Щоб ви не думали, що я не знаю про що кажу, то свою Ембер я отримала 05.01.2021 року, тобто граю не повні 3 роки:

Окрім цього за деякі аспекти менеджменту та організації івентів, я просто компетентна говорити, оскільки закінчила університет за спеціальність “Івент-Менеджер”, хоча тоді цей факультет носив іншу назву “Культурологія” (перейменували ще за мого навчання). От мій студенський, картка вже не є дійсною і грошей там ніколи не було, тож приховую тільки своє юридичне ім’я та фото:


Тепер до суті справи. Річниця Genshin Impact це повне лайно в організаційній та виконавчій процесії. Вони нехтують не тільки сподіваннями спільноти по відношенню до їх продукту, а й реалізацією.

Давайте спочатку окреслимо основні проблеми, а потім розберемо їх окремо. Проблеми полягають у відсутності святкової атмосфери безпосередньо в грі і невідповідність нагород до події.


Відсутність святкової атмосфери безпосередньо в грі

От заходимо ми в гру, а все як завжди. Катерина без святкового капелюшка, ґілічурли без розписних масок, а святкових кульок як не було так і не має. І це вони називають “річницею”. Річниця або роковини це подія що окреслює рівно рік ваших відносин, стосунків, вашого життя, бо день народження це також річниця, і от всього того, що ви звикли бачити на подібні свята, просто не має. В першу чергу це викликає дисонанс, бо існує не відповідність події та атмосфери. Це як на ранок вашого свята батьки кинуть вам звичайну коробку з нічим у якості подарунку:

Подарочная коробка для набора универсальная, крафт, 350*255*113 мм - купить  по цене 107 руб в Москве в интернет-магазине Anyluxury

До події, що відбувається раз на рік, як мінімум готуються але Хойоверси більше готуються до фінансових звітів ніж до Річниці)))

Засуджую, пропоную:

Що ми могли б отримати, якби Хойоверси дійсно відповідально відносилися до події? О! В мене є безліч ідей але я окреслю тільки дві, інакше це займе багато часу. Також я хочу щоб ви в коментарях у телеграм каналі сказали, як вам ці ідеї. Тож:

Святковий сюжет!

Не потрібно змінювати всю мапу, щоб створити святковий настрій. Подібно до того, як розробники змінюють міста під час фестивалів, вони б могли оформити міста до прийдешньої Річниці (окрім нового регіону звісно, бо він ще не став частиною наших спогадів). Барвисті кульки, стрічки, квіти, нпс-персонажі (ну, Сара, Ділюк, Фарузан та інші), що кажуть нам святкові фрази, вдячність того, що ми зустрілися та стали друзями, грають разом з нами в ігри і просто проводять з нами час. Все це можна було б завершити чудовим спільним фото в кожному місті, яке додалось би до нашого інвентарю, архіву чи альбому (ДОДАЙТЕ ВЖЕ КЛЯТИЙ АЛЬБОМ ФОТОКАРТОК ДО ГРИ, кхм).

Святковий івент!

Зараз у грі нам просто видають нагороди до Річниці і ці нагороди нічого, буквально нічого не означають. Типу, шо це за пташка, шо це за ліра, а шо це за кальмар? До чого вони? Звідки? За шо? Шо?! Нічого не зрозуміло та й не дуже цікаво якщо чесно.

А от оформи вони це все в івент-Річницю, наприклад, в якому ми потрапляємо до прихованого поверху Безодні де блукаємо у часі, розгадуємо загадки пов’язані з пройшовшим роком і отримуємо нагороди від однієї з відьом за пройдений нами шлях у вигляді цих створінь, що є утворенням нашого шляху, а потім відкручуємо годинник назад завдяки чому оновлюються бонуси в магазині і бла-бла-бла. Гадаю, що це хоч на 1% було б цікавіше, ніж просто отримати крутки і всьо. Тобі ми могли б сказати новачкам: “О! А того річ було таке…”


Невідповідність нагород до події

Як я і сказала трохи вище: “у грі нам просто видають нагороди до Річниці і ці нагороди нічого, буквально нічого не означають”. Чому? Давайте проаналізуємо нагороди за кожний рік окремо.

Почнемо з першої і найсумнішої річниці. Для вашого розуміння, всі ці нагороди (крила, ліра, крутки та смола) ми не мали отримати просто так, Хойо готували їх у вигляді скрині, яку ми мали б купляти за донат у грі — туди входили тільки крила, ліра та смола, без круток. “Подарунок: купи себе сам” настільки не сподобався гравцям, що вони забулили Хойоверсів всюди, а Чічі стала символом нашого невдоволення і розпачу. Зрештою розробникам довелося розчленувати донатну скриню та віддати матеріали у вигляді подарунку. Вибачень чи чогось подібного за викликану хвилю невдоволення, ніхто так і не приніс. Навпаки, було помічено хвилю ботів, що всіляко цькували невдоволених гравців називаючи їх “невдячними” і на жаль деякі гравці до цього приєдналися… На це я можу сказати тільки одне: “клієнт завжди має рацію”, а ми є клієнтами Хойоверс, так як купуємо та використовуємо їх продукцію. Ми маємо повне право на засудження товару, якщо він нас не задовольняє. Якщо компанія не хоче задовольняти клієнтів, то вона не хоче продати свій продукт. В світі маркетингу не існує поняття “вдячності”, так як продукт створюється з ціллю продажу і коли продукт не продається, його не роздають, а знімають, після чого починається процес переробки (оновлення дизайну, складу продукції, тощо) за для підвищення продажів. Тож, вся ця маячня з “невдячністю” відверто не працює і не має. Продукт не є відповідним до потреб покупця, а отже має понести відповідні зміни.

Пин на доске много чичи

Чи навчили Хойоверси на своєму першому досвіді? Однозначно так. Чи винесли вони щось нове? На жаль так.

На другу річницю, окрім нижче наведених подарунків, що не мали ні якого нарративу (атмосфери), ми отримали також концент і нововведення, що підпалило сраки всім старим гравцям.

Спочатку про концерт. Це був офіційний концепт концерту Річниці 2022 року. Логічно, що люди почнуть очікувати якийсь анімаційний виступ по аналогії з концертами Хацуне Міко чи Riot Games. Але… Нє, нє-а. Як виявилося ці банери та малюнки були приурочені не до Річниці, а до позаігрових івентів до Річниці. Як би крінжово це не звучало, бо почнемо з того, що про ці події у самій грі навіть не згадують і ніякого впливу на гру вони не дають, а закінчимо тим, що нагороди за них такі само смішні, бо ти можеш витратити 10-20 тисяч на організацію і отримати Луну. Варто казати скільки Луни можна купити на ці гроші?

Повертаючись до концерту. Те що вони назвали “концертом” — це просто нарізка живого виступу музикантів та танцівників змонтована з анімаціями у грі на які наклали музику з гри. Десь 2-3 години роботи у адоб прим’єрі. Мені за таке на практиці навіть не платити 😅

Изображение

Просто для вашого розуміння, я дам вам посилання на концерт який Riot Games влаштували до виходу довгоочікуваних скінів у Лізі Легенд. В ньому була не тільки музика, яку написали відповідно до історії вигаданого гурту який складається з персонажів гри, а й інтерактив де під час стріму гравці-глядачі могли обрати переможця в музичному протистоянні та отримати за це нагороди:

Поки Хойо не досягнуть хоча б рівня випуску анімаційного кліпу до Річниці з персонажами в образах які вони напрацювали, то хай навіть не намагаються назвати ту 30 хвилинну маячню “концертом”.

І про “підпал сраки стариганів”. Розробники додали івентові нагороди до внутрішньоігрових магазинів після другої Річниці. Насправді, все не було б там погано, якби ці нагороди новачкам продавали за донат, як це роблять ВСІ інші ігри, що не нехтують досвідом своїх старших гравців. Але Хойоверси додали івентові нагороди до магазинів за ігрову валюту, яка некоштує буквально нічого і яку за донат не купи. 150к мори? У мене 22 мільйони, я можу купити буквально ВСЕ що є у ВСІХ магазинах гри і в мене ще 20 мільйонів лишиться!

Марджорі в Мондштадті

А тепер я поясню чому це погано не як розлючений гравець, а як менеджер івентів. Нагорода в івентах це сакральна мета, що спонукає учасників до участі та дій. Від того наскільки гравець хоче цю нагороду залежить те наскільки він буде продуктивним. Твій івент має відповідати нагороді нарративно (атмосферно) та бути відповідної складності. Тому, коли хтось досягає мети та отримує свою нагороду, ІНШІ НЕ МАЮТЬ ОТРИМУВАТИ ТАКУ САМУ НАГОРОДУ, бо той хто виклав себе на всю буде не просто розчарований, а розлючений так як витратив свій життєвий час на те, що і так міг отримати не роблячи нічого.

Тобто, просто кажучи, це просто не чесно. Інші розробники ігор розуміючи цей принцип продають івентові нагороди за реальні гроші: не хочеш\не можеш приймати участь — плати. Бо гроші еквівалентні затраченому часу.


І нарешті третя річниця. Поки що ми отримали кальмара та крутки, про “концерт” я нічого не чула та й не хочу чути, бо мене то не цікавить так як не несе ніякої цінності.

Нагороди цього року не менш обурливі. За логікою нагороди мали б відповідати регіону який ми пройшли за рік: ліра та крила — Мондштадт та Лі Ює, оригамі-пташка — Інадзума (оригамі це японська забавка), кальмар та батискаф (???) — логічно, що це фонтейнівська тема але Фонтейн це регіон який нам тільки відкрили, як він може стосуватися того що ми пройшли за рік? Сумеру не існувало? Що це ЗА (а тут у Маски почався матюковий приступ і всі подальші слова відверто нецензурні, прокльонові і дуже погані, не будьте, як Маска, не матюкайтесь)?!

Подарки на годовщину Genshin Impact 2023 [официально]

Шкода, що кальмара не можна засмажити. Тьфу!

Дякую за увагу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Божевільна Маска
Божевільна Маска@CrazyMask

401Прочитань
2Автори
7Читачі
На Друкарні з 16 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається