Від Facebook до криптогаманців: як змінюються уподобання користувачів?

У сучасному світі цифрових технологій зміни відбуваються надзвичайно швидко. Якщо ще вчора всіх цікавили Instagram та Facebook, то сьогодні вони поступаються місцем криптовалютним гаманцям. В чому ж полягає причина такого феномену?

Phantom Wallet популярніше за Facebook і ChatGPT

За даними appfigures, нещодавно гаманець посів 11-те місце в рейтингу безплатних додатків після Cash App і Snapchat, а у квітні його завантажили близько 770 000 користувачів, випередивши гіганта соціальних мереж Facebook і мовну модель ChatGPT від OpenAI. Phantom Wallet - це кастодіальний криптовалютний гаманець, спочатку розроблений для підтримки SOL, але пізніше розширений до BTC, ETH, MATIC. 

Вже не вперше гаманець потрапляє в новини, через те, що він піднявся в рейтингах магазинів додатків. 19 травня Phantom також посів 3-тє місце в категорії утиліт Apple App Store, відразу після Google і Google Chrome. На додаток, компанія повідомила, що у квітні було зафіксовано понад 7 мільйонів активних щомісячних користувачів. У криптовалютній спільноті такий факт часто інтерпретують як ознаку зростаючої популярності криптовалют.

Зростання популярності гаманця збіглося з новиною про придбання компанією розширення для web3 браузера Bitski на тлі попиту на зрозумілі децентралізовані додатки. Phantom планує інтегрувати розширення для спрощення підключення та покращення користувацького досвіду. За допомогою Bitski користувачі зможуть створювати гаманці, використовуючи лише адресу електронної пошти, усуваючи необхідність керувати парольними фразами та приватними ключами. Окрім того, розширення дозволяє розробникам вбудовувати функцію гаманця безпосередньо у свої додатки, дозволяючи користувачам взаємодіяти з ними, не виходячи з програми.

Інтеграція Біткоїна в MetaMask

Один з популярних криптовалютних гаманців MetaMask планує додати підтримку Біткоїна. Таку інформацію повідомляє CoinDesk з посиланням на людей, знайомих з цим питанням.  

Провайдер гаманця розраховує впровадити підтримку Біткоїна протягом найближчого місяця, але точні дати поки що невідомі. Наразі конкретний функціонал криптовалюти ще не визначений, утім, можливості можуть бути спочатку обмеженими, але згодом розширеними. 

Хоча MetaMask вже вийшов за межі екосистеми Ефіріума, включивши Snaps, такий крок додасть один з провідних блокчейнів до найпопулярніших платформ цифрових гаманців. 

Раніше розробники гаманця додали інші функції для покращення користувацького досвіду, такі як сповіщення про безпеку на основі Blockaid для декількох блокчейнів, стейкінг валідатора Ethereum, а також функцію, що дозволяє користувачам перевіряти свою придатність для airdrop і NFT заявок.

Тим часом як MetaMask працює над інтеграцією підтримки Біткоїна, засновник Cardano Чарльз Хоскінсон висловив провокаційне бачення. На його думку, криптоіндустрія повинна розвиватися за межами цифрового активу, щоб залишатися актуальною і стійкою. Хоскінсон зазначає, що Біткойн з його механізмом консенсусу proof-of-work більше не відповідає технологічному прогресу, необхідному для задоволення поточних потреб у масштабуванні та стійкості. Він порівнює відданість цифровому активу з формою «релігії». 

Кожен четвертий українець володіє криптою

Понад 25% українців володіють криптовалютами. Про це свідчить останнє опитування, проведене WhiteBIT та Gradus Research. Зазначена цифра свідчить про значний рівень використання криптовалют і показує, наскільки Україна наближається до масового впровадження цифрових активів у повсякденне життя. 

Серед причин використання криптовалюти більшість українців вказують на її популярність та актуальність (47%), інвестиційні можливості (40%) та потенційно високий дохід (38%). Дослідження також розкриває думки тих, хто наразі не користується цифровими активами. 50% респондентів зацікавлені в тому, щоб почати їх використовувати, тоді як 37% - ні. Таким чином, більшість тих, хто не володіє криптовалютами, розглядають можливість придбати їх у майбутньому. Саме це, своєю чергою, відкриває нові горизонти для розвитку індустрії в Україні. 

Підсумок

Популярність Phantom Wallet, що випереджає найбільших гігантів соціальних мереж, свідчить про те, що криптовалюта стає все більш доступною і зрозумілою для світу. А MetaMask та її розширення для підтримки Біткоїна відкривають нові можливості для користувачів інтегрувати різні цифрові активи в одному місці. Такий крок демонструє важливість розвитку криптовалютної екосистеми та показує, як популярні гаманці адаптуються до потреб ринку.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Владислав Гринів
Владислав Гринів@hryniv_vlad

Digital-журналіст

719Прочитань
2Автори
4Читачі
На Друкарні з 8 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається