Як вибрати веб-хостинг сайту

Якщо ви всерйоз задавались питанням: “Як правильно вибрати веб-хостинг для сайту?”, то ця стаття саме для вас. В ній ви дізнаєтесь, як правильно вибрати веб-хостинг для свого сайту, так як до вибору веб-хостинг потрібно підійти досить зважено, бо від типу веб-хостингу в подальшому буде залежати скільки зусиль прийдеться в подальшому на його розкрутку сайту.

Веб-хостинг — один із чинників, що впливають на просування сайту в пошукових системах. Так як на перший погляд, його роль не завжди помітна, але неувага до вибору хостингу може стати палицею в колесі, яка суттєво ускладнить роботу по просуванню вашого сайту.

То на які показники показники треба звернути увагу насамперед?

Швидкість завантаження сайту

Від потужності хостингу залежить швидкість завантаження сайту — одного з ключових показників у ранжуванні в пошукових системах, який безпосередньо впливає на просування. До того ж, якщо клієнту доводиться довго чекати на відгук сторінки, швидше за все він згорне вкладку й піде до конкурента на швидший ресурс.

Показник безперервної роботи сервера сайту

Пошукові системи періодично заходять на сайт, щоб перевірити, чи він доступний для користувачів. Чим частіше сайт недоступний, тим нижча його позиція у видачі.

Після оренди хостингу потрібно постійно відстежувати uptime — це показник доступності сайту, який обчислюється у відсотках. Напевно, вебмайстри та провайдери мріяли б про 100 %, якби це було можливо. Але в будь-якого обладнання трапляються збої, воно потребує технічного обслуговування, тому жоден сервер не може роками працювати без невеликих періодів відключення.

Оптимальний показник uptime — 99.9 %. Здається багато, але ця цифра передбачає вимкнення сервера на 8 годин і 45 хвилин на рік.

Якщо uptime нижче 98 %, сайти розміщені на цьому хостингу, мають менше шансів вийти в топ.

Безпека сайту

Здебільшого сайти зламують через їхню вразливість. Захист даних мусить забезпечувати передусім вебмайстер, але це може зробити і провайдер:

  • Надати інструменти для безпеки — вбудовані антивіруси, а також можливість відновити резервні копії, SSL-сертифікати.

  • Постійно оновлювати програмне забезпечення та підтримувати актуальні версії програмного забезпечення.

Резервне копіювання

Бекапи потрібні! Найкраще створити інтервал з автоматичним створенням резервних копій всіх проектів. Ви запитаєте, навіщо потрібно копіювання? Відповідь проста. У хостера може трапиться аварія на сервері, результат – втрата даних сайту. Такі проблеми можуть бути не тільки з хостингом. Якщо ви не маєте копії змісту вашого сайту, то втрати даних можуть завдати істотної шкоди всій роботі.

Провайдер виконують бекапи вашого сайту на регулярній основі, але краще дізнатися про це детальніше.

Якщо ваш ресурс користується популярністю і регулярно оновлюється, то логічно буде виконувати резервне копіювання кожен день. Можливо, ви зможете встановити виконання операції за розкладом на ніч, коли ваш сайт найменш зайнятий. Обов’язково потрібно встановити процедуру виконання резервного копіювання та чітко її виконувати, щоб благі наміри реалізувалися в дії.

Хостер використовує SSD-накопичувачі

Почнемо з того, що SDD-пристрій, який дозволяє розвивати максимальну швидкість завантаження інформації. Хостинг на SSD став дуже популярною і затребуваною послугою.

Переваги веб-хостинга з SSD:

  • за рахунок відсутності рухомих частин підвищується ступінь надійності хостингу

  • висока швидкість передачі даних

  • довгий термін служби накопичувачів і низька аварійність

Країна розміщення обладнання хостинг провайдера

Безумовно, швидкість роботи сайту багато в чому залежить від географічного розташування сервера. Звичайно, якщо ми говоримо про українські сайти, то краще купувати хостинг в межах країни. Однак, багато набувають хостери в США або Європі. Причина таких дій – ціна. Начебто там вони дешевші.

Фахівці настійно рекомендують купувати хостели в своїй країні. Якщо відбудуться розбіжності, і буде вирішено звернутися в суд, то в своїй країні у вас буде більше шансів відстояти свої права.

Технічна підтримка – компетентність і оперативність

Сайт повинен працювати 24 години на добу, і також повинна працювати і технічна підтримка хостингу. Ви подумаєте, навіщо вам це потрібно? Відповідь очевидна. Уявіть якщо щось трапилося з вашим сайтом, а резервних копій немає, хто вам допоможе? Чекати день, поки вам дадуть відповідь – не варіант, особливо якщо мова йде про комерційні проекти.

Тому перед тим як вибати веб-хостингу для свого сайту дослідіть репутацію провайдера, прочитайте відгуки користувачів, дізнайтеся про його досвід роботи, надійність та якість технічної підтримки. Переконайтеся, що провайдер пропонує необхідні функції та послуги, такі як резервне копіювання даних та захист від DDoS-атак.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
AA
Andrii Androshchuk@androshchuk

198Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 28 травня

Більше від автора

  • Найкращі веб-хостинги України

    Щоб виділитися серед конкурентів, важливо не тільки звертати увагу на якість свого продукту та наповнення сайту, але також на його надійну та стабільну роботу. Подумайте про ситуацію, коли ви хочете купити хостинг

    Теми цього довгочиту:

    Хостинг
  • Огляд бігових локацій Вроцлава

    Однак, якщо ми придивимося до парків і вулиць Вроцлава, то зустрінемо сотні бігунів, яких пов’язує це місто, і десятки місць, де можна приємно провести час, займаючись черговим тренуванням. Ось короткий путівник бігових маршрутів, на яких ми найчастіше зуст

    Теми цього довгочиту:

    Біг
  • Марафони Фінляндії

    Підбірка марафонів Фінляндії, що проходять протягом року і які цікаві і захоплюючі місця вони пропонують відвідати любителям бігу.

    Теми цього довгочиту:

    Біг

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається