Хто стоїть за мафіями Кремнієвої Долини: Paypal

Електронна платіжна система PayPal свого часу зробила революцію у сфері грошових переказів. Співзасновник компанії — відомий інвестор Пітер Тіль, якого у бізнес-колах називають доном. Так-так, поняття з кримінального світу не просто так закріпилося за Тілем. Саме він стоїть за створенням так званої мафії PayPal.

Підтримка та інвестиції Тіля &Co «наплодили» чимало мільйонерів та сприяли створенню ключових компаній сучасності. Проєкти, в які інвестувала група, нарозхват купляли Microsoft та Google. Угоди приносили мільйонні прибутки.

Нині ж представники цих проєктів і досі фінансують один одного, підтримують, працюють та засідають у радах директорів. Ну і чим тобі не мафія?

У Telegraph зазначили, що угруповання уособлює собою «найкращі, найгірші та суперечливі аспекти Кремнієвої долини».

Натомість один з учасників мафії PayPal Девід Сакс вважає це смішним:

«Ми просто друзі, які зібралися разом. Колись ми були невдахами».

Хай там як було колись, зараз Тіля описують як «найвпливовішого технічного магната у багатьох питаннях».

Пітер Тіль


У 2016 році Пітер Тіль підтримував експрезидента США Дональда Трампа, вважаючи його ідеальним кандидатом:

«Фальшиві культурні війни відвертають нас від економічного занепаду, і ніхто не каже про це чесно, крім Дональда Трампа».

Що цікаво, Пітер Тіль така ж суперечлива постать, як Ілон Маск. Наприклад, він відкритий гей та консерватор, але це не завадило йому підтримати гомофобного Трампа. 

Спроба наповнити адміністрацію Трампа помічниками з радикальним мисленням не стала успішною. Проте ідея «Зробімо Америку великою знову» дозволила подвоїти статки мільярдера  — він активно інвестував у військову сферу, спостереження та космічні технології. В ті часи він заснував широковідомий Palantir.

У 2022 році заради політики Тіль залишив посаду у раді директорів корпорації Meta. Він задонатив на діяльність Республіканської партії понад $35 млн. Частина цих грошей пішла на підтримку ексколег Тіля, які балотувалися у Сенат.

Але, за словами інсайдерів, політика розчарувала мільярдера. Тому 2024 він не збирається вкладатися у виборчі кампанії. 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
UANDERDOG ком'юніті
UANDERDOG ком'юніті@uanderdog

307Прочитань
3Автори
9Читачі
На Друкарні з 24 травня

Більше від автора

  • Як український стартап наші «кукухи» рятує?

    Український стартап Anima взявся за ментальне здоров'я українців. Творці проєкту не обіцяють всіх вилікувати, але допомогти виявити проблему точно можуть. Як їм це вдається?

    Теми цього довгочиту:

    Стартап
  • Український стартап Releaf PAPER & BAGS, який вистрелив не одразу

    Історія одного з наймедійніших українських стартапів Releaf PAPER & BAGS розпочалася ще у 2018 році. Але стати успішним проєкту вдалося не одразу. Що було не так з екопродуктом?

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Вундеркінд криптовалютного світу, який всіх обманув

    Наймолодший криптомільйонер світу Сем Бенкман-Фрід або SBF — саме так його називали ще на початку 2022 року. Але вже наприкінці року від цього титулу не залишилося і сліду.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається