Як вибрати акції

Як вибрати акції: крок за кроком

Існує цілий ряд важливих факторів, які слід враховувати, підходячи до питання «Як вибрати акції». Ці міркування можуть визначати успіх портфеля акцій і варіюються від фінансового стану вибраних компаній до ліквідності та волатильності акцій, про які йде мова, до ширших фундаментальних подій поза контролем компанії. Інвестори повинні враховувати всі ці впливи, щоб мати найкращі шанси створити портфель акцій, здатний досягти їхніх цілей. Ось покроковий список нижче.

1. СКЛАДІТЬ ПЛАН

Створення плану є ключовою відправною точкою при виборі акцій. Вам потрібно буде розглянути такі питання, як кількість акцій купити, які ваші ймовірні плани щодо грошей у майбутньому та чи віддасте перевагу торгувати акціями в короткостроковій перспективі, а не інвестувати в довгостроковий підхід. Наприклад, довгострокові інвестори, які бажають придбати та утримувати акції протягом п’яти або більше років, очевидно, матимуть зовсім іншу стратегію, ніж ті, хто шукає короткі позиції в умовах перекупленості, як ми часто спостерігали в другій половині 2010-х років.

Якщо ви в цьому на короткий термін, дізнайтеся більше про те, як створити торговий план для технічного аналізу.

2. ОЦІНІТЬ СВОЮ ТОЛЕРАНТНІСТЬ ДО РИЗИКУ

Ваша толерантність до ризику відіграватиме ключову роль у визначенні типу акцій, які слід вибрати. До цього моменту, якщо інвестор шукає більш несхильний до ризику портфель, він може захотіти більше зважити на захисні акції , такі як акції комунальних послуг або споживчих товарів. Крім того, підхід із високим ризиком може передбачити, що інвестор обирає компанії в країнах із економікою, що розвивається, або в незрілих секторах, або компанії, які залежать від ключових ринкових подій, які розвиваються певним чином для досягнення своїх цілей. Наприклад, фармацевтична компанія, яка очікує на схвалення FDA нового препарату, ризикуватиме, що це схвалення не відбудеться – подія, яка потенційно руйнівно вплине на ціну її акцій.

Дізнайтеся більше про керування ризиками в нашому корисному посібнику.

3. ПРОВЕДІТЬ ДОСЛІДЖЕННЯ

Привабливі акції можна знайти за різних обставин, але інвестор може отримати фору в натовпі, якщо він знає пару секторів і компанії в них зсередини та ззовні.

Ось кілька ключових речей, які слід враховувати щодо компаній, що стоять за акціями, що аналізуються, а також ринкових умов, у яких вони можуть бути найбільш привабливими.

Фінансовий стан

Зрозуміти стан балансу підприємства. Які у нього активи, пасиви та грошові потоки? Дохід від досліджень за останні періоди.

управління

Хто керує кораблем і який їхній послужний список у галузі? Чи користуються вони довірою акціонерів?

Інновація

Як компанія впроваджує інновації, щоб випереджати конкурентів і реагувати на них? Як сприйняли клієнти та акціонери нові продукти та послуги?

Дивіденди

Чи виплачує компанія дивіденди, і якщо так, то як часто та чи буде їх збільшувати? Дізнайтеся більше про те, як інвестувати в дивідендні акції .

Ціна та оцінка

Компанія недооцінена? Щоб дізнатися це, обчисліть співвідношення ціни та прибутку, або P/E, розділивши ціну акцій компанії на її прибуток на акцію. AP/E приблизно 15 можна вважати «дешевим», але це не обов’язково означає, що його варто купувати або він недорогий за галузевими стандартами. Дешевість може означати, що інвесторам бракує впевненості в перспективах зростання . Дізнайтеся більше про те, як оцінити акції .

Ліквідність

Чи має акція достатній обсяг торгів, щоб дозволити трейдерам входити та виходити з ринку якомога простіше? Дізнайтеся більше про ліквідність фондового ринку , щоб отримати детальну картину.

Волатильність

Наскільки нестабільним був рух цін на цю акцію та які причини екстремальних коливань? З нестабільністю, природно, зростає ризик, але також і потенційні можливості. Дізнайтеся більше про волатильність фондового ринку , щоб дізнатися, як скористатися нею.

Ознайомтеся з нашим поглибленим посібником з дослідження акцій , щоб отримати більше інформації.

4. ВИКОРИСТОВУЙТЕ ТЕХНІЧНІ ТА ІНШІ ІНСТРУМЕНТИ, ДЕ ЦЕ НЕОБХІДНО

Якщо ви торгуєте акціями в короткостроковій перспективі, наприклад, як денний трейдер, свінг-трейдер або скальпер, ви можете дослідити інструменти технічного аналізу , щоб спробувати оцінити рух ціни, щоб допомогти вчасно входити та виходити. Ці інструменти включають ковзну середню , MACD і RSI , а також рівні обсягу та підтримки й опору .

Природно, що ці інструменти покладаються на історичну цінову активність для інформування щодо вибору, тому, хоча вони можуть бути корисними для прогнозування тенденцій, доцільно поєднувати технічний підхід із розумінням фундаментальних факторів, які можуть перекривати моделі, і, звичайно, управління ризиками.

Дізнайтеся більше про технічні індикатори та про те, як вони можуть допомогти у вашому аналізі.

5. ВИБЕРІТЬ АКЦІЮ ТА АКТИВНО ТОРГУЙТЕ НЕЮ... АБО ПРОСТО ПОЧЕКАЙТЕ

Коли мова заходить про процедурний процес вибору акцій для довгострокової інвестиції або короткострокової торгівлі, найзрозумілішим методом часто є використання торгової платформи/онлайн-брокерського облікового запису, який можна налаштувати за допомогою підтвердження особи та вибору методу фінансування. Після цього, хоча короткострокові спекулянти можуть активно торгувати акціями, довгострокові пасивні інвестори зазвичай чекатимуть цього. Для останнього, хоча на цьому шляху будуть злети і падіння, місія полягає в тому, щоб отримати вигоду від зростання протягом багатьох років.

Як ви вирішуєте, які акції купувати?

Вирішення того, які акції купувати, — це багатогранний процес, який базується на таких факторах, як знання галузі, корпоративні фінанси, терміни, загальні ринкові основи та, у деяких випадках, технічні моделі. Інвестори можуть об’єднати все або частину, щоб створити найбільш відповідний індивідуальний підхід.

Коли варто купувати акції?

Час вирішує все, але не всі перепродані акції готові до розкуповування – зрештою, вони були продані неспроста. Розглянемо потенціал зростання галузі та компанії в ній, а також фундаментальні фактори, які можуть вплинути на її шлях, а також те, як ці інвестиції чи торгівля можуть відповідати цілям портфеля.

Чи варто купувати 1 акцію?

Це залежить від запасів і обставин. Ціна акцій змінюється за всіма напрямками, тому володіння однією акцією Berkshire Hathaway має зовсім інші наслідки для фінансового становища інвестора, ніж володіння однією акцією Facebook.

Якими акціями володіє Уоррен Баффет?

Говорячи про Berkshire Hathaway, деякі з найбільших інвестицій Уоррена Баффета наразі здійснено у фінансових установах, таких як Bank of America та Wells Fargo, споживчих брендах, таких як Coca-Cola та Kraft-Heinz, і технологічних гігантах, таких як Apple і Sirius.

Скільки акцій я маю володіти?

Це повністю залежить від вашого плану та компаній, які ви виберете. Загалом, доцільно прагнути до диверсифікованого портфеля з поєднанням акцій, що розвиваються, і захисних акцій, щоб забезпечити ефективне управління ризиками.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

3.6KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається