Виробництво гімнастичних тренажерів та експандерів як міні бізнес

Щоб бути успішним у суспільстві, потрібно стежити за своєю зовнішністю, бути активним і займатися спортом. Останнє, до речі, багатьом дається важко. Не кожен зможе регулярно виділяти пару годин для походу в тренажерний зал, та й ціни на абонементи не всім по кишені. Тим паче, якщо бути у формі хочуть усі члени сім'ї, то і платити доведеться за кожного окремо.

Тому все більше людей замислюються про придбання домашнього тренажера. Причому бажано простого в застосуванні, компактного і недорогого.

Незважаючи на наявність попиту на такі тренажери, вибір бюджетних моделей невеликий. Безумовно, імениті виробники спортивного обладнання та інвентарю пропонують ультрасучасні моделі з першокласних матеріалів, але й ціни на них кусаються. До того ж виникає питання: «А чи варто платити багато грошей за тренажер, яким будеш користуватися кілька разів на тиждень, та й то не факт?».

Тому, за належного вміння і невеликих фінансових вкладень бізнес із виробництва доступних за ціною гімнастичних тренажерів та еспандерів може стати чудовим стартапом і приносити стабільний дохід. Але, як у будь-якій справі, є свої особливості. Ця стаття допоможе відповісти на такі запитання: з чого почати організацію виробництва? Які матеріали та інструменти використовувати? Скільки це коштуватиме? І багато інших.

Основа успішного бізнесу - ретельна підготовка виробничого процесу.

Отже, почнемо з найголовнішого. Як і будь-який інший виробничий процес, виготовлення гімнастичних тренажерів та еспандерів вимагає дотримання технології. Перед початком складання кожної моделі тренажера слід ретельно вивчити спеціальну літературу, інтернет, придбати посібники зі складання.

Краще почати з виробництва простих гімнастичних тренажерів із дерева. Наприклад, дитячих спортивних гімнастичних комплексів або стінок. Для їх виготовлення використовуються доступні матеріали: дерев'яні бруси (наприклад, соснові або дубові), мотузки, металева кріпильна фурнітура, лакофарбові матеріали. Для складання чудово підійдуть будівельні інструменти з найближчого господарського магазину: дриль із набором свердел, болгарка, ножівка по дереву, електрична універсальна пила, шуруповерт, шліфувальна машинка.

Надалі, коли бізнес піде в гору, можна буде почати працювати з пластиком, гумою, металом. Тоді вже без купівлі професійного обладнання не обійтися. З метою економії на перших порах можете працювати самостійно або долучити до роботи членів сім'ї, а пізніше найняти 2-3 помічників.

Виробниче приміщення - купити чи орендувати?

Основною статтею витрат на першому етапі стане організація відповідного приміщення для складання гімнастичних тренажерів і еспандерів. Перший варіант, який спадає на думку - виробництво вдома. Однак ми не радимо цього робити з двох причин.

Перша - міркування безпеки. Усе-таки, сировина та робочий інструмент мають перебувати в спеціальному, добре провітрюваному приміщенні, а не в житловій кімнаті, де їх можуть дістати діти тощо.

Друга причина швидше психологічна. Навряд чи Ваші домочадці з ентузіазмом сприймуть ідею перетворення квартири або будинку на склад пиломатеріалів. Та й миритися з постійним шумом і неминучим безладом довго не зможуть. Щоб не втратити підтримку з боку сім'ї, розмістіть свій бізнес окремо. Не обов'язково вкладати значну суму в купівлю приміщення. Оптимальним варіантом стане оренда невеликого складу або гаража.

Кошторис витрат - скільки коштує почати свій бізнес?

Місячний бюджет нового підприємства слід розраховувати, виходячи з таких витратних статей:

  • Оренда приміщення площею 15 - 20 кв.м. - від 10 000 грн.

  • Закупівля сировини і матеріалів на першу партію тренажерів - 5 000 грн.

  • Закупівля обладнання, включно з інструментом для розпилювання брусів тощо. - 10 000 грн.

  • Заробітна плата персоналу - 15 000 грн. За умови самостійної роботи на цьому пункті можна заощадити, тому що ви отримаєте дохід у вигляді прибутку після реалізації готової продукції

  • Додаткові витрати (на рекламу, розробку інтернет-сайту та ін.) - 5 000 грн.

Зважаючи на середню ціну на найпростіші гімнастичні тренажери в 2-2,5 тис. грн. і вищеописаний кошторис, проєкт окупиться за пів року - рік, за умови виробництва не менше одного тренажера на тиждень. Оскільки під час виробництва використовуються недорогі матеріали, більше половини вартості тренажера - це плата за Вашу ручну працю, тому з кожної проданої одиниці Ви отримуватимете 1-1,5 тис. грн. прибутку.

Реклама - двигун торгівлі

Щоб забезпечити необхідний рівень продажів, потрібно заздалегідь подбати про рекламу і ринок збуту своєї продукції. Якщо з рекламою все більш-менш зрозуміло (найдешевшим і найефективнішим стане розміщення оголошень в інтернеті на дошках оголошень і спеціалізованих форумах), то з ринком збуту складніше. Мережеві магазини спортивного обладнання не погодяться реалізувати товар невідомого виробника без відповідних сертифікатів і документації. Тому шукайте перших клієнтів серед друзів і знайомих, маленьких магазинчиків, дізнайтеся у шкільній спортивній секції, може вони заходять оновити спортінвентар до нового навчального року. Найскладніше - це почати, а далі позитивні відгуки задоволених покупкою клієнтів зроблять свою справу.

Пам'ятайте, що в прагненні скопіювати популярні бренди Ви навряд чи досягнете успіху. Більш прагматичний підхід - залучити клієнтів високою якістю ручної роботи, нестандартністю моделей і невисокою ціною.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

751KПрочитань
11Автори
567Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається