Усі дороги ведуть до Блокчейну: інтеграція технології світовими бізнес-гігантами.

Бізнес-гіганти мають постійно розвиватись, щоб витримувати натиск конкурентів. Оптимізувати стратегії розвитку компанії, шукати способи виходу на більшу кількість ринків та розуміти, що на даний час, потрібно їх клієнтам. Це і є двигуном ефективного процесу, а згодом і результату. Процес, у свій час, досягається за рахунок інтеграції нових технологій, серед яких почесне місце займає блокчейн. 

Криптовалюти, Web3, смарт-контракти та NFT наразі є символами XXI століття, які засновані на технології блокчейну. Диджиталізація рушить традиційні підходи компаній до роботи, які піддаються великій кількості критики або зовсім закриваються через своє невміння співпрацювати з новими технологіями. І вони, які колись були провідними та найбільш успішними у своїй сфері, стають лише фоном для більш гнучких та оперативних компаній, які одразу почали інтегрувати цифрові технології у внутрішні технічні процеси.

Нагадаю:

Блокчейн — це нова технологія, яка дозволяє ідентифікувати та зберігати дані користувачів. По суті, це розподілена база даних, що складається з упорядкованих ланцюгів блоків, які зберігають певні дані. У більшості випадків блокчейн використовується для обміну криптовалютою та зберігання. Однак він має багато інших функцій, наприклад, він може передавати цифрові документи, особисті документи, гроші та навіть контракти.

Розглянемо найбільші компанії, які вже користуються блокченом у повсякденній діяльності. 

1⃣ Microsoft

По-перше, це усім нам відома Microsoft, яка є однією з ключових гравців у технічній сфері, оскільки концепція ПК- це справа їх рук, за що ми дуже вдячні. У той же час, компанія завжди була на крок попереду в індустрії блокчейн, коли майже ніхто навіть не чув про криптовалюту і почала приймати платежі в біткоїнах на своєму веб-сайті ще в 2014 році. Також, платформа Microsoft Azure пропонує послугу Quorum Blockchain Service у партнерстві з Consensys, яка допомогла заснувати кілька компаній, які використовують блокчейн у різних сферах. А також, восени вийшла новина, що Microsoft і BNP Paribas приєднаються до блокчейн-платформи для інституціоналів від Digital Asset, проєкт якого спрямований на забезпечення децентралізованої інфраструктури, яка обʼєднає застосунки на базі мови для створення смартконтрактів Daml.

2⃣ Visa

Іншою компанією, яка намагається завжди бути в авангарді передових технологій є Visa. Ще у лютому цього року, криптовалюта платіжна компанія Wirex представила стратегічне партнерство з Visa. Обидва гравці почали своє партнерство з запуску Wirex в 2015 році, коли британська компанія представила свою карту Visa з підтримкою криптовалюти. Платіжна картка дозволяє користувачам купувати, утримувати, обмінювати і продавати 150 валют - від фіату до криптовалют. А нещодавно, WhiteBIT та Visa підписали меморандум про наміри, щоб співпрацювати задля підвищення зручності використання криптоактивів. 

Засновник та генеральний директор WhiteBIT Володимир Носов заявив: 

Глобальна мета та місія нашої компанії — досягнення масового впровадження технології блокчейн. Бо ми впевнені, що майбутнє людства — це цифрові технології. Тому для нас надзвичайно важливо мати Visa у ролі нашого стратегічного партнера для досягнення цієї мети. Співпраця з таким глобальним лідером допоможе нам інтегрувати криптовалюти в основний фінансовий сектор та залучити ще більше банківських партнерів у всьому світі. Завдяки цій синергії традиційних фінансових гравців та інноваційної криптобіржі, власники криптоактивів матимуть ще більше можливостей.

Більше того, Visa запропонувала оплачувати транзакційні комісії на Ethereum з картки. Відповідно до інформації на їх офіційній сторінці: 

“Visa вважає, що цей сервіс допоможе користувачам, які хочуть купляти різні токени і зберігати їх в некастодіальному гаманці, але при цьому не бажають купляти ETH для оплати комісій чи не можуть розібратись з концепцією газу.”

3⃣ Mastercard

Наступна компанія і зовсім вирішила підійти до інтеграції з цифровими технологія зі сторони вивчення усіх аспектів безпеки та запустила новий продукт під назвою Crypto Secure, який допоможе банкам оцінити ризик скоєння злочинів, пов’язаний з торгівлею криптовалютами у своїй мережі. Система Crypto Secure використовує «складні» алгоритми штучного інтелекту для визначення ризику скоєння злочину, пов’язаного з обміном криптовалюти в платіжної мережі Mastercard. На платформі Crypto Secure для банків та інших емітентів карт відображатиметься панель інструментів з колірним кодуванням рейтингів, які відображають ризик підозрілої діяльності. Рівень «високого» ризику відображається червоним, а рівень «низького» — зеленим.

Ідея полягає в тому, що той рівень довіри, який ми забезпечуємо для транзакцій цифрової комерції, ми хочемо забезпечити таким же рівнем довіри для транзакцій із цифровими активами для споживачів, банків та продавців”, – каже Аджай Бхалла, президент відділу кібербезпеки Mastercard.

4⃣ Walmart

Декілька днів тому, в крипто інфопросторі зʼявилась новина, що Walmart хоче запатентувати стейблкоїн, схожий на Libra. У своїй заявці до Бюро патентів і товарних знаків США Walmart торкається концепції цифрової валюти, « прив’язаної до фізичної валюти » — тобто того, що ми знаємо як стабільну монету. 

Walmart сказав:

Завдяки використанню цифрової валюти домогосподарства з низькими доходами, для яких банківські послуги обходяться дорого, можуть мати альтернативний спосіб управління своїми фінансами в установі, яка може задовольнити більшість їхніх щоденних фінансових і продуктових (домогосподарських) потреб.

Більше того, бренд знаходиться у партнерстві з дев’ятьма іншими харчовими компаніями та IBM, які обʼєдналися для створення блокчейн-системи, яка відстежує ланцюжок поставок продуктів харчування по всьому світу. Мета цієї ініціативи полягає в тому, щоб компанія могла краще виявити проблеми з відкликанням продуктів харчування та відстежувати спалахи, щоб зменшити ризик для споживачів.

5⃣ Block Inc.

І закриває нашу пʼятірку- потужна фінтех компанія, що такоє працює у сфері блокчейну та криптовалют. Block є материнською компанією платіжних платформ і криптовалютних сервісів під назвою Square, Cash App, Spiral, TBD і Afterpay. Більше того, восени, компанія оголосила про завершення розробки прототипу свого нового п’ятинанометрового (5 nm) чіпа для майнінгу біткоїнів. Очікується, що наночіп буде досить малий, щоб поміститися у смартфони, ноутбуки та навіть пристрої IoT. Ви тільки собі уявіть, у Block вважають, що велика кількість ASIC від Intel допоможе прискорити розробку власного 3-нм чіпа, який, як вони стверджують, стане найкращим чіпом у світі після його випуску. 

Оце так рівень! 

Рівень задає і Міністерство цифрової трансформації України, яке має намір включити блокчейн у державні програми. Це має на меті покращити доступ користувачів до державних послуг і покращити захист даних, допомагаючи боротися з корупцією. Нещодавно запропонована ідея цифрової гривні може бути прикладом такої реалізації. Це відкриває шлях до програмування національної валюти та перетворення блокчейна як основного рушія всього технічного процесу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Віктор Гордієнко
Віктор Гордієнко@victorgor

Просто про Блокчейн та AI.

133Прочитань
3Автори
1Читачі
На Друкарні з 7 серпня

Більше від автора

  • Новачки у крипті: вибір правильної крипто біржі для торгівлі

    Протягом останнього тижня криптовалютний світ вражає своєю динамічністю та швидкістю росту активів. Біткоїн досягає ціни у $35,000, інвестори та трейдери проявляють беззупинну Twitter активність, публікуючи аналітику та створюючи торгові стратегії чи не кожну годину.

    Теми цього довгочиту:

    Блокчейн
  • Чому “вихід” Binance із росії не перемога?

    Кейс з Binance та його "виходом" з російського ринку є найбільш релевантним сьогодні. Адже існує велика кількість іноземних компаній, які офіційно вийшли з російського ринку, але продовжують працювати під іншим брендом. Читайте про кейс у статті-розслідуванні.

    Теми цього довгочиту:

    It Новини
  • Володимир Носов: Новий Інвестор "Металіст 1925"

    На цьому тижні, харківський футбольний клуб “Металіст 1925” міг би припинити своє існування через втрату основного інвестора. Але на щастя, цього не сталося. І сьогодні, усі передові медіа пишуть про нового інвестора клубу — Володимира Носова.

    Теми цього довгочиту:

    Блокчейн

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається