Все про японські свічки

Японські свічки (Japanese Candles, Candlestick) – метод технічного аналізу ринку Форекс, який дозволяє визначити рух ціни за певний період часу. Моделі японських свічок на графіку демонструють настрій ринку, а також подають сигнали про можливі трендові розвороти.

Японські свічки (Japanese Candles, Candlestick) - один із популярних методів технічного аналізу валютного ринку, який прийшов в торгівлю з Японії в XVIII столітті і до цього дня користується попитом серед трейдерів по всьому світу. Свою назву Японські свічки отримали завдяки формі графіка, елементи якого візуально нагадують свічки. Сам графік відображає співвідношення рівнів відкриття і закриття ціни, а також показує максимум і мінімум цінового діапазону в певних проміжках часу.

Система координат графіку є прямокутною, де на вертикальній осі відображається значення ціни, а на горизонтальній - час. Основний елемент графіку - прямокутник, іменований тілом свічки, який демонструє діапазон між цінами відкриття і закриття.

Нижня горизонтальна риска показує ціну відкриття (open), верхня - закриття (close). Верхня і нижня вертикальні рисочки відображають відповідно максимум (high) і мінімум (low) ціни.

В залежності від зміни валютного курсу за той чи інший період, тіло свічки забарвлюється в певний колір, як правило, в чорний або в білий.

Правила розшифровки графіка Япоських свічок:

• однакові величини відкриття і закриття ціни відображаються на графіку однією горизонтальною лінією, а тіло свічки приймає форму хреста

•  у разі, якщо ціна відкриття вище ціни закриття, тіло зафарбовується в чорний колір, позначаючи падіння ринку

•  у разі, якщо ціна відкриття нижче ціни закриття, тіло залишається білим, позначаючи зростання ринку

•  довжина свічки показує проміжок між цінами відкриття і закриття Як тільки всі елементи свічки зафіксовані і тіло повністю побудовано, графік переміщується вправо, і починається утворення нової свічки на наступному часовому відрізку.

Таким чином, графік являє собою послідовність свічок і відображає динаміку цінового руху, істотно економлячи час трейдера на обчисленнях.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

2.7KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається