіше, оснащуються каркасом, чим обумовлена проста установка. Розкладати такі рішення може навіть одна людина. Таким виробам легше переносити напрям вітру, але вони коштують дорожче.

Ще є деякі виробники, які, як і раніше, виробляють двосхилі намети, але це вже зжите минуле.

Намети для риболовлі

У цій категорії представлені туристичні намети середньо-початкового рівня, які використовуються переважно для риболовлі. Зазвичай вони розраховані на одного користувача, відрізняються невеликими розмірами, а конкретна основа залежить від пори року. Зимові моделі, як правило, закриваються щільніше зовсім сторін, і не мають дна.

Корисно знати: список кращих спінінгів для риболовлі.

Kelty Cabana

Kelty Cabana

Відкриває Топ-7 туристичних наметів бюджетне рішення (пляжний тент) під назвою Kelty Cabana. Недорогий продукт радує посиленими кутами та гарним рівнем герметичності швів. Ідеально підходить для пляжу чи пікніка. При цьому весняно-осінній намет радує вкрай скромною вагою, її дуже просто переносити в рюкзаку. Виходячи з опису ця модель має захист від ультрафіолетових променів та якісне вогнетривке просочення. Звичайно ж, виробник подбав про захист від надокучливих комах, тому встановлена москітна сітка. Каркас виготовлений із склопластику, а тент із поліестеру.

Сервіс

Від 5457 грн

E-katalog

Переглянути

Плюси:

  • вогнетривке просочення;

  • герметичні шви;

  • москітні сітки;

  • чохол-рюкзак у комплекті.

Мінуси:

  • неповноцінний намет (тент).

Ranger EXP 3-mann Bivvy RA 6608

Лучшие палатки для туризма

Поповнює список хороших наметів для риболовлі коропової лінійки серії Ranger EXP 3-mann Bivvy RA 6608, яка розрахована на 3 особи. У похідних умовах це рішення демонструє непогані експлуатаційні характеристики і може забезпечити належне захистом як від дощу, так і снігу. Виробник подбав про наявність двох великих вікон усередині (ще одне біля входу). Більше того, намет оснащується протимоскітними сітками та трьома прозорими лайнерами, які виготовлені із ПВХ. Шви герметизовані. Відзначимо наявністю одразу 17 кріплень, що дозволяє забезпечити модель стійкою установкою. Габарити дозволяють розмістити відразу 3 коропові розкладачки.

Сервіс

Від 10 339 грн

E-katalog

Переглянути

Плюси:

  • багато кріплень;

  • стрижні з рамами;

  • не важка модель;

  • наявність трьох вікон.

Мінуси:

  • не проста установка.

Prologic Commander T-Lite Bivvy 2 Man

Лучшие палатки для туризма

Найкращим наметом для риболовлі в 2024 році, на нашу думку, є лінійка Prologic Commander T-Lite Bivvy 2 Man. Передбачено велику кількість аксесуарів. Необхідно відразу відзначити, що у продажу є як одномісні, так і двомісні намети. Нас цікавить другий варіант через відмінне співвідношення ціни та якості. Конструкція в обох випадках має гарну форму та оптимальні розміри для використання розкладачок коропового типу. Правильне встановлення передбачає неперевершений захист від будь-яких поривів вітру. Тканина Storm Safe Tex дозволяє захиститись від дощу. Каркас створений із алюмінієвих трубок, чим можна пояснити хорошу міцність, легкість та надійність. Блискавка двостороння, тому намет легко відкривається і зовні, і всередині.

Сервіс

Від 19 420 грн

E-katalog

Переглянути

Плюси:

  • довговічна основа;

  • добра блискавка;

  • якість тканини;

  • сфера застосування.

Мінуси:

  • не знайдено.

Намети для кемпінгу

Якщо плануєте вирушити в довгий похід, ймовірно, варто звернути увагу на намети, які розраховані на тривалі стояки з невеликою кількістю переміщень. Їх використовують у літніх таборах, на фестивалях, тривалих барбекю. Важливо розуміти, що такі рішення важать багато і на піші походи в горах не розраховані.

SKIF Outdoor Olvia

SKIF Outdoor Olvia

Рейтинг наметів для туризму поповнює SKIF Outdoor Olvia, розрахована на використання навесні, влітку та восени. На жаль, виробник оснастив модель лише одним входом для двох людей, що ускладнює процес експлуатації моделі для кемпінгу декількома людьми – не доводиться стикатися. Зате модель мало важить, має непоганий каркас типу Pop-up і має герметизацію швів. За великим рахунком основа виконана зі склопластику. Зазначимо, що торгова марка SKIF заслужено вважається одним із лідерів ніші. Відповідно, розробники цього намету подбали про дрібниці: вентиляційні вікна, вітровий клапан, а також систему швидкої установки.

Сервіс

Від 2 580 грн

E-katalog

Переглянути

Плюси:

  • швидке встановлення;

  • добрий каркас;

  • топовий виробник наметів;

  • довговічні матеріали.

Мінуси:

  • один вхід.

Pinguin Nimbus 4

Лучшие палатки для туризма

Кращий туристичний намет 2024 року для тривалих походів – це лінійка преміум-класу серії Pinguin Nimbus 4. Це дуже зручне рішення для далеких походів, що передбачає розміщення до 4 осіб. Є величезний тамбур, у якому можна готувати їжу та зберігати багато речей. При цьому акцент робиться на виготовленні якісної опори, до складу якої входить чотири дуги. Така конструкція передбачає максимально високий рівень захисту проти вітру. При цьому виріб удалося реалізувати в компактному форм-факторі. Необхідно відзначити безліч кишеньок та петлів для аксесуарів. Реалізовано відразу 4 вікна, кожне з яких має захист від комах та добре провітрюється. Загалом є 38 колів для запобігання штормовій небезпеці.

Сервіс

Від 17 369 грн

E-katalog

Переглянути

Плюси:

  • міцність каркасу;

  • висока стійкість;

  • чохол для зберігання;

  • чотири вікна;

  • великий тамбур.

Мінуси:

  • не низька ціна.

Експедиційні намети

Ці моделі, навпаки, мають невелику вагу. Експедиційні чи екстремальні похідні намети гарантують максимально високий рівень захисту від холоду та негоди, використовують у горах.

Ferrino Snowbound 2

Лучшие палатки для туризма

Якщо цікавить преміальний намет для використання в екстремальних подорожах, варто звернути увагу на серію Ferrino Snowbound 2. Слід зазначити, що цю модель вибирають для експлуатації у різних кліматичних зонах. Це можна пояснити наявністю посиленої конструкції та матеріалами, які мають вологозахист від опадів будь-якого ступеня. Слід зазначити наявність великого тамбура. При цьому відчувається, що всередині багато обсягів, що аргументовано реалізацією продуманої геодезичної конструкції. Також необхідно відзначити наявність якісного чохла, який отримав компресійні стяжки, що дозволяє суттєво зменшити габарити продукту.

Сервіс

Від 37 227 грн

E-katalog

Переглянути

Плюси:

  • компресійні стяжки;

  • добрий матеріал;

  • витримує вагомі навантаження;

  • вентиляційна система;

  • оптимальні габарити.

Мінуси:

  • ні.

Terra Incognita TopRock 2

Лучшие палатки для туризма

Найкращий туристичний намет 2024 року, який можна придбати в Україні для двох спальних місць, на нашу думку, – це лінійка Terra Incognita TopRock 2. Цей продукт має високоякісну основу та матеріали з високим ступенем водонепроникності. Необхідно відзначити, що для двох людей простору дуже багато, і є невелика полиця для зберігання похідного приладдя. Деякі користувачі на шкоду комфорту використовують три спальні місця. Також зазначимо, що розробкою цього намету займаються професіонали, які мають вагомий досвід. Це проявляється не тільки в обробці, але і в основі, виготовленому з алюмінієвих дуг. Тішить і широка спідниця, і достаток вітрових розтяжок.

Сервіс

Від 7 802 грн

E-katalog

Переглянути

Плюси:

  • розрахунок місця на спальне місце;

  • відмінна основа;

  • не проникає зливи;

  • відомий бренд;

  • довговічні матеріали.

Мінуси:

  • ні.

Як вибрати хороший намет для туризму?

Щоб покупка уособлювала комфорт та безпеку, треба орієнтуватися не лише на виробника, а й на мету. Якщо не знаєте, як вибрати туристичний намет, приділіть належну увагу ключовим характеристикам таких товарів:

  1. Місткість – сьогодні виробники випускають намети, що вміщають від 1 до 4 осіб. Найчастіше цей параметр зазначений у назві тієї чи іншої речі після найменування компанії та серії. Часто важко зрозуміти, для скільки людей може знадобитися намет, тому хтось купує із запасом, але це відбивається на вазі. Врахуйте, що стандартна ширина ліжечка складає 80 сантиметрів. Якщо підбиратимуть габарити з урахуванням цього параметра, то точно себе не стисніть. У наметах на 3-4 особи вважають нормою менше 60 сантиметрів на одного користувача. Якщо виробник виділив кожного користувача 45 сантиметрів, це буде вкрай некомфортний похід.

  2. Вага намету – це безперечно найважливіший параметр для тих, хто захоплюється екстремальними видами відпочинку, адже нести на себе велику сумку в гори вкрай неприваблива ідея. Тут треба брати до уваги той факт, що виробники можуть вказувати як мінімальну, так і максимальну вагу. В останньому випадку йдеться про характеристику, що включає аксесуари, які можна і не використовувати, наприклад, ремнабор. Радимо орієнтуватися на намети, вага яких зменшена за рахунок площі дна та висоти. Не варто нехтувати кишенями та поличками, якщо зібралися на рибалку.

  3. Тамбур – це дуже корисна річ, якщо у Вас багато спорядження, яке не можна залишити на відкритому повітрі.

  4. Каркас – більшість наметів роблять з використанням алюмінію як основу, оскільки цей матеріал є універсальним. Найпопулярнішими вважаються комплектуючі Easton, Yunan та DAC. У преміальних моделях може бути використаний карбон, але такі рішення корисні для екстремальних походів.

  5. Вхід – все залежить від кількості місць. Для двох людей потрібний ще й вихід. До того ж, таке рішення гарантує якіснішу циркуляцію повітря, що важливо у літню пору року. Один вхід вважається нормою, якщо у торці. А якщо ні, то доведеться згадувати, як повзали в дитинстві.

Висновки про туристичні намети

Якщо ще не вирішили, який купить намет для походів, рекомендуємо ще раз звернути увагу на такі товари:

  1. Хороший короповий намет – Prologic Commander T-Lite Bivvy;

  2. Кращий намет для кемпінгу – Pinguin Nimbus 4;

  3. Універсальна модель для походів – Tramp Sarma v2;

  4. Найкращий намет для екстремального відпочинку – Terra Incognita TopRock 2.

Очевидно, що всі товари в цій добірці тішать високим рівнем якості та мають своє цільове призначення.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
MC
My Choice@MyChoice

9.2KПрочитань
1Автори
7Читачі
На Друкарні з 23 червня

Більше від автора

  • Кращі сушарки для овочів (ТОП-6) - Рейтинг 2024 року

    Сушені овочі та фрукти поступово заполонюють прилавки багатьох магазинів, що легко пояснити попитом на здоровий спосіб життя. Натомість зростає популярність техніки, що дозволяє готувати такі продукти харчування в домашніх умовах.

    Теми цього довгочиту:

    Рейтинги
  • Топ-5 кращих аерогрилів – Рейтинг мультипечей 2024 року

    Вибір якісної мультипічі потребує уваги до кількох ключових аспектів. По-перше, визначте обсяг: для великої сім'ї обирайте моделі на 5-6 літрів. Важливими є функції: наявність автоматичних програм (смаження, запікання, гриль) спростить процес.

    Теми цього довгочиту:

    Аерогрилі
  • Кращі лазерні принтери (ТОП-6) - Рейтинг 2024 року

    Перед тим, як розгляньте наш рейтинг кращих лазерних принтерів 2024 року, хотілося б відзначити, що цей вид оргтехніки відрізняється від аналогів меншою витратою матеріалів для друку, низькою вартістю витратних матеріалів...

    Теми цього довгочиту:

    Лазерні Принтери

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається