ТОП 9 бізнес-ідей з нуля

Зміст

У чому складнощі запуску бізнесу з нуля

Ідеї для бізнесу 2023 з нуля мають свої переваги та недоліки. Важливо все ретельно продумати ще до старту проєкту і вибрати найбільш підходящий для вас варіант.

До переваг часто відносять:

  • відсутність великих фінансових вкладень. Є чимало варіантів бізнесу, який можна почати з нуля, водночас вкладаючи в нього тільки особисті знання, сили і досвід. Грошові вкладення будуть мінімальними або зовсім дорівнюватимуть нулю;

  • невисока конкуренція. Якщо вибрати нову нішу, яка ще не дуже популярна, а тільки починає розвиватися, то цілком можна побудувати бізнес без конкурентів, або ж конкуренція буде мінімальною;

  • отримання необмеженого доходу. Якщо ви докладатимете максимум зусиль, то й заробіток зростатиме. Віддача бізнесу буде вищою, а отже, він буде більш рентабельним;

  • самостійне управління своїм часом і доходами. Розвиваючи бізнес з нуля, можна самостійно ухвалювати рішення про розширення бізнесу - не залежати від керівництва, а ухвалювати рішення виключно у власних інтересах.

Але є й недоліки.

Це:

  • відсутність гарантій. Ніхто не зможе передбачити того, наскільки вигідним і рентабельним виявиться ваш бізнес;

  • брак сил і часу. У деяких підприємців, які піднімають свій власний бізнес з нуля, трапляється вигорання - у них просто не вистачає сил на те, щоб займатися подальшим просуванням і розвитком свого проєкту. Тому вони змушені бувають залишити цю затію і сильно розчаровуються в бізнесі. Якщо досвіду немає зовсім, то варто обирати нескладні варіанти бізнес-ідей з нуля і мати досить високий рівень самоорганізації, щоб розвивати власний проєкт.

Багато підприємців говорять про те, що власний бізнес з нуля набагато кращий і цікавіший, ніж бізнес за франшизою. Але якщо ви вирішили займатися власною справою і розвивати її, спершу продумайте всі нюанси, зверніть увагу на всі аспекти, навіть на ті, що на перший погляд здаються вам незначними. Вивчіть конкурентів і проаналізуйте ринок. В іншому випадку, високий ризик збанкрутувати і розчаруватися.

ТОП 9 бізнес-ідей з нуля

Нижче наведено кілька бізнес-ідей, які можуть здатися для вас цікавими і придатними. Можливо, ви візьметеся за втілення в реальність однієї з них або придумаєте власну.

Ідея 1. Прокат домашніх тварин

Якщо у вашій родині живе незвичайний або екзотичний вихованець, то можете здавати його в оренду, наприклад, для фотосесій. Таке можливо і зі звичайними собаками або кішками, якщо тварина контактна і приваблива, має незвичайну зовнішність. Таких тварин беруть в оренду для фотосесій або прогулянок - наприклад, якщо людина поки що не готова завести собаку або кішку, або не може визначитися, чи підійде їй такий вихованець. Запропонуйте їй послуги "Собака на годину". Щоб захистити тварину від жорстокого поводження, обов'язково проводьте попередню співбесіду з орендарем і укладайте договір. Гарною ідеєю буде і брати заставу на випадок, якщо тварина загубиться або буде покалічена.

Грошових вкладень такий бізнес не потребує, а заробити можна близько 500 гривень за одну годину часу. Оскільки не всі власники вихованців готові підсмикати своїх тварин такому стресу, тому пропозицій на ринку не багато, а попит великий.

Ідея 2. Фотограф для тварин

Багато власників домашніх тварин ставляться до своїх підопічних, як до дітей, і готові платити не тільки за якісний корм і послуги грумера для своїх улюбленців, а й за фотознімки. Якщо ви маєте професійну фототехніку і любите працювати з тваринами, то цілком можете пропонувати послуги зоофотографа.

Такі послуги особливо будуть затребувані у великих містах. Для власників домашніх тварин можна пропонувати як виїзні фотосесії, так і у фотостудії. Затребуваними можуть виявитися фотознімки в електронному форматі та роздруковані, а також зображення на футболках або куртках, фоторамки та фотоальбоми.

Якщо у вас вже є фототехніка, будуть потрібні лише мінімальні витрати на рекламу в соціальних мережах. Заробляти можна від 1 000 гривень за годинну фотосесію.

Ідея 3. Зооготелі

Такий бізнес підійде тим, у кого просторе житло або ділянка, немає алергії на шерсть тварин і є навичка поводження з тваринами. Відкрити зооготель можна як у квартирі, так і в заміському будинку. Але в першому випадку вибір постояльців обмежений їхніми розмірами і рівнем вокальних даних. На дачній ділянці за наявності вольєрів можна брати на перетримку великих собак або пропонувати виїзні послуги. В останньому випадку тварина залишається вдома, а ви приїжджаєте, щоб її погодувати або вигуляти. Але тут потрібно врахувати, що за відсутності господаря собака може не пустити вас у квартиру або на ділянку, визнавши у вас чужинця.

Ідея 4. Створення іграшок ручної роботи

Якщо ви вмієте гарно шити чи в'язати, то можете почати створювати іграшки ручної роботи за власними ескізами чи на замовлення. Можна запропонувати потенційним покупцям вироби з дерева, в'язані або текстильні іграшки, авторські головоломки та пазли. Такий товар затребуваний і цікавий багатьом. Багато сучасних батьків вважають за краще купувати дітям не заводські іграшки, виготовлені із пластику, а авторські екологічно чисті іграшки та ляльки. Пазли і головоломки затребувані не тільки дітьми, а й представниками старшого покоління, для профілактики і лікування деменції на ранніх стадіях.

Вкладення фінансів тут невеликі - від 2000 гривень - на купівлю матеріалів для виготовлення іграшок і головоломок. Однак на перших порах можна використовувати для виготовлення іграшок і клаптики або клубочки, що залишилися від старих речей - такі є практично в кожній оселі, так само як і швейне приладдя. Заробляти можна від 500 грн за одну іграшку.

Ідея 5. Створення дизайнерських авторських аксесуарів

Люди, що володіють почуттям стилю і смаком, можуть створювати дизайнерські прикраси та аксесуари. Вибір тут дуже великий. Наприклад, можна займатися пошиттям авторських дизайнерських шоперів або в'язанням стильних зимових шарфів. Якщо немає спеціального обладнання, то можна віддавати такі замовлення на аутсорсинг, а якісь речі робити самостійно. Просувати свій бізнес можна в соціальних мережах або займатися продажами через блог.

Вкладення в такий бізнес можуть бути мінімальними - від 500 гривень, яку доведеться витратити на придбання матеріалів. А заробити можна від 1000 гривень за один виріб.

Ідея 6. Помічник по дому

Ще один варіант бізнесу, який легко розпочати з нуля. Це дуже популярна професія, яка підійде навіть підліткам, щоб почати заробляти. Працювати помічником можуть як жінки, так і чоловіки. Існують різні види допомоги по дому - прибирання, готування, чищення килимів і м'яких меблів тощо. Можна розширити цей список, пропонуючи послуги миття машин, садівництва, обробки саду та городу від шкідників або обпилювання дерев, виконання санітарного обрізання та вивезення сміття. Важливо вивчити попит і пропозицію у вашому місті або регіоні та визначити ніші, які найбільш затребувані й цікаві потенційним клієнтам.

Фінансові вкладення тут мінімальні. Вам не потрібно нічого купувати для роботи. Як правило, всі кошти надає замовник. Якщо буде потрібне придбання мийних засобів або інструментів для садово-городніх робіт, то їхня вартість і витрати на амортизацію включається в ціну послуг. Заробити можна в різних містах по-різному, але в середньому, від 1000 до 5000 гривень за одне прибирання. А клієнтами можуть бути не тільки фізичні особи, а й організації.

Ідея 7. Професійний паркувальник або тверезий водій

Цей варіант бізнесу підійде тим, хто добре водить машину. Можете пропонувати свої послуги відвідувачам ресторанів або кафе. Також можна пропонувати послугу "Тверезий водій", яка дуже затребувана у свята. В обов'язки такого водія входить доставляти відвідувачів ресторанів додому на їхньому автомобілі.

Вкладення в такий бізнес невеликі. Можна працювати вечорами, у святкові дні та новорічні канікули. Така робота відмінно поєднується з основною зайнятістю. Заробити можна від 500 гривень за послугу.

Ідея 8. Виготовлення природної косметики

Якщо ви любите творити парфумерні композиції або володієте багатою фантазією, вам цілком підійде творча професія парфумера або миловара. Такий бізнес сьогодні користується популярністю. Ще до старту виробництва потрібно вивчити пропозиції, які є на ринку, а також попит, знайти власну нішу. Важливо звертати увагу і на аромат ваших виробів, і на їхнє пакування. Цим можна привабити або навпаки відштовхнути клієнтів. Приділяйте більше уваги саме дрібницям. Просувати бізнес можна за допомогою соціальних мереж або продавати через власний блог в інтернеті.

На своєму каналі https://t.me/PLkosmetika, Євген Карій, власник косметичного виробництва ділиться нюансами створення косметичного бренду. Його виробництво виробляє більше 150 продуктів від 100 одиниць продукції під брендом замовника.

Ідея 9. Укладач резюме

Цей варіант бізнес-ідеї з нуля чудово підійде тим, хто має досвід у сфері підбору персоналу. Складання резюме на професійному рівні вимагає певної обізнаності про методи відбору кандидатів на вакансію, тому важливим є досвід роботи кадровиком або в консалтинговому агентстві. Крім того, не зайвим буде вміння красиво викладати думки і навичка SEO оптимізації.

Вкладень фінансів не потрібно, а заробити можна від 500 гривень за кожне складене на замовлення резюме.

Висновки

Бізнес ідеї для початківців 2023 року дуже різноманітні. Є ті, які не потребують абсолютно ніяких фінансових вкладень, а є такі, для розвитку яких потрібна та чи інша сума грошей. Усе це важливо враховувати до того, як візьметеся за просування і розвиток тієї чи іншої бізнес-ідеї.

У власного бізнесу з нуля багато переваг перед франшизою, але є й недоліки, про які не слід забувати. Запускати свій бізнес найкраще в тій ніші, в якій ви добре розумієтеся і маєте досвід як бізнесмен або найманий працівник. Це дасть змогу домогтися високої якості кінцевого продукту і залучити максимально велику кількість клієнтів.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

453.9KПрочитань
11Автори
387Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається