Три неординарних бізнес-стратегії, завдяки яким компанії підкорили ринок

Щоб стати компанією, яку знають в усьому світі, потрібно мати сміливість та нестандартне мислення. Ось компанії, приклад яких показує, як це працює.

Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.

Airbnb допомогла клієнтам гарно презентувати свої квартири

Проєкт стартував не дуже успішно: орендодавці власноруч вносили на сайт дані про приміщення, в тому числі фотографії, і робили вони це настільки невдало, що бронювань майже не було. Тож засновники Airbnb відправилися по своїх нью-йоркських клієнтах з камерами і зробили фотографії всіх приміщень, які змогли відвідати.

Впродовж місяця після того, як фото на сайтах було змінено на напівпрофесійні, продажі збільшилися вдвічі. Згодом компанія зросла настільки, що стала суттєво впливати на глобальний туризм, ринок нерухомості і навіть демографію.

Tesla перейшла від преміального продукту до масс-маркету

Зазвичай, спочатку нові продукти випускають як недорогі базові моделі з обмеженою функціональністю. Споживачі купують велику кількість дешевого товару, а виробник через ефект масштабу досягає окупності та захоплює ринок або його частку. Tesla обрала інший шлях.

Першим автомобілем компанії у 2008 році став Roadster: спорт-купе за 109 тисяч доларів з об’ємами продажів всього близько 100 одиниць на місяць. Це була люксова автівка з електромотором, який давав їй шалене прискорення — на рівні Ferrari та Lamborghini. Це зацікавило і масового споживача. Електромобіль стали сприймати не як розвагу для багатіїв, а як вигідну покупку. І Tesla скористалася цим, створивши бюджетні моделі і вийшовши на масовий ринок.

HubSpot розробила новий підхід до маркетингу

HubSpot суттєво змінила підхід до реклами. Замість класичних інструментів просування, які відволікають на себе увагу потенційного клієнта і змушують його витрачати час на взаємодію, HubSpot пропонує комунікацію саме в той час, коли людина шукає потрібну інформацію.

Наприклад, ви дивитесь фільм і раптом рекламний ролик перериває перегляд. Навіть якщо запропонований товар зацікавить, втраченого часу і вражень від шоу не повернути. Завдяки HubSpot людина отримує меседж саме в той час, коли його доречно показати.

Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Бізнесмен
Український Бізнесмен@ukr_businessman

1.1KПрочитань
1Автори
26Читачі
На Друкарні з 17 травня

Більше від автора

  • Dyson: 11 факторів успіху компанії

    Ревеню Dyson у 2023 році перетнуло рекордні $9 млрд (це щонайменше 21 ескадрилья F-16 або 100 танків Challenger 2). Сьогодні компанія може дозволити собі інвестувати $11 млн на тиждень (!) у майбутнє: штучний інтелект, роботів та принципово нові акумулятори.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Мерч: що це, навіщо він потрібен і як зробити

    Мерч це ефективний спосіб підвищити впізнаваність бренду та лояльність клієнтів. Його унікальність в універсальності, адже будь-яка компанія може розробити корисну та привабливу фірмову продукцію, незалежно від сфери її діяльності.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • 14 способів посилити довіру до бізнесу

    Довіра це фундамент, який є необхідним етапом у побудові здорових стосунків як між людьми, так і між бізнесом і клієнтом.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається