Як швидко розбагатіти: що таке інвестиції на фондових біржах, як це працює та які ризики?

📊Інвестування на фондових біржах означає купівлю та продаж акцій, облігацій, фондів та інших фінансових інструментів через біржу. Це спосіб, яким компанії залучають капітал для розвитку, а інвестори можуть отримати прибуток зі зростання вартості цих фінансових інструментів.

💡Акція — це цінний папір, який надає вам право власності. Купуючи акцію компанії, ви купуєте нехай навіть дуже маленьку, але долю цієї компанії. Ви можете продати акцію, коли її вартість зросте, або ж отримувати частину прибутку компанії за певний період.Вартість акції залежить від попиту та пропозиції на ринку, а також від фінансових результатів компанії.

📑Облігація — це борговий цінний папір, за яким держава або компанія, що випустила ці облігації, зобов’язується повернути вкладені гроші та виплатити вам якийсь відсоток у майбутньому.

📍Це майже пасивний заробіток: вам не потрібно працювати багато часу, щоб отримати прибуток. Однак, по-перше, щоб інвестувати на максимально вигідних умовах, потрібно багато вивчати ринок. А по-друге, треба розуміти, що ви можете як заробити мільйон на інвестуванні, так і втратити його за лічені хвилини, якщо придбані акції впадуть у ціні.

Як отримати максимальну вигоду?

Треба все робити свідомо: або самостійно вчитися всім тонкощам ринку, або довірити це професіоналам. Обирати акції навмання — дуже погана ідея. Найкраще дотримуватись певної стратегії вашої інвестиційної поведінки, яка складається з декількох параметрів: 

✔️які саме активи ви обираєте;

✔️як часто продаєте їх;

✔️час, за який ви приблизно розраховуєте заробити на інвестиції;

✔️що саме спонукає вас до рішень купівлі-продажу (новини компаній, світові новини, тенденції на ринку, загальна закономірність, курси валют тощо);

✔️сума збитків, які ви готові понести.

Наприклад, ви купуєте акції строком на 1 рік, але ставите умову, що допустимі для вас збитки — 20% від вартості акцій. У випадку, якщо акції цієї компанії впадуть на 20% менше, ніж за рік, ви їх продасте.

Які ризики?

Інвестування на фондовій біржі може бути прибутковим, але воно також супроводжується ризиками. Ось кілька основних ризиків:

▪️Ринкові ризики: Вартість акцій може змінюватися через різні фактори, такі як економічні зміни, політична нестабільність та інші глобальні події.

▪️Компанійський ризик: Успішність компанії, в яку ви інвестуєте, може бути непередбачувою. Компанії можуть стикатися з фінансовими проблемами, конкурентами або іншими негативними факторами, що зокрема може виникати внаслідок поганого управління.

▪️Ризик інфляції: Інфляція може зменшити купівельну потужність вашого капіталу, якщо дохід від інвестицій не зростає відповідно до інфляції.

Як захистити себе?

▪️Диверсифікація: Розподіліть свої інвестиції між різними активами та ринками, щоб зменшити ризики.

▪️Дослідження: Ретельно вивчайте компанії та ринки перед вкладанням грошей.

▪️Емоційна стійкість: Не панікуйте через короткострокові коливання ринку. Інвестиції – це довгостроковий процес.

📌Таким чином, інвестування на фондових біржах може бути захоплюючим та приносити високий дохід, однак це потребує розуміння ризиків та дотримання правильної стратегії.

💰єІнвест - дбаємо про вашу фінансову грамотність!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається