Як відкрити бізнес із виробництва повітропроводів

Зміст

Бізнес із виробництва вентиляційних повітропроводів - прибутковий напрям. Вироби необхідні для зведення приміщень: житлових, комерційних, виробничих.

Будівництво в країні не зупиняється, щорічно з'являються десятки сотень нових об'єктів. Бізнес-ідея з виробництва повітропроводів актуальна у всіх містах України, головне - продумати свої дії і розібратися в тонкощах роботи.

Переваги та недоліки бізнес-ідеї заробітку на виробництві повітропроводів

Виробництво повітропроводів - бізнес, що має прийнятну ціну. Тому вигідніше почати з нуля. Інші переваги сфери.

  1. Прибутковість. Вкладення швидко повертаються, окупність при грамотному підході становить 1 рік.

  2. Підвищений попит на товар. Продукція потрібна не тільки в будівництві, а й під час проведення капітального ремонту.

  3. Постійне виробництво. Сфера не належить до числа сезонних.

  4. Немає складнощів із транспортуванням. Товар можна відправляти в сусідні регіони на вантажному транспорті, якщо є кошти для розвитку логістичного відділу.

Головний мінус - ринок насичений товаром, відкрито сотні компаній по країні, що пропонують повітроводи.

Організація бізнесу - основні етапи

Бізнес-план із виробництва вентиляційних повітропроводів має вигляд алгоритму дій. У документі мають бути прописані основні етапи організації своєї справи, кожен відіграє роль у становленні підприємства.

Крок 1: Вивчіть ринок і визначте цільову аудиторію

Найперший і найголовніший крок перед відкриттям виробництва повітропроводів для вентиляції, від якого залежить успіх компанії - правильно проведений аналіз основних споживачів. Маючи кошти і розуміючи, що потрібно покупцям, швидко вийде вийти на дохід. Для дослідження знадобляться дані про конкурентів та їхню продукцію, методику просування. Вичерпну відповідь дають відгуки про товар на різних майданчиках. Вивчивши їх, підприємець розуміє, чого не вистачає покупцям і товар якої якості вони вважають ідеальним.

Крок 2: Визначте місце розташування та виберіть обладнання

Обладнання для виробництва повітропроводів може бути двох типів - ручне й автоматизоване. Доцільніше купувати другий різновид, продуктивність вища, можна організувати виготовлення товару в масштабах. Вартість автоматизованої лінії нижча, становить від 500 тис грн. Цех має розташовуватися в промисловій зоні, далеко від житлових об'єктів.

Крок 3: Отримайте необхідні дозволи та сертифікати

Свій бізнес із виробництва повітропроводів потрібно зареєструвати. Форму вибирає підприємець, є два варіанти.

  • ФОП. Відкриття забирає небагато часу, безкоштовно в плані оформлення. Продукцію можна реалізовувати в роздрібні магазини, але поставки юридичним особам не завжди доступні.

  • ТОВ. Ідеальний варіант, у статусі ТОВ допускається продаж великим компаніям.

Дозволи не потрібні, достатньо розробити технологію виробництва і чітко дотримуватися її.

Крок 4: Найміть кваліфікований персонал і налагодьте виробничий процес

Керувати автоматизованою лінією можуть 2 людини. Загальна кількість працівників залежить від масштабності проєкту та обраної технології отримання товару. На склад варто оформити 1-2 комірників. На перших порах компанією можна керувати самостійно, у міру зростання з'явиться необхідність у заступнику. Не обійдеться справа без бухгалтера, менеджера з продажу, маркетолога. Для вирішення логістичних завдань підійде один фахівець суміжної сфери і водій із власною вантажівкою.

Крок 5: Запустіть маркетингову кампанію і почніть продажі

Виробництво вентиляційних повітропроводів - напрямок із високою конкуренцією. Щоб вийти на хороший дохід, доведеться чимало сил і грошей вкласти в просування. Ще на стадії становлення справи слід налагодити відносини з магазинами і будівельними фірмами. Частку покупців принесе розсилка комерційної пропозиції.

Основні споживачі продукції:

  • кафе, ресторани, готелі;

  • ТЦ;

  • заводи;

  • школи, дитячі садки та адміністративні корпуси;

  • будівельні компанії;

  • фірми, що надають послуги з капітального ремонту будівель.

Усім цим будівлям необхідно міняти систему вентиляції, тому пропозиція купити повітроводи в якийсь момент стане актуальною.

Крок 6: Покращуйте і розширюйте свій бізнес

Розвиток бізнесу спрямований на розширення асортименту продукції. Можна налагодити випуск відразу декількох типів виробів: жорсткі, гнучкі, поліестерні, силіконові, гумові, пластикові. У міру зростання в компанію можна залучити кваліфікованих співробітників, завдяки яким вдасться надавати послуги зі встановлення вентиляційних систем.

Як рекламувати бізнес

Найдієвіша реклама - в інтернеті. Актуально обзавестися своїм сайтом із повним переліком продукції та цін на неї. Прибуток може принести таргетована і контекстна реклама. Пропозиція купити товар може крутитися на радіо і телебаченні.

Витрати на старті та окупність бізнесу з виробництва повітропроводів

Перш ніж виробництво повітропроводів відкрити, слід підрахувати вартість запуску проєкту.

  • Початкові інвестиції - 1,1 млн грн., сюди входить купівля обладнання, облаштування цеху і купівля сировини. Щомісяця доведеться віддавати 350 000 грн. на оренду приміщення, заробітну плату співробітникам, на сировину і комунальні послуги.

Середня вартість виробу дорівнює 500 грн. за 1 погонний метр. Реалізуючи 1000 кв. м на місяць, вдасться заробити 500 000 грн., чистий прибуток становитиме 150 000 грн. Справа окупає себе через 8-9 місяців.

Виробництво повітропроводів для вентиляції приносить гарний прибуток, якщо вдається продати 100% продукції. Постійні та великі замовлення - запорука успішної роботи, але через високу конкуренцію знайти свого покупця складно.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

811.5KПрочитань
11Автори
610Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

  • Як бізнесу зростати: 4 класичних шляхи масштабування

    Часто масштабування — це не тільки про бажання збільшити прибутки, але й ключ до довгострокового виживання компанії. Ось чотири перевірених та дієвих стратегій зростання бізнесу.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Бізнес на пасиві від FastKava

    Мрієте про власний кавовий бізнес чи бізнес з пасивним прибутком? FastKava - це ваш шанс на успіх у динамічному світі кави! Наша франшиза пропонує унікальну концепцію кав'ярень самообслуговування, яка об'єднує традиції якісного кавового ритуалу з сучасними технологіями.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Як бізнесу зростати: 4 класичних шляхи масштабування

    Часто масштабування — це не тільки про бажання збільшити прибутки, але й ключ до довгострокового виживання компанії. Ось чотири перевірених та дієвих стратегій зростання бізнесу.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Бізнес на пасиві від FastKava

    Мрієте про власний кавовий бізнес чи бізнес з пасивним прибутком? FastKava - це ваш шанс на успіх у динамічному світі кави! Наша франшиза пропонує унікальну концепцію кав'ярень самообслуговування, яка об'єднує традиції якісного кавового ритуалу з сучасними технологіями.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес