Як створити штучний попит на продукт?

Покрокове керівництво з практичними порадами

Припустимо, у вас є якийсь продукт. Вам потрібно переконати цільову аудиторію, що ваш продукт най-най. (Цей посібник можна перекласти на будь-який інший продукт, але ми спробуємо скласти його на годинниках для молоді.)

Уявімо, що існує певна група людей. У них і в думках не виникає купити ваш продукт, але напевно у них буде якийсь лідер думок. Лідер думок - публічна особистість, за думками і вчинками якого стежить досить багато людей. Це можуть бути і голлівудські зірки, і б'юті блогери в YouTube. Важливим є те, що вони представляються цій групі людей якимись напівбогами.

Те, що споживає лідер, те хоче і вся група послідовників. Знайдіть цих людей у вашій галузі та запропонуйте їм бартер. Але що вищий рівень лідера, то більші в нього потреби. Можна просто надати свій продукт, і лідер буде радий можливості зробити на нього огляд, а хтось зажадає 50 т.грн. лише за згадку.

Після цього етапу, можна почати створити хвилю штучного споживання товару. Знайдіть кількох популярних у вашому місті спільнот, профілів Instagram. Генеруйте якомога більше фотоконтенту і поширюйте так швидко, як зможете. У незацікавленої людини має виникнути інтерес, "чому всі споживають цей товар, а я ні"?

Виглядати це має, ніби в один день половина жителів міста стали користуватися вашим продуктом. Пам'ятаєте фотографію черги біля першого Макдональдс в Україні? Адже люди толком і не знали, що таке гамбургери.

Перший в Україні McDonalds відкрився в Києві 23 роки тому. Фото

Крім фотоконтенту, потрібно потурбуватися і про відеоконтент. Ви запитаєте "як"? Наприклад, якщо ви продаєте косметичні засоби, є сенс знайти професійного, досить відомого мейк ап майстра і запропонувати йому ваш продукт.

Створення статусу

Вам потрібно продавати не просто продукт, а ще й певний статус, образ і стиль життя. За можливості, створюйте красиві лукбуки для вашого товару. На зйомках має бути не огляд технічних характеристик, а емоції від продукту. Ваша модель має просто-таки іскритися ними. Людям хочеться бути успішними, а ви даєте їм цю можливість.

Резюмуємо: вам потрібно створити якусь цінність в очах цільової аудиторії і запропонувати розповісти про цю цінність місцевим лідерам думок.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

624.2KПрочитань
11Автори
464Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається