Як російська пропаганда намагається дестабілізувати ситуацію в Україні та на Заході

За даними ГУР МО України, що російська пропагандистська машина ще наприкінці лютого 2024-го року розробила та почала активно впроваджувати чергову інформаційно-психологічну спецоперацію проти України під назвою «Перун».

Особливістю цієї операції є те, що рф планувала залучити численних іноземних журналістів, медійників та блогерів для поширення своїх меседжів та наративів. Через цих ретрансляторів російської повістки дня пропагандисти намагались виправдати агресію рф проти України, виставити саме нашу країну агресором, а росію – жертвою злодійських планів Заходу. Цілком вірогідно, що невдале інтерв'ю так званого журналіста Такера Карлсона із бункерним диктатором – частина цього плану.

На даний час російські попагандисти продовжують реалізовувати етапи ІПСО. Акцент –  дестабілізація політичної ситуації в Україні та країнах Заходу. Інформаційна операція росіян також спрямована на те, аби створити умови для «вирішення завдань» так званої СВО.

За даними української розвідки, до участі в цій операції залучаються підрозділи федеральної служби військ нацгвардії РФ та шпигуни російської розвідки. Пропагандисти Кремля дають вказівки шпигунам росгвардії здійснювати заходи, зокрема:

  • з дискредитації українських та західних проукраїнських політиків, звинувативши їх у корупції та зраді інтересів України;

  • виправдовування агресії РФ проти України та висвітлення ситуації довкола України з вигідних для Кремля позицій;

  • поширення у медіапросторі дезінформації про начебто «нормалізацію життя» на окупованих Росією українських територіях за безпосередньої участі у цьому керівництва РФ;

  • формування в російському та європейському медіапросторі образу «українських нацистів».

Спецслужби кремля нав'язують вигідну думку про події в Україні, використовуючи при цьому фейкові наративи про, начебто, реалізацію державного перевороту в Києві, не легітимності діючого вищого керівництва Української держави, звинувачення України у «військових злочинах проти мирного населення т.зв. ДНР/ЛНР» тощо. Завершення операції «Перун» окупанти планують до 30 червня 2024 року.

Нагадаємо, що саме середньо тривалі та довготривалі ІПСО під час повномасштабного вторгнення рф в Україну стали одним із ключових інструментів російської пропаганди, які були і є направленими на розхитування ситуації в країні та підрив довіри до нашої держави ззовні. Серед найбільш потужних та тематично небезпечних можна пригадати наступні інформаційно-психологічні операції, які реалізовувались раніше: «між США та Україною намітився розкол і нерозуміння – сторони мають різні погляди на продовження війни»; «українські генерали на чолі з Валерієм Залужним готують державний переворот аби усунути Зеленського»; «українські спецслужби готуються до терористичної атаки із використанням „брудної ядерної бомби“… та інші.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Alex Rebel
Alex Rebel@NwoR1qTFrdNFpii

27Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 3 червня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається