Хочу раз і назавжди закрити тему з неякісними турнікетами.

Якщо ще є наївні люди, які вважають, що краще щось ніж нічого, знайте — ціна, яку ви платите, обираючи саморобний чи китайський турнікет — життя людини, яку хотіли врятувати.

Китайські турнікети. Кількість — це не краще ніж якість.

Привозячи військовим 200 китайських турнікетів, ви даєте їм хибну надію, що в них є річ, яка в разі чогось їх врятує. З таким успіхом, ви можете привозити плити з консервної бляхи чи страйкбольні пластикові каски.

10 якісних — краще ніж 100 китайських, які в кращому випадку підуть на тренування, а в гіршому — занапастять комусь життя.

Саморобні турнікети

О, боги! Я всяке в житі бачив, але це дійсно рідкісний треш. Люди, абсолютно далекі від медицини, чомусь вирішили, що річ, яка має рятувати життя, може робитися в домашніх умовах з лайна та палиць.

Не з'ясувавши принципи роботи турнікетів, люди масово творять вироби, які вбиватимуть та калічитимуть військових. Так, саме через тих, хто захотів розробити вдома власний турнікет, батько чи мати не повернуться додому до своїх дітей.

Зрозумійте, ви не мудріші за компанії, які роками тестували, працювали над помилками і вдосконалювали конструкцію. Ви не можете в гаражі з нічого створити річ, яка замінить сертифіковану. Припиніть створювати це лайно і заробляти на цьому кошти!

Закликаю парамедиків — перевірте аптечки бійців і викиньте все саморобне та китайське! Люди, поцікавтеся, які турнікети в аптечках ваших близьких. Якщо неякісні — обов'язково придбайте та подаруйте їм хороший турнікет. Бо турнікет — одна з гарантій, що людина повернеться додому живою.

Список сертифікованих:

  • CAT

  • SOF Tactical Tourniquet

  • Ratcheting Medical Tourniquet

  • SAM XT Tourniquet

  • Tactical Mechanical Tourniquet

  • SICH

Волонтери, закуповуйте лише якісні турнікети, не витрачайте кошти на сміття.

Вартість.

Часто чую — турнікети дуже дорогі. Тоді питаю, а скільки коштує життя? Одразу розвінчаю міф щодо вартості — турнікет SICH коштує 350 грн. Це дешевше ніж китайський. Людям "краще ніж нічого", хочеться плюнути в лице й порадити при відсутності презервативів користуватись пластиковим пакетом, адже це краще ніж нічого.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Медичний відділ
Медичний відділ@paramedic.if

3.4KПрочитань
0Автори
29Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

  • ГІПОТЕРМІЯ

    Гіпотермія – патологічний стан організму, при якому температура тіла падає нижче необхідної для підтримки нормального обміну речовин.

    Теми цього довгочиту:

    Тактична Медицина
  • “А чому турнікет не з червоним хвостиком? Це справжній CAT?”

    “А чому турнікет не з червоним хвостиком? Це справжній CAT?”Це досить поширене й справедливе питання. Зберігайте цей пост, адже в ньому даємо розширену на нього відповідь.

    Теми цього довгочиту:

    Тактична Медицина
  • Не ведись на маніпуляції. Донать

    Слідкуючи за інфопростором, часто натрапляю на статті про “цивільні нічого не роблять задля перемоги”. Ці пости мають сотні репостів, тисячі лайків… Дивуюсь, чому в багатьох людей пам'ять, як у равлика...

    Теми цього довгочиту:

    Тактична Медицина

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається