Як бути хорошим менеджером? Правило перше: ABC

Подивіться відео, а потім продовжимо: https://www.youtube.com/watch?v=GrhSLf0I-HM

ABC: always be closing(in time). Якщо ви підписали команду зробити щось в певних часових рамках: ви повинні закінчити робити це щось за цей час. Немає різниці яким чином ви цього досягнете, чи хорошими процесами, чи овертаймами команди, але ви повинні це зробити.

Чому? Бо ви планували, ви дивились які задачі потрібно закрити, ви оцінювали скоуп і ризики і ви підписались. І тепер повинні виконати обіцянку.

Я бачив забагато менеджерів, які чогось не встигають, і потім в останній день починають ліпити якись дикі відмазки чи взагалі просто оченята в полі і як побиті цуцики. Люди не розуміють, що наверх від вашого скоупу задач на два тижні, йде ще велика кількість людей, кожна з яких послухала тих, хто стоїть нижче за них і щось пообіцяла. І ваш СЕО на самому верху також комусь щось обіцяв. І не виконав, саме тому що ти проїбав зробити свою роботу як належно. І СЕО трошки засрав собі репутацію, а такі люди не люблять собі репутацію засирати.

Добре, як же завжди встигати все вчасно.

1) Планування, я вже про це писав, повторюватись не буду.

2) Цілісність скоупу, на початок спрінта у вас є якийсь зцементований пул задач. Якщо десь в середині виникне якась дикуна, типу не знаю, прийшов новачок і в’їбав базу на продакшені і терміново потрібно все підняти, то ви йдете одразу наверх і кажете, дивись ось такі ризики виникли, ми не встигнемо бо 2 дня вся команда фіксила, давайте дивитись, що можна викинути.

3) Якщо якась задача була неправильно оцінена і забирає набагато більше часу, одразу також шукайте можливості і варіанти, де можна зрізати і зробити швидше, або виберіть якісь речі, які здаються вам не дуже важливими і їх можна зробити пізніше і йдіть з цим до начальника, нехай вирішує, що краще викинути з поточного спрінта.

4) Для продукту набагато важливіше все ж таки мати заявлений функціонал, ніж якість коду. Звичайно, це не завжди так і потрібно знати продукт щоб робити висновки коли можна говнокодити, а коли ні. Але коли ви таки написали щось погано, то одразу створюєте технічну задачу на виправлення і ваша відповідальність думати як це найшвидше виправити і де всунути в наступні спрінти.

5) Хтось захворів чи не виходить - сідаєте і працюєте замість нього.

В загальному випадку цих пунктів повинно бути достатньо, щоб факапів було мінімум, а ті стались, наносили мінімальний демедж вашій репутації і компанії.

І наостанок:

Nice guy? I don’t give a shit! Good father? Fuck you - go home and play with your kids.

Хто там який веселий і приємний чувак, знає анекдоти чи веде дуже милу інсту свого коргі, це все взагалі неважливі в бізнесі, ви або виконуєте роботу вчасно і з достатнім рівнем якості, або ні. Це стосується і вас, і вашу команду, і, до речі, ваше керівництво також, всі повинні бути відповідальні за своє слово. Звичайно, так буває лише в ідеальному всесвіті, але це не означає, що не потрібно до цього ідеалу тягнутись самому і підтягувати людей поруч.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Denys Bars
Denys Bars@denys_bars

289Прочитань
0Автори
6Читачі
На Друкарні з 1 листопада

Більше від автора

  • Про закономірне падіння аутсорсу в Україні

    Новина була про те, що кількість працівників в аутсорсі зрівнялась з кількістю працівників в продуктових конторах по Україні. Особисто я вважаю аутсор Український просто дуже поганим явищем для ринку. Всі ці скрам мастери, ейчари, джиари, і інші беззмістовні галерні форми життя.

    Теми цього довгочиту:

    It
  • Про свістелкі і перделкі в айті

    Десь місяць тому у мене друзі не з айті спитали, що я думаю про ці всі безкінечні офісні бенефіти сумнівної якості в офісах айті компаній.

    Теми цього довгочиту:

    Програмування

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається