В чому полягає вина Аякса, Тартальї, Чайлда, Одинадцятого передвісника | Теорії Genshin Impact | Сюжет Фонтейну

Стаття актуальна станом на патч 4.1


Тут варто пригадати деякі обставини.

В якому віці Аякс потрапив до Безодні? 14 років. А як давно йому було 14ть? Взагалі-то ми не знаємо скільки йому зараз років. Тарталья виглядає молодо, але нічого не заважає йому бути значно старшим того, що ми бачимо. Зрештою у грі багато таких персонажів, що виглядають молодше за свій реальний вік. Та ж Сеньора виглядала років на 30-35, коли їй було 400-500 ± років.

Тобто, дійсно могло сплинути 20 років з того дня, як він впав до Безодні, що до речі дає нам можливість визначити його справжній вік — 34 роки. А 20 років — це термін протягом якого Марсель, точніше Вашер, вбивав жінок Фонтейну, розстворюючи їх у воді Первинного моря, після того як ця вода вбила його кохану Віньє. Але як вода Первинного моря потрапила в Сніжну, (а я нагадую, що це сталося саме в Сніжній), якщо його виток знаходиться в Фонтейні?

І тут ми згадуємо про портал до Безодні в який впав Аякс. Вода Первинного моря тече знизу вверх не просто так, це вода, що підкоряється первинним законам Тейвату, а не тим, які вів Перший Престол або ж, як його називають дракони, Перший Тиран і тече з того боку землі, з боку Безодні.

Далі йдуть виключно мої припущення, так як доказів цього чи якоїсь додаткової аргументації в мене майже немає. Майже.

Як факт ми знаємо, що коли Тарталья впав до Безодні вперше, він побачив велетенського кита, який надихнув його на ту атаку, якою він нас накриває в Золотому палаці — стрибок кита. На цьому, при нашій останній зустрічі, робиться акцент, тобто нам спеціально про це нагадують і розповідають причини її виникнення. Це одна з заряджених рушниць сюжету Фонтейну. Справа в тому, що весь цей час Первинне море знаходилося в стані штилю, тобто не рухалося, але з того моменту як туди потрапив Аякс в Сніжній помирає жінка, перетворюючись на воду і тоді вода починає витікати по всьому Фонтейну. Різлі в сюжеті зазначає, що ситуація погіршилася далеко не вчора і він вже багато років будує батискаф/ковчег (що б це не було), щоб врятувати людей.

(Перечитала фрагмент сюжету з Різлі. Він каже, що гідравлічний датчик почав рухатися приблизно рік тому, а ситуація погіршилася за 2 дні до нашої розмови. Теоретично це результат наближення або бою між Аяксом та Птахуром (ім’я кита)

Тобто, коли Аякс потрапляє до Безодні він пробуджує кита з Первинного моря, пересування якого починає рух води і її витікання. Перший сплеск випадково вбиває Віньє і фактично Тарталья винний в її смерті та смерті тих жінок, так як став причиною пробудження Первинного моря. Оратріс, а точніше Серце Бога, відчуває що він першопроблема ситуації, а тому також має понести відповідальність за свою дурість вчинену багато років тому. Навіть не свідомі злочини є злочинами, бо “не знання закону, не звільняє від відповідальності”. Зрештою не тільки жінки вбиті Вашером стануть жертвами дій Аякса, а й весь Фонтейн. Він стає рушієм, яке виконує вирок над фонтейнівцями за їх гріхи. Чому саме він? Гадаю, що це пов’язано з тим, що всі прородство так чи інакше самі рухають себе, коли про них стає відомо. Наприклад: на основі пророцства склали багато героїчних казок, батько Аякса розповідав йому ці казки та навіть назвав на честь казкового героя, і хлопець натхнений цим втік, що і призвело до подальший подій.

Зараз Тарталья знов потрапив по той бік світу та зустрівся з китом. Багато хто ще не розуміє до чого це призведе, як і я, але на це натякає друга рушниця: згасання Око Бога Аякса. Поки що нам відома тільки одна причина за якої Око може згаснути — смерть власника. Про що, до речі, в сюжеті ГГ та Паймон магічним чином забувають, коли Арлекіно питає їх про доказ того, що він живий, а достатньо лице витягнути Око з кишені... Тож, Тарталья помирає. Але в якому сенсі? Через Око Лиха? Чи може він помре як людина перетворившись на створіння Безодні? Саме тому Скірк знов з’явиться?

Чому Око навіть не намагається повернутися до Аякса?

Що ж, згодом ми отримаємо відповіді на свої запитання. Можливо все.

Дякую за увагу!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Божевільна Маска
Божевільна Маска@CrazyMask

401Прочитань
2Автори
7Читачі
На Друкарні з 16 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається