Дмитро Буряк: Байден не хоче укладати угоди з «криптотрейдерами»

Президент США Джо Байден заявив, що не бажає підписувати угоду про обмеження боргу, яка піде на користь криптотрейдерам.

Під час останнього дня переговорів G7 в Японії Байден виступив на переговорах щодо бюджету, заявивши, що умови, запропоновані лідерами республіканців, є “неприйнятними”.

«Я не погоджуся на угоду, яка захищає шахрайство з податку на багатство та криптотрейдерів, водночас ставлячи під загрозу продовольчу допомогу для майже 1 мільйона американців».

Передбачуваний захист для криптотрейдерів стосується збирання податкових втрат, стратегії податкового планування, яка передбачає продаж криптовалют, вартість яких знизилася, щоб компенсувати податки на приріст капіталу з інших інвестицій. 

Втрати капіталу, які є результатом продажу цих криптовалют, можуть бути використані для компенсації приросту капіталу або навіть для зменшення звичайних податків на прибуток до 3000 доларів США на рік. 

По суті, інвестор користується спадною тенденцією на крипто-ринку, щоб стратегічно продати активи зі збитком, зменшуючи суму податків, які вони повинні сплатити. 

Згідно з нещодавнім  звітом  Washington Post, між Білим домом і лідерами республіканців триває дискусія щодо блокування механізму транзакцій з криптовалютою.

«Пропозиції Білого дому закрити податкову лазівку, пов’язану з криптовалютою, і лазівку з нерухомістю були раніше висунуті адміністрацією», — йдеться у звіті. 

«Пропозиція щодо криптовалюти гарантувала б, що інвестори не зможуть вимагати збитків від активу, який вони потім швидко викупили — правило, яке вже існує для акцій та інших активів».

Республіканці стверджують, що зростання боргу є проблемою витрат

Тим часом лідери республіканців відхилили пропозицію припинити збір податкових збитків для криптовалют або нерухомості.

Ще в березні спікер Палати представників Кевін Маккарті  заявив,  що зростання боргу США є «проблемою витрат, а не проблемою доходів», посилаючись на надмірні витрати адміністрації Байдена під час пандемії.

«Бюджет президента Джо Байдена — це необачна пропозиція, що подвоює ту саму політику витрат крайніх лівих, яка призвела до рекордної інфляції та нашої поточної боргової кризи».

Республіканці пропонують вирішити проблему дефіциту шляхом скорочення витрат на 4,8 трильйона доларів, що вплине на бюджети федеральних відомств.

США зіткнулися з  потенційним борговим дефолтом , оскільки президент Джо Байден і республіканці в Конгресі продовжують суперечити щодо підвищення ліміту запозичень у 31,4 трильйона доларів. 

Міністр фінансів Джанет Єллен попередила  ,  що у Міністерства фінансів може вичерпатися можливість залишатися під межею боргу вже 1 червня, якщо Конгрес не вживе заходів.

Примітно, що емітент стейблкойнів Circle  перебалансував  свої казначейські авуари на тлі зростаючого занепокоєння щодо можливого дефолту боргу США. 

Компанія, емітент другого за величиною стейблкойна в обігу, вибрала суміш резервів, яка надає перевагу короткостроковим казначейським облігаціям США. Цей крок стався на тлі бурхливої ​​дискусії серед фінансових експертів щодо стелі боргу США.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
UA2DAY
UA2DAY@ua2day

889Прочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

  • Rabby Wallet від Debank. Жирний дроп

    Rabby Wallet запустив програму балів для можливого майбутнього airdrop-у. Щоб взяти участь, завантажте додаток з офіційного сайту, налаштуйте гаманець, використовуйте бонусний код DEXBOX у розділі "Rabby Points", взаємодійте з гаманцем та запрошуйте друзів.

    Теми цього довгочиту:

    Rabby Wallet

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Rabby Wallet від Debank. Жирний дроп

    Rabby Wallet запустив програму балів для можливого майбутнього airdrop-у. Щоб взяти участь, завантажте додаток з офіційного сайту, налаштуйте гаманець, використовуйте бонусний код DEXBOX у розділі "Rabby Points", взаємодійте з гаманцем та запрошуйте друзів.

    Теми цього довгочиту:

    Rabby Wallet