Як оцінити бізнес ідею

Мільярдерами стають одиниці. Щоб стати таким, мало просто почати бізнес, потрібно щось винайти, застосовувати нові технології і слідувати своїй власній стратегії, не схожій на всі інші. А от можливість стати фінансово забезпеченою і незалежною ні від кого людиною є абсолютно у кожного.

Часто трапляється так, що ідея приходить сама і не доводиться сидіти і ламати голову над тим, який же бізнес може принести дохід у конкретних умовах. 

Важливо розуміти, що оцінка бізнес ідеї – процес не швидкий і «на швидку руку » він не робиться. 

Приклади

184 бизнес идеи для одного человека - какой бизнес открыть в 2023, с чего  начать, готовые примеры и планы

Наведемо два приклади бізнесу за принципами «я як усі» і «це тільки в мене». 

Перший варіант – тут не потрібно придумувати кардинально нову ідею. Достатньо взяти вже традиційну і всім відому ідею, але, щоб вона виділялася серед десятків інших, потрібно додати свою родзинку. 

Наприклад, ви помітили, що у вашому районі звичайні кафе стоять на кожному кроці, але серед них немає жодного Інтернет–кафе, або кафе, в якому можна пообідати разом зі своїми домашніми тваринами. У цьому випадку відкриття таких закладів буде вигідним, хоча нічого принципово нового ви не придумали. 

Другий варіант – надання нової, незвичайної послуги або продаж товару, з яким ще не знайомий середньостатистичний споживач. Як приклад можна привести послугу fish–пілінгу – процедура, при якій догляд за вашими ногами здійснюють маленькі рибки. Споживачі зарубіжних країн більш знайомі з таким пілінгом, а для нашого народу це новинка. Займатися таким бізнесом буде перспективно в районах, де проживає найбільша кількість високозабезпечених сімей. 

І варіант «я як усі» , і варіант «це тільки в мене» є відмінним початком своєї справи і їх обидва можна перетворити на стабільний дохідний бізнес. 

Оцінка бізнес-ідеї

Необычные бизнес идеи: ТОП-10

Важливий етап оцінки бізнес ідеї – дослідження менталітету, звичок і смаків потенційний споживачів. Наприклад, відкриття такого закладу як чайхана, навряд чи принесе прибуток, скажімо, в Конотопі. Ви можете ідеально все спланувати, блискуче організувати заклад і продумати найменші деталі, але жителі цього міста просто не звикли до східного зеленого чаю та страв узбецької кухні. А от у пельменну ходять із задоволенням. 

Попередня оцінка затребуваності товару або послуги також буде не зайвою. Найпростіше це зробити шляхом проведення опитувань населення, наприклад, у телефонному режимі. Задавши кілька запитань, які вас цікавлять, значній кількості жителів, ви зрозумієте, наскільки вони потребують того, що ви збираєтеся їм запропонувати. 

Якщо ви не хочете мати короткостроковий бізнес, то необхідно заздалегідь подумати про шляхи та способи подальшого розвитку компанії. Уявіть, що етап становлення вашого бізнесу пройшов успішно. Як ви будете розвивати його далі? Як удосконалювати, чи доповнювати? Якщо розумієте, що поняття не маєте, що можна зробити з бізнесом в перспективі, краще продайте свою відмінну ідею комусь іншому. 

Оцінити фінансову частину бізнесу – справа досить складна та не кожному під силу. Тим більше, якщо бізнес перший і достатнього досвіду ще немає. У всіх питаннях, що стосуються фінансів, краще радитися з фахівцями. Не шкодуйте грошей на їх послуги, можливо своїми висновками вони застережуть вас від початку свідомо провальної справи.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

782.2KПрочитань
11Автори
600Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається