Як розкрутити інстаграм-магазин

У наші дні майже кожен інтернет-магазин має власний акаунт в Instagram, завдяки якому потенційні клієнти дізнаються про нього, його політику, ціни та асортимент. Проте зі швидким розвитком цього сегмента невпинно зростає і конкуренція, що призводить до значних труднощів у просуванні потрібного профілю.

Тому, щоб якісно та ефективно розкрутити свій інтернет-магазин, необхідно поєднувати різні методи. Більш детально про них ви дізнаєтесь у цій статті.

Способи розкрутки інстаграм магазина

Тут ми розглянемо оптимальні та доступні способи розкрутки свого інтернет-магазину в Instagram (як платні, так і безкоштовні), які дозволять суттєво підвищити конверсію та збільшити кількість клієнтів.

Створення масок

Зробити її досить просто, завантаживши на комп'ютер додаток Spark AR. Назва створеної маски та відповідний акаунт будуть відображатися у верхній частині сторіс, завдяки чому користувачі зможуть одразу переходити на профіль вашого магазину.

Доцільно заздалегідь продумати концепцію маски, як саме вона буде пов'язана з тематикою магазину та пропонованими товарами. Пам'ятайте, ваша AR-маска повинна не лише розважати та радувати око, але й сприяти продажам та створювати чітку асоціацію з вашим брендом.

На масці може бути зображений логотип інтернет-магазину або ефект, що відповідає стилю вашої продукції – тоді впізнаваність вашого акаунта зросте і приверне нових клієнтів, створюючи чудову рекламу. Ви також можете популяризувати власну AR-маску за допомогою таргетингу, вставивши в оголошення пряму посилання на просуваний візуальний ефект.

Створення гайдів або чек-листів

Актуальний спосіб просування магазину в Instagram. Оскільки зараз набирає обертів тренд загальної організованості та продуктивності, подібні списки викликають величезний інтерес у підписників. Публікуйте їх відповідно до теми вашого інтернет-магазину, даруйте їх за підписку або лайк і отримуйте цінний приріст клієнтів. Групуйте гайди в путівники в налаштуваннях профілю для зручної навігації.

Реклама у блогерів

Один із найдієвіших способів розкрутки – це реклама у блогерів, інфлюенсерів та інших популярних осіб. Вони мають живу довірену аудиторію, яка може стати постійними клієнтами вашого магазину.

Головне – обрати людину, яка відповідає специфіці магазину, з якою можна побудувати довгострокову співпрацю. Зв’язавшись із нею, дізнайтеся актуальний прайс, можливість бартеру та інші важливі умови.

Реклама може бути як у сторіс, так і в пості: сторіс привертають увагу та більш доступні, а пости вміщують більше інформації та додаються в закладки. Знайти відповідну людину можна через існуючі біржі, які виступають посередниками між блогерами та рекламодавцями.

Проведення конкурсів

Ще один варіант просування магазину в Instagram – конкурси, які є безпрограшним варіантом підвищення охоплень і показів, а також чудовим способом ознайомити покупця з вашою продукцією. Через конкурси ви зможете збільшити кількість підписників, лайків, коментарів і заявити про себе як про конкурентоспроможну одиницю. При створенні конкурсів дотримуйтеся таких правил і рекомендацій:

  • Анонс. Створіть цікавий пост або сторіс про проведення конкурсу, його умови та терміни. Бажано встановити короткі терміни – 5-7 днів, щоб в учасників не пропадав азарт;

  • Релевантне фото. Завантажте відповідне зображення: воно має захопити увагу і не загубитися у стрічці. Наприклад, це може бути лаконічний напис «Конкурс» або фотографія призу для підвищення інтересу;

  • Призи. Виберіть гідні подарунки для переможців, які покажуть ваш магазин і продукцію в найкращому світлі. Можна встановити 3 призові місця і розподілити подарунки від символічного до масштабного;

  • Вибір переможця. Забезпечте прозорість підбиття підсумків, оскільки чесність і репутація вашого інтернет-магазину – понад усе. У цьому вам допоможуть прямі ефіри та сервіси, наприклад, Winner або Instaways.

Проведення марафонів

Марафони схожі з конкурсами, але є більш тривалими та складнішими за умовами участі. Але в результаті ви отримуєте зацікавлену аудиторію, готову стати постійними клієнтами та стежити за оновленнями вашого акаунта.

Проведення марафонів не є складним, а механізм їх створення аналогічний конкурсам, тому дотримуйтеся наступної інструкції для спрощення процесу та отримання максимального результату:

  • Анонс. Напишіть докладний пост або запишіть змістовну сторіс з усіма умовами, термінами та іншими важливими деталями проведення марафону. Рекомендується дати марафону назву і власний хештег для зручної навігації;

  • Завдання. Придумайте цікаві та нескладні завдання, які стимулюватимуть бажання перемогти. Поєднуйте в них елементи гри та просування вашого акаунта. Наприклад, нехай учасники під час марафону викладають сторіс про веселі випадки з життя, відзначаючи ваш профіль;

  • Зворотний зв’язок. Підтримуйте пряму комунікацію з учасниками марафону, відповідаючи їм у директ і періодично запитуючи їхні враження. Так ви налагодите довірчий контакт з клієнтурою і краще дізнаєтесь їхні запити та побажання;

  • Результати. Підходьте до підбиття підсумків з усією серйозністю та професіоналізмом, не перекладаючи відповідальність на рандомайзери. Варто проаналізувати виконання завдань кожним учасником і прокоментувати зроблений вибір у прямому ефірі.

Сервіси масових дій

Дії, які ми щодня виконуємо, переглядаючи стрічку Instagram – ставимо лайки, пишемо коментарі, перевіряємо сторіс тощо – є основою просування будь-якого акаунта. Алгоритми соцмережі виділяють найактивніших користувачів і частіше показують їх у рекомендаціях та оновленнях.

Подібні однотипні процеси можна автоматизувати за допомогою відповідних сервісів, що значно заощадить час і підвищить продуктивність. Такі сервіси виконують необхідні завдання за вас і захищають ваш профіль від блокування та скарг.

Сервіси накрутки

Хоча накрутка вже вважається не найактуальнішим методом просування, на початкових етапах вона може стати значною допомогою для нового акаунта, адже більше довіри викликають профілі, які мають певну базу підписників і прийнятну кількість лайків.

Тож, якщо ви зовсім не знаєте, як розкрутити інтернет-магазин в Instagram, вам допоможуть сервіси для накрутки, які різняться за функціоналом, інтерфейсом та тарифами. Вони працюють безпосередньо за вашими запитами: ви обираєте ціну і терміни, а також необхідну кількість підписників, лайків або переглядів, і система генерує потрібні цифри за допомогою створення активних ботів або масфоловінгу реальних людей.

У деяких сервісах ви можете виконувати різні завдання (наприклад, підписатися на 10 осіб або поставити лайки 10 акаунтам) і отримувати за це кредити (бали), які потім витрачаються на накрутку.

Таргетована реклама

Завдяки таргету ваш інтернет-магазин зможе знайти реальних клієнтів, прямо зацікавлених у ваших товарах та послугах. Цей вид реклами самостійно підлаштовується під алгоритми та інтереси, знімаючи з вас величезну кількість завдань і проблем.

Таргетинг збирає інформацію про користувачів, аналізуючи файли cookie, після чого виділяє цільову аудиторію, яка відповідає особливостям вашого магазину та пропонованих товарів. Налаштовувати таргет найкраще через Facebook, використовуючи рекламний менеджер Facebook Ads Manager.

Висновок

Інтернет-магазин – це складний і нестабільний бізнес, але розвиток Instagram робить його доступнішим і простішим. За допомогою цієї платформи ви можете презентувати свій бренд, представити наявні товари в найкращому вигляді.

Найважливішим елементом просування профілю вашого магазину є інтерес та залученість аудиторії. Аудиторія – це клієнтура і реклама в одній особі. Ви повинні постійно оновлювати свій Instagram-акаунт актуальними даними та слідкувати за сучасними трендами при створенні контенту.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Dmytro Shevchuk
Dmytro Shevchuk@dshevchuk

SEO-спеціаліст

106Прочитань
131Автори
6Читачі
На Друкарні з 24 липня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається